Wat de meeste Saturday Night Live-fans niet weten over het filmen van de show

Inhoudsopgave:

Wat de meeste Saturday Night Live-fans niet weten over het filmen van de show
Wat de meeste Saturday Night Live-fans niet weten over het filmen van de show
Anonim

Saturday Night Live is een van de bekendste comedyshows ter wereld. Sinds zijn debuut in 1975 heeft het miljoenen kijkers in de Verenigde Staten bereikt en is het een soort instelling geworden. Volgens vrijwel hetzelfde format als bijna 50 jaar geleden, ziet de serie een gastgastheer van beroemdheden terwijl een grote ensemblecast live sketches en andere variété-acts uitvoert.

Hoewel SNL nu stevig verankerd is in de hoofden van zijn fans, zijn er nog steeds genoeg dingen die mensen niet weten over hoe elke aflevering is gemaakt. SNL is tenslotte zo'n uniek televisieprogramma dat het een heel specifiek proces vereist om elke aflevering in slechts een paar dagen in elkaar te zetten met zoveel verschillende gasten en acts.

15 Saturday Night Live gebruikt Studio 8H sinds 1975

Sinds de lancering in 1975 wordt Saturday Night Live bijna uitsluitend uitgezonden vanuit Studio 8H. Dit is een televisiestudio in New York City die deel uitmaakt van het 30 Rockefeller Plaza-gebouw. Hoewel het ook door andere shows wordt gebruikt, staat het binnen de industrie bekend als de thuisbasis van SNL.

14 Een nieuwe voetbalcompetitie die ooit een luchtvertraging van 45 minuten oplegde

Eén geval waarin Saturday Night Live een aflevering 45 minuten moest uitstellen, was in 2001. Dit was hetzelfde jaar dat NBC en WWE hun eigen voetbalcompetitie lanceerden in de vorm van de XFL. De zender besloot een wedstrijd in zijn geheel uit te zenden, zodat Saturday Night Live niet op de normale tijd kon worden uitgezonden.

13 Een andere aflevering werd opgenomen en twee weken later uitgezonden vanwege een finale van de World Series

Er zijn maar heel weinig afleveringen van Saturday Night Live ooit geannuleerd of uitgesteld. Maar precies dat gebeurde in 1986. De aflevering was gepland voor 25 oktober, maar werd uitgesteld omdat de World Series-wedstrijd op hetzelfde moment plaatsvond. De show werd opgenomen en twee weken later vertoond.

12 Mary Ellen Matthews is verantwoordelijk voor alle fotografie voor de show

Bijna alle fotografie op Saturday Night Live wordt gedaan door slechts één persoon. Mary Ellen Matthews werkt sinds 1993 aan de show en nam in 1999 de fotografietaken over van Edie Baskin. Ze is verantwoordelijk voor fotoshoots, commerciële bumpers en zelfs het regisseren van enkele videobeelden.

11 De meeste schetsen en scripts zijn in slechts één dag geschreven

De overgrote meerderheid van de schetsen en ander materiaal voor Saturday Night Live is in slechts één dag geschreven. Het team komt op maandag bij elkaar om ideeën te bespreken en vervolgens op dinsdag scripts te schrijven. Er kunnen veranderingen optreden nadat het materiaal in de tabel is gelezen, maar het grootste deel van het belangrijke schrijven zal woensdagochtend voltooid zijn.

10 De eerste doorlezing van materiaal vindt plaats op woensdag

De eerste doorlezing van materiaal vindt plaats op woensdag. Dit is de eerste keer dat de cast, schrijvers en producenten allemaal bij elkaar gaan zitten om te zien waar ze mee aan de slag moeten. Hierna wordt besloten welke schetsen in de komende aflevering zullen worden opgenomen.

9 De cast krijgt meestal maar twee dagen repetitie

Het strakke schema waarin alles werkt op Saturday Night Live, betekent dat de castleden heel weinig tijd hebben om te repeteren wat ze in de show moeten uitvoeren. Als de scripts eenmaal zijn geschreven en gekozen, krijgen de artiesten vaak maar twee repetitiedagen.

8 Schetsen kunnen in elk stadium na de repetitie worden verwijderd

Zelfs nadat een schets is geselecteerd voor opname, betekent dit niet dat ze de show zullen halen. Op elk moment voordat de show wordt uitgezonden, kan een schets worden verwijderd, gewijzigd of herschreven. Dat betekent dat de castleden vaak een schets moeten blijven oefenen terwijl deze wordt gewijzigd.

7 Fotoshoots voor commerciële bumpers zijn tegen donderdag voltooid

Om foto's klaar te maken en klaar te maken voor commercials, bumpers en ander promotiemateriaal, moeten ze uiterlijk donderdag klaar zijn. Dat betekent dat fotoshoots twee of drie dagen voordat de show daadwerkelijk wordt uitgezonden plaatsvinden, waardoor gastgastheren en muziekacts vroeg moeten komen opdagen.

6 Kenan Thompson is het langstlopende castlid

Kenan Thompson is nu het langstzittende castlid van Saturday Night Live. Hij trad in 2003 toe tot de show en is sindsdien regelmatig een serie. Dat betekent dat hij betrokken was bij 17 seizoenen van de show en nu de oudste artiest in de serie is in termen van leeftijd.

5 Voor het grootste deel van de geschiedenis van de show werd SNL alleen live uitgezonden op bepaalde locaties

Gedurende het grootste deel van de geschiedenis van Saturday Night Live werd de show niet live uitgezonden in de Verenigde Staten. Alleen degenen die op het NBC-station in de oostelijke of centrale tijdzones keken, konden de serie live bekijken. Alle anderen kregen een opgenomen uitzending die om 22.30 uur in hun respectievelijke tijdzone zou worden uitgezonden.

4 De studio krijgt miljoenen dollars aan subsidies van de staat New York

Omdat Saturday Night Live in New York wordt opgenomen, kan de studio subsidies krijgen van de staat New York. Dit komt grotendeels door de extra inkomsten en banen die de show in de omgeving biedt. Volgens officiële gegevens van de staat New York kunnen deze subsidies in de miljoenen dollars lopen.

3 Sinds 2017 wordt de show live uitgezonden in de VS

Voor 2017 werd de show niet live uitgezonden in de Verenigde Staten. Als onderdeel van het 42e seizoen werden vier afleveringen tegelijkertijd door het hele land uitgezonden. Deze verandering werd permanent gemaakt vanaf seizoen 43 en daarna, omdat de producers van mening waren dat dingen als sociale media nu grappen zouden bederven voordat mensen de show konden zien.

2 De openingsmonoloog van de gastgastheer wordt vaak op zaterdag geschreven

Als onderdeel van het schrijfproces krijgt de openingsmonoloog niet veel prioriteit. In feite is het gebruikelijk dat de dialoog op zaterdagmiddag wordt geschreven. Dit komt vooral omdat het gemakkelijker te doen is dan de schetsen en andere scripts, maar het geeft de schrijvers ook de kans om te reageren op zeer recente gebeurtenissen die die dag plaatsvinden.

1 De crew moet snel van set wisselen na het openen van monologen

Door het feit dat de openingsmonoloog zich afspeelt op hetzelfde podium als de cold open, dwingt het de crew tot een zeer snelle verandering. Ze moeten de set volledig verwisselen en zich voorbereiden op de openingsmonoloog in slechts een minuut of zo terwijl de openingscredits spelen, zoals te zien is in deze YouTube-video.

Aanbevolen: