Alles wat we tot nu toe weten over de langverwachte Barbie-film

Inhoudsopgave:

Alles wat we tot nu toe weten over de langverwachte Barbie-film
Alles wat we tot nu toe weten over de langverwachte Barbie-film
Anonim

Barbie kwam op het toneel in 1959, toen Ruth Handler besloot om van haar dochter Barbara een tienerpop te maken die ze in modieuze kleding en hoge hakken kon kleden, met bijpassende accessoires.

Handler's creatie, die ze Barbie noemde, is uitgegroeid tot een van de grootste succesverhalen in de speelgoedgeschiedenis. Vervolgens zette Handler haar zinnen op het creëren van een vriendje voor Barbie, hem naar haar zoon Kenneth te noemen en de pop in 1961 vrij te geven.

Geschat wordt dat Mattel, het bedrijf dat Handler met haar man begon, wereldwijd meer dan een miljard van de poppen heeft verkocht. Mattel, die in meer dan 150 landen wordt verkocht, beweert dat er elke seconde 100 Barbie-poppen worden verkocht. En in de loop der jaren hebben ze een aantal inspirerende Barbie-poppen uitgebracht.

Het iconische personage speelde in 43 films, maar altijd in geanimeerde vorm. Nu, dat is allemaal klaar om te veranderen.

Er is al meer dan een decennium een levens-actiefilm in de maak

Er zijn sinds 2009 plannen om een Barbie-film te maken. Aanvankelijk had Mattel een samenwerking getekend om de film te ontwikkelen met Universal Pictures. Dat plan ging niet door.

In plaats daarvan werd Sony Pictures in 2014 aangesteld om de film te maken, met Amy Schumer als hoofdrolspeler. Toen ze stopte, kreeg Anne Hathaway een punt voor de titulaire rol.

Helaas voor Barbie-fans waren er verdere vertragingen. Als gevolg hiervan verviel Sony's optie op de film uiteindelijk en werden de rechten overgedragen aan Warner Bros. Vorig jaar onthulde het bedrijf dat de productie van de film zou beginnen, wat naar verwachting een 'hedendaagse draai' zal geven aan de beroemde pop.

Het goede nieuws is dat het filmen eindelijk is begonnen en de sociale media gonsden van de drukte nadat de productiefoto's in juni 2022 werden vrijgegeven.

Plus, de releasedatum is vastgesteld. Barbie draait vanaf 21 juli 2023 in de bioscopen.

Wie regisseert de Barbie-film?

Spannend nieuws is dat is bevestigd dat de regisseur van Lady Bird en Little Women het Barbie-project regisseert. In 2018 maakte Greta Gerwigs nominatie voor Beste Regisseur bij de 90e Academy Awards voor haar werk aan Lady Bird haar de eerste vrouw in acht jaar die werd genomineerd in de categorie. Ze is ook een van de slechts vijf vrouwen in de Oscargeschiedenis die genomineerd is.

Gerwig, die talloze nominaties heeft voor haar scenarioschrijven voor Lady Bird en Frances Ha, levert ook het scenario voor Barbie, samen met partner Noah Baumbach.

Natuurlijk is het gieten van het iconische speelgoed waarschijnlijk het meest opwindende aspect van de hele productie. Dus wie speelt er Barbie?

Sinds 2019 weten fans dat de Oscar-genomineerde actrice Margot Robbie de titelloze film zou headlinen. Het is een reis die ze graag wil ondernemen.

In een persbericht in 2019 zei Margot: "Spelen met Barbie bevordert het zelfvertrouwen, de nieuwsgierigheid en de communicatie tijdens de reis van een kind naar zelfontdekking. In de bijna 60 jaar van het merk heeft Barbie kinderen in staat gesteld zichzelf in een ambitieuze rollen van prinses tot president."

Ze vervolgde: "Ik ben zo vereerd om deze rol op mij te nemen en een film te produceren die naar mijn mening een enorm positieve impact zal hebben op kinderen en het publiek over de hele wereld. Ik kan me geen betere partners voorstellen dan Warner Bros en Mattel om deze film naar het grote scherm te brengen."

Ken is ook gecast

In oktober 2021 meldde Deadline dat Gosling in de laatste onderhandelingen zat voor de rol van Ken, de romantische interesse van Barbie. Hoewel men denkt dat Gosling de rol aanvankelijk afwees vanwege andere werkverplichtingen, heeft de vertraging in de productie het hem mogelijk gemaakt om de rol op zich te nemen.

Hoewel zijn casting enige negatieve publiciteit heeft gekregen, met opmerkingen dat Gosling te oud is om het personage van Ken te spelen, bracht Warner Bros. Pictures in juni 2022 een eerste indruk uit van Gosling in de rol.

Toen Twitter-gebruikers hem zagen met zijn gebleekte blonde haar, denimvest en spraytan, veranderden ze van gedachten.

Er zullen meer dan één Barbie en Ken zijn

Robbie en Gosling zullen niet de enige hoofdrolspelers zijn in de Barbie-film, omdat het gerucht gaat dat er verschillende versies van de iconische poppenfiguren zullen zijn.

Het lijkt erop dat de ene Barbie wordt gespeeld door Hari Nef en de andere misschien Issa Rae. Er wordt gespeculeerd dat Marvel-ster Simu Liu en nieuwe Doctor Who-ster Ncuti Gatwa Ken in verschillende stadia zullen spelen.

In mei 2022 doken geruchten op dat Dua Lipa zich ook bij de cast van de Barbie-film zou voegen. Een andere naam die naar voren komt is Bridgerton-ster Nicola Coughlan.

Andere rollen worden vervuld door Kate McKinnon, Emma Mackey en Alexandra Shipp. America Ferrera, Rhea Perlman, Michael Cera, Simu Liu en Will Ferrell zullen ook meespelen in de film.

In juni 2022 stonden sociale media in brand toen Margot Robbie en Ryan Gosling in LA werden afgebeeld op de set van de film.

Eindelijk gaan alle systemen weg, en Barbie-fans kunnen niet wachten om het eindproduct te zien.

Aanbevolen: