Deze fase 1 Marvel-personages zijn misschien verdwenen, maar hun acteurs niet

Inhoudsopgave:

Deze fase 1 Marvel-personages zijn misschien verdwenen, maar hun acteurs niet
Deze fase 1 Marvel-personages zijn misschien verdwenen, maar hun acteurs niet
Anonim

The Marvel Cinematic Universe werd officieel opgericht in 2008. Met de ambitie om enkele van Marvel's meest geliefde stripboekpersonages tot leven te brengen, werden films uitgebracht om de verhalen van deze personages te vertellen helden. Van individuele supers als Iron Man en Captain America tot groepsverhalen zoals de Avengers, deze films worden al bijna vijftien jaar regelmatig uitgebracht.

Er komen veel nieuwe Marvel-films en tv-shows op onze schermen, vooral dankzij hun samenwerking met Disney+ om ons talloze series te geven met onze geliefde helden en schurken. Onlangs verheugden fans zich over het feit dat ze eindelijk een Black Widow-film en de thriller-achtige Dr. Vreemd en het multiversum van waanzin.

Hoewel deze producties met open armen worden ontvangen, zijn er veel acteurs die geen deel meer uitmaken van het MCU. Of hun personages nu stierven of de acteurs vertrokken, er zijn nog maar heel weinig van de Phase One-sterren. Degenen die in het begin indruk maakten, maar geen deel meer uitmaken van het universum, hebben het druk gehad, en dit is wat ze doen.

8 Edward Norton werkt aan Glass Onion: A Knives Out Mystery

Edward Norton werd in 2008 gecast als de originele Bruce Banner voor de film The Incredible Hulk, daarna werd de rol herschikt en aan Mark Ruffalo gegeven. De afgelopen jaren heeft hij het rustig aan gedaan met het accepteren van rollen, waarbij hij de afgelopen vijf jaar slechts aan één tot twee projecten per jaar heeft gewerkt. Momenteel speelt Norton in de film Glass Onion: A Knives Out Mystery, die in postproductie is en later dit jaar zal uitkomen.

7 Idris Elba zal tegen het einde van het jaar in 5 projecten zitten

In 2011 maakten MCU-fans kennis met Thor, The God of Thunder in Thor. De beschermer van de brug, Heimdall, speelde in alle drie de heldenfilms voordat hij werd vermoord aan het einde van Thor: Ragnarok. Idris Elba speelde deze martelaar en houdt zich nu bezig met twee films en een muziekvideo die al dit jaar is uitgebracht, nog twee films die later in 2022 uitkomen, en een tv-serie genaamd Hijack die nog steeds in de maak is.

6 Hayley Atwell filmt The Next Mission: Impossible Releases

Hayley Atwell speelde niet alleen in een Phase One-film, maar ze was ook het middelpunt van een Marvel-serie die liep van 2015-2016. Gecast als Peggy Carter, debuteerde ze in Captain America: The First Avenger en speelde ze in de show Agent Carter. Ze werkt nu aan deel één en twee van Mission: Impossible – Dead Reckoning en aan het filmen voor de tv-serie Tomb Raider.

5 Clark Gregg speelt in de nieuwe serie, Florida Man

Clark Gregg verscheen in Iron Man, Iron Man 2, Thor en The Avengers en werd gecast als agent Phil Coulson. Terwijl zijn karakter hielp de lijm van Phase One te zijn bij het samenbrengen van de helden, werd zijn karakter in de conclusie gedood. Gregg speelt nu in de televisieserie Florida Man, die eerder dit jaar debuteerde.

4 Jon Favreau doet zijn best om te produceren

Jon Favreau werkt al vanaf het begin bij Marvel. Happy trad op als de rechterhand van Tony Stark en verscheen in Iron Man, al zijn sequels, veel van de Avengers-films en cameo in de Spider-Man-films. Nu Iron Man er niet meer is, gaat Happy ook verder. Favreau maakt nog steeds deel uit van de Disney-franchise, maar nu is het door het produceren van titels als The Mandalorian, The Book of Boba Fett en Jungle Book 2.

3 Chris Evans speelt non-stop in films sinds Marvel

Captain America: The First Avenger bracht ons Chris Evans als Captain America. Hij is in elke fase van Marvel geweest tot het einde van fase drie, waar hij besloot het schild op te geven in Avengers: Endgame. Na het verlaten van het MCU heeft hij non-stop aan films gewerkt. Zijn meest recente release was de nieuwe animatiefilm Lightyear, waarin hij speelde, hoewel hij dit jaar ook een andere film uitbrengt en drie die nog in de maak zijn.

2 Robert Downey Jr. heeft momenteel 5 titels in productie

Misschien was een van de meest emotionele momenten in de geschiedenis van MCU het verlies van Tony Stark. Robert Downey Jr. was de eerste held die in 2008 aan Marvel werd voorgesteld in Iron Man. Sindsdien is hij geïntegreerd in verschillende films, hetzij via sequels, met de Avengers, of als een cameo in andere heldenfilms. RDJ werkt momenteel aan drie films die in pre-productie zijn, waaronder Sherlock Holmes 3, en twee in post-productie.

1 Scarlett Johansson heeft aan veel nieuwe films gewerkt

De karakterdood van Scarlett Johansson was hartverscheurend. Als Black Widow betrad ze in 2010 het Marvel Cinematic Universe via Iron Man 2. ScarJo blijft bij films en heeft momenteel twee in pre-productie getiteld Bride en Project Artemis, één film genaamd My Mother's Wedding, en Asteroid City, die tegen het einde van het jaar in de bioscoop zal verschijnen.

Aanbevolen: