Hier is waarom Keegan-Michael Key zo geheimzinnig is over zijn vrouw

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Keegan-Michael Key zo geheimzinnig is over zijn vrouw
Hier is waarom Keegan-Michael Key zo geheimzinnig is over zijn vrouw
Anonim

Tijdens de periode dat ze furore maakten met hun sketchcomedyshow Key & Peele op Comedy Central, was Keegan-Michael Key getrouwd, terwijl Jordan Peele single was. Af en toe werd hun respectieve status zelfs een onderwerp van gesprek tussen hen in de show, tijdens de seizoenen waarin ze schetsen zouden koppelen aan stukjes stand-up tussendoor.

Sindsdien is Peele eindelijk in het huwelijksbootje gestapt met de multi-getalenteerde Chelsea Peretti. Key daarentegen diende in 2015 een echtscheiding in tegen zijn toenmalige vrouw Cynthia Blaise. De nietigverklaring van hun huwelijk werd in 2017 afgerond. Ongeveer een jaar later trouwde hij opnieuw, dit keer met acteur en producer, Elisa Pugliese.

Key en Peele zijn nooit het soort geweest om hun persoonlijke leven op sociale media te verspreiden. Key heeft tijdens zijn eerste huwelijk zeker geprobeerd zijn privéleven privé te houden. Hij lijkt die filosofie in zijn huidige vakbond te hebben verdubbeld. Hoewel hij nooit een concrete reden heeft gegeven voor deze aanpak, lijkt het te maken te hebben met zijn familiegeschiedenis en oude wonden.

Diverse en gecompliceerde jeugd

Key zei ooit beroemd dat hij dacht dat de reden waarom hij en Peele naar acteren als een carrière trokken, was omdat ze allebei 'behoorlijk veel codewisselingen deden toen ze opgroeiden, en nog steeds doen'. Het was een mooie manier om te zeggen dat hij vooral een zeer diverse en gecompliceerde jeugd had meegemaakt.

De acteur werd geboren in Southfield City in Oakland, Michigan in maart 1971. Zijn biologische vader was van Afro-Amerikaanse afkomst, terwijl zijn biologische moeder van Poolse en Belgische Vlaamse afkomst was. Nadat zijn biologische ouders hem als baby hadden afgestaan, werd hij geadopteerd en opgevoed door een ander gemengd rasecht stel in Detroit. Michael Key en Patricia Walsh waren beide maatschappelijk werkers. Deze achtergrond prentte hem een 'angst om in de steek te laten' en een kwestie van 'mensen te plezieren' in, wat misschien zijn aarzeling zou verklaren om zijn persoonlijke leven onder het oordeel van het publiek te leven.

"Ik heb een probleem om mensen te plezieren", zei hij in een recent interview. "Ik denk dat mensen die geadopteerd zijn dit soort situaties hebben waarin je gaat: 'Ik ga alles doen wat iedereen me zegt, want ik wil niet weer in de steek gelaten worden."

Staat van constant performatief zijn

Zoals zowat elk ander geadopteerd kind, probeerden de adoptieouders van Key hem een speciaal gevoel te geven door altijd te benadrukken dat ze voor hem kozen. Dit bracht niet alle positieve bekrachtiging met zich mee die ze dachten dat het deed, volgens de komiek.

"Soms ter versterking daarvan, wat er gebeurt, is dat je me gewoon vertelt dat ik anders ben," zei hij."En er zijn twee manieren om naar anders te kijken. Anders is ofwel: 'Ik ben anders en ik ben speciaal', of: 'Ik ben anders en ik ben erger dan alle anderen.' Dus ik geloof echt dat dat daar vandaan komt, dat gevoel van willen behagen."

Terwijl hij echt zijn best deed om ervoor te zorgen dat hij niemand op het verkeerde been zette, werd zijn staat van constant performatief zijn de norm. Dat is, in zijn woorden, hoe hij gelooft dat hij acteur is geworden.

"Om te zeggen dat ik veel tijd heb besteed aan het proberen om de goedkeuring van mijn ouders te krijgen, is nogal een understatement", vervolgde hij in een interview uitgevoerd door Bear Grylls van Nat Geo's Running Wild. "Ik acteer al sinds mijn geboorte, snap je wat ik bedoel? Ik doe al heel lang mijn tapschoenen aan voor de goedkeuring van mensen."

Luisteren als een vorm van intimiteit

Toen Key & Peele zich opmaakte voor zijn laatste seizoen in 2015, gingen de twee gastheren zitten om met Rachel Mosely van Cosmopolitan te praten. Ze bespraken de dynamiek van hun eigen persoonlijke en professionele relaties, evenals hun benadering van vrouwen en daten.

Sleutel en Peele
Sleutel en Peele

Mosely vroeg het paar of ze zich ooit een getrouwd stel voelden. Key trok parallellen tussen hun werkrelatie en de instelling van het huwelijk.

"Onze ik-do's zijn naar comedy geweest," zei hij. "Het is een ménage à trois. Een van onze geloften was om alle anderen in de steek te laten voor komedie. Met 'alle anderen' bedoel ik onze ego's. Je moet jezelf elke dag afvragen: 'Ben ik kleinzielig? Waarom ben ik ruzie?' Het is hetzelfde in een huwelijk."

Key benadrukte ook een belangrijk ingrediënt voor een gelukkig huwelijk of datingrelatie, namelijk luisteren als een vorm van intimiteit. "Mijn vrouw zegt: 'Het meest sexy is wanneer ik je vraag om iets te doen, ik thuiskom en het is gedaan.'," legde Key uit. "We denken dat het gewoon komt omdat we het hebben gedaan. Maar waar [vrouwen] van houden is: 'Oh shit, hij heeft geluisterd!'"

Aanbevolen: