Waarom duurde het zo lang voordat seizoen 2 van 'Russian Doll' uitkwam?

Inhoudsopgave:

Waarom duurde het zo lang voordat seizoen 2 van 'Russian Doll' uitkwam?
Waarom duurde het zo lang voordat seizoen 2 van 'Russian Doll' uitkwam?
Anonim

Natasha Lyonne begon haar carrière jong, met PeeWee's Playhouse, maar ze heeft zeker een grote naam voor zichzelf gemaakt, van het speelhuis tot Orange is the New Black.

Door haar relatie met SNL-ster Fred Armisen raakte Lyonne bevriend met Amy Poehler en Leslye Headland en samen creëerden ze de show van hun dromen. Mensen werden verliefd op seizoen 1 van Russian Doll, maar drie jaar gingen voorbij voordat fans het tweede seizoen kregen. Zovelen vragen zich af: waarom duurde het zo lang voordat seizoen 2 van Russian Doll uitkwam?

8 Seizoen 1 van Russian Doll kwam uit in 2019

Natasha Lyonne in Russische pop
Natasha Lyonne in Russische pop

Met elke dood werden mensen meer verliefd op de verwrongen time-loop-komedie in het voorjaar van 2019. Nadia is een New Yorker wiens 36e verjaardag fataal wordt en haar in een Groundhog Day-achtig scenario gooit waarin ze moet herhaaldelijk sterven om het mysterie op te lossen van wat haar in de eerste plaats heeft vermoord. Halverwege het seizoen ontmoet Nadia Alan (Charlie Barnett), die vastzit in een soortgelijke lus. De twee blijken een onrustig paar te zijn, van leven alsof ze nergens bang voor zijn en niet veel om iemand anders geven om het belang van leven en liefde te leren kennen. Samen vormen ze een team dat de tijd buigt en probeert los te komen, en het resultaat was een enorm populaire show die veel lovende kritieken en Emmy-nominaties oogstte.

7 Hoe zit het met seizoen 2 van Russian Doll?

donderdag
donderdag

Een tweede seizoen, wat een concept! Het grootste deel van het publiek leek tevreden met het verhaal van één seizoen, omdat het een nogal gelukkig einde had voor de twee hoofdpersonen. De makers Lyonne, Poehler en Headland wilden echter een meerseizoenenboog nastreven; de show werd in juni 2019 vrijwel onmiddellijk na de eerste release in februari door Netflix verlengd voor een tweede seizoen. De vrouwen waren voorbereid op een onderbreking van een jaar, zodat ze de tijd konden nemen om een tweede seizoen van goede kwaliteit te schrijven.

6 Werd de Russische pop in plaats daarvan geannuleerd?

Natasha Lyonne in Russische pop
Natasha Lyonne in Russische pop

De hitshow zou de opnames in mei 2020 hervatten, maar (schokter) de COVID-19-pandemie zorgde ervoor dat ze het filmen moesten uitstellen. GameMe bevestigde ook dat de pandemie grote vertragingen veroorzaakte bij het filmen. Omdat het filmen steeds meer werd uitgesteld, vreesde Netflix dat de show zijn momentum en succes zou verliezen, waarbij sommige bronnen zeiden dat de show misschien toch niet wordt verlengd.

5 Nieuwe concepten, cast en meer

Seizoen 1 leek perfect te zijn geëindigd, dus waar gaan ze heen? Het verleden, dat is waar! De afleveringen van seizoen 2 beginnen vier jaar na de gebeurtenissen in de finale van seizoen 1, toen Nadia en Alan aan de tijdlus ontsnapten. Dit nieuwe seizoen brengt nieuwe castleden binnen, zoals Schitt's Creek-ster Annie Murphy, evenals Carolyn Michelle Smith en Sharlto Copley. Het nieuwe seizoen brengt zelfs een bezoekje aan de jaren 80 met Nadia's moeder. Lyonne noemde het seizoen een "puzzeldoos" en zei: "Het is absoluut een wilde rit. Het is diep en diep van de muur."

4 Alle cast en crew waren bezig met het nastreven van andere projecten

natasha lyonne
natasha lyonne

Ondanks de lange onderbreking bleef Natasha Lyonne bezig en verscheen ze in John Mulaney's Netflix-serie Big Mouth en meer. Mede-bedenker Amy Poehler verscheen ook in een aantal nieuwe shows en films en maakte zelfs haar regiedebuut met de verfilming van het YA-boek Moxie.

3 Wanneer begon de productie van seizoen 2?

Natasha Lyonne en Charlie Barnett schaken in een scène van Russian Doll 2, momenteel opgenomen in NYC
Natasha Lyonne en Charlie Barnett schaken in een scène van Russian Doll 2, momenteel opgenomen in NYC

Bijna een heel jaar nadat het de bedoeling was, begon de productie eindelijk. Het oorspronkelijke plan voor Russian Doll seizoen 2 was om in mei 2020 te beginnen met filmen, voor een première in april 2021. Dat ging echter niet zoals gepland en de productie van seizoen 2 begon pas in maart 2021. Naast gloednieuwe concepten en tijdsperioden, brachten ze ook nieuwe filmlocaties binnen. Nadia reist niet alleen naar New York City uit de jaren 80, maar ook naar Duitsland uit de jaren 60 en Boedapest uit de jaren 40. Deze cast en crew reisden de wereld rond om dit seizoen te filmen!

2 Er zijn verschillende theorieën over het einde van seizoen 2

Na een seizoen vol tijdreizen en het ontmoeten van hun families, maken Nadia en Alan opnieuw contact en proberen ze erachter te komen wat hun toekomst voor hen in petto heeft, als er een toekomst is. In tegenstelling tot seizoen 1 staat deze seizoensfinale zeker wijd open voor interpretatie. Dit seizoen zorgde ervoor dat fans meer wilden van de avonturen van Nadia en Alan.

1 Komt er een Russian Doll seizoen 3?

In de IMDb-lijst van de show staat dat de makers het als een verhaallijn van drie seizoenen op Netflix hebben gegooid. Zeker betekent dat Lyonne, Poehler en Headland plannen hebben voor volgend seizoen, maar komt die er ook? Netflix heeft de show nog niet verlengd voor een nieuw seizoen, dus wie weet? Hoewel de pandemie ertoe leidde dat de show tonnen nieuwe kijkers kreeg, heeft dit ook het momentum en het succes van de show geschaad? Alleen de tijd zal ons leren wat onze favoriete tijdreizigers te wachten staan.

Aanbevolen: