Pete Davidson verlaat SNL en hij verdiende ook geen fortuin

Inhoudsopgave:

Pete Davidson verlaat SNL en hij verdiende ook geen fortuin
Pete Davidson verlaat SNL en hij verdiende ook geen fortuin
Anonim

In de afgelopen tien jaar heeft Pete Davidson zich gevestigd als een van de beste comedy-artiesten in de hele lachindustrie. Sinds 2014 maakt hij deel uit van de cast van Saturday Night Live op NBC, waar hij te zien was in in totaal 160 afleveringen en nog veel meer sketches.

Davidson is in de loop der jaren in verschillende andere acteerrollen verschenen, waaronder de tv-shows The Rookie en The Freak Brothers. SNL is echter verreweg het grootste optreden in zijn carrière tot nu toe. Aan deze ongelooflijke reis kwam afgelopen weekend echter een einde toen hij voor het laatst in de show verscheen.

Naast Davidson nemen ook Aidy Bryant, Kyle Mooney en favoriet bij fans Kate McKinnon afscheid van SNL met hun laatste optredens in een aflevering gepresenteerd door actrice Natasha Lyonne, met Japanese Breakfast als muzikale gast.

De 28-jarige komiek staat al maanden in het middelpunt van nieuwsverhalen dankzij zijn opbloeiende romance met Kim Kardashian, waarbij de grap zelfs het woord van een mogelijke bruiloft draagt klokken in de nabije toekomst.

Terwijl hij nadenkt over zijn persoonlijke en professionele toekomst, zal Davidson terugkijken op zijn tijd op SNL en hoe dit heeft bijgedragen aan het vergroten van zijn vermogen van $ 8 miljoen, zij het op een relatief beperkte manier.

'Saturday Night Live' heeft een unieke beloningsstructuur

Saturday Night Live is een vaste waarde op de Amerikaanse televisie sinds 1975, toen het voor het eerst werd gelanceerd op NBC. Sindsdien is de show zo goed als overal ter wereld uitgegroeid tot de beste in zijn soort, met in totaal ongeveer 159 castleden gedurende de hele periode.

Met het soort succes dat SNL heeft genoten, zou je je kunnen voorstellen dat de artiesten gigantische hoeveelheden geld krijgen, vergelijkbaar met andere producties die vergelijkbaar zouden zijn in termen van toejuiching. In werkelijkheid heeft de door Lorne Michaels gemaakte sketchcomedy-serie een zeer unieke benadering van de beloningsstructuur.

De formule is eenvoudig gebaseerd op hoe lang een castlid in de show is geweest, waarbij de meest recente toevoegingen natuurlijk het minste geld verdienen. SNL-acteurs van het eerste jaar verdienen naar verluidt $ 7.000 per aflevering, wat neerkomt op iets minder dan $ 150.000 in de loop van een seizoen van 21 afleveringen.

Dit bedrag stijgt met $ 1.000 als het contract van de acteur wordt verlengd voor een tweede seizoen.

Hoeveel heeft Pete Davidson verdiend met 'Saturday Night Live'?

Tegen de tijd dat een castlid zijn vijfde jaar op Saturday Night Live ha alt, zal hun salaris meestal aanzienlijk zijn gestegen in vergelijking met wat ze in hun eerste seizoen verdienden. Volgens Celebrity Net Worth verdient een acteur in dit stadium van zijn SNL-carrière naar verluidt $ 15.000 per aflevering, wat neerkomt op $ 315.000 gedurende een seizoen van 21 afleveringen.

Pete Davidson had dit doel ruimschoots overschreden tegen de tijd dat hij besloot om de tijd op de show te noemen, wat betekent dat hij gegarandeerd minstens zoveel mee naar huis zou nemen. Er wordt echter ook gezegd dat NBC nooit verder gaat dan de $ 25.000 per aflevering voor een castlid, en dat zelfs dat bedrag alleen is gereserveerd voor de allerbeste artiesten in de show.

Als we deze logica gebruiken, zou het redelijk zijn om te concluderen dat Davidson ten noorden van $ 300.000 en ten zuiden van $ 500.000 per seizoen heeft verdiend. Hoewel dit geen bedrag is om mee te spotten, v alt het wel ver onder het soort verwachte salarissen voor een van de grootste tv-shows ter wereld.

Waarom verlaat Pete Davidson 'Saturday Night Live'?

Hoewel het nieuws over het vertrek van Pete Davidson uit Saturday Night Live voor de meeste mensen als een verrassing kwam, is hij in feite al een paar jaar bezig met het voorbereiden van zijn vertrek. Een interview dat hij in 2020 met Charlamagne de God had, wijst op het gevoel dat hij nu wegloopt, simpelweg omdat hij gelooft dat hij de cirkel rond is in de show.

"Ik heb gesprekken met veel mensen [over het verlaten van SNL]", zei Davidson. "Het is moeilijk om te doen, omdat je nooit te vroeg de trekker over wilt halen. Iedereen heeft altijd gezegd: 'Je weet het als je het weet, en het komt allemaal goed."

In zijn tijd bij SNL heeft Davidson zich ook gevestigd als een bonafide Hollywood-ster, en het lijkt erop dat het grote scherm in de nabije toekomst zijn brood en boter zal zijn. Zoals de zaken er nu voorstaan, zal de komiek in twee aankomende films te zien zijn: een romantische komedie getiteld Meet Cute naast Kaley Cuoco, en een horrorfilm van James DeMonaco genaamd The Home.

Aanbevolen: