Hip-hop, humor en Sundance Film Festival-onderscheidingen, de 40 jaar oude versie is uit op Netflix

Hip-hop, humor en Sundance Film Festival-onderscheidingen, de 40 jaar oude versie is uit op Netflix
Hip-hop, humor en Sundance Film Festival-onderscheidingen, de 40 jaar oude versie is uit op Netflix
Anonim

Wie is Radha Blank? Ze is een toneelschrijver uit New York die meer dan een dozijn toneelstukken heeft geschreven. Slechts één werd ooit geproduceerd, en het opende voor gemengde recensies. Ze is geen begrip, maar na jaren van afwijzing van haar scripts door producenten, heeft Blank eindelijk haar doorbraak bereikt.

De 40-jarige versie, die momenteel wordt gestreamd op Netflix, is niet alleen het regiedebuut van Blank, maar heeft haar ook een regieprijs opgeleverd op het Sundance Film Festival van dit jaar.

Bijna onmiddellijk na het winnen van de regiewedstrijd op Sundance, scoorde The 40-Year Old-Version zijn Netflix-deal.

Autobiografische verhalen van worstelende artiesten zijn overspeeld, vooral in een setting in New York City. Het verhaal van de 40-jarige versie speelt ook zoals veel andere komedies, over een 'loser'-artiest die worstelt om het te maken in de grote stad. Het zijn echter de personages in deze semi-autobiografische komedie die het onderscheidt.

Blank schreef en regisseerde deze film en speelt ook het hoofdpersonage, ook wel Radha genoemd. Deze komische held is vrouwelijk, zwart en geen steekproefomvang - kortom, ze is niet jouw klassieke vindingrijk.

In een interview met Variety zei Blank: "Wat misschien bekend is, is het zwart-wit en de 35 mm van dit alles, of gewoon de kakofonie van geluiden in New York. Mijn film is een eerbetoon aan die zeldzame verhalen die centreert niet alleen een zwarte vrouw, maar centreert haar interne reis rond identiteit."

Ze zei: "New York is absoluut een toonbeeld van verzet. Ja, we lopen allemaal rond met maskers op, maar mensen gaan verder met hun leven op een manier waarvan ik denk dat alleen New York dat kan. Ik ben echt benieuwd: hoe gaan artiesten zich aanpassen aan onze nieuwe wereld?"

De 40-jarige versie combineert ook twee zeer New Yorkse elementen: rauwe komedie en hiphop. Het personage van Blank in de film zoekt een alternatieve creatieve uitlaatklep in hiphopmuziek en neemt de bijnaam RadhamMUSPrime aan. Ze rapt grappige ingewikkelde regels over het feit dat ze een zwarte vrouw is die op middelbare leeftijd wordt geconfronteerd in een 21e-eeuws New York City.

Het is zeker niet het soort onderwerp waar hiphop bekend om staat, maar het vertederende element van Blank's karakter is dat ze de raptraditie hooghoudt om de dunne lijn te bewandelen om het echt te houden terwijl ze zichzelf opnieuw uitvindt.

De 40-jarige versie is nu uit op Netflix.

Aanbevolen: