Matt LeBlanc's grootste rollen sinds 'Friends' eindigde

Inhoudsopgave:

Matt LeBlanc's grootste rollen sinds 'Friends' eindigde
Matt LeBlanc's grootste rollen sinds 'Friends' eindigde
Anonim

Toen de laatste aflevering van Friends werd uitgezonden op 15 januari 2004, kwam de tienjarige odyssee van NBC's zes favoriete koffieverslaafde jonge volwassenen tot een einde, waarmee effectief een einde kwam aan wat een sitcom-imperium was geworden en een van NBC's meest succesvolle optredens. Tegen de tijd dat de show eindigde, waren er 236 afleveringen opgenomen en waren de sterren de best betaalde acteurs op televisie, die de afgelopen twee seizoenen elk $ 1 miljoen per aflevering verdienden. Onder de Friends-alumni bevinden zich een van Hollywood's grootste kassamagneten, Jennifer Aniston, en verschillende andere Hollywood-sterren die cameo's maakten zoals George Clooney, Bruce Willis en zelfs Hank Azaria van The Simpsons. Fans bekijken afleveringen nog steeds in syndicatie en het is een van de meest gevraagde shows voor streamingdiensten, wat een ongelooflijke concurrentie veroorzaakte die uiteindelijk de show op HBO Max bracht, waar fans eindelijk ook de reüniespecial zouden krijgen die ze al jaren eisten.

Een van de meest geliefde personages van alle fans was Joey, die werd gespeeld door acteur Matt LeBlanc. LeBlanc amuseerde fans een heel decennium lang als Joey Tribianni, de trage en borderline analfabeet maar sympathieke worstelende acteur die evolueert naar een soapster. Onder Joey's eigenaardigheden waren zijn meest in het oog springende zijn onverzadigbare honger naar zowel eten als seks, wat hem des te hilarischer en populairder maakte. Matt LeBlanc studeerde af aan nieuwe projecten zoals alle andere castleden deden nadat de laatste aflevering was uitgezonden, maar hij was de enige wiens personage het netwerk probeerde te gebruiken om de franchise in leven te houden nadat de show was afgelopen.

6 Hij hernam zijn rol op ‘Joey’

Na het einde van Friends probeerden de producers het momentum van de franchise vast te houden met een spin-off gewijd aan het favoriete voedselvarken van de fans. Joey volgde het leven en de tijd van Joey Tribianni na het einde van Friends door Joey te volgen op zijn verhuizing van New York naar Hollywood, waar hij intrekt met zijn folie, een neef van raketwetenschappers. Het was bedoeld om dezelfde formule te volgen die van Frasier een succesvolle spin-off van Cheers had gemaakt toen Cheers was geëindigd. Zo liep het echter niet. Joey werd oorspronkelijk uitgezonden op dezelfde tijd als Friends eerder, maar na een onderbreking, bewegende tijden en twee seizoenen met slechte kijkcijfers, werd de show in 2006 geannuleerd.

5 Hij verscheen op ‘Web Therapy’

Hoewel Friends voorbij was, en met de epische reünie op HBO nog jaren in de pijplijn, slaagde LeBlanc er nog steeds in om samen te werken met enkele van zijn mede-NBC-alums. Hij had een paar optredens op internet en in de Showtime-serie Web Therapy, een geïmproviseerde comedyshow met actrice Lisa Kudrow, die Phoebe speelde in Friends. LeBlanc speelt Nick Jericho en wordt gecrediteerd in een paar afleveringen.

4 Hij speelde in 'Lovesick'

Hoewel hij iemand is die meer voor televisie werkt dan voor film, kreeg LeBlanc halverwege de jaren 2010 een interessante filmrol. In Lovesick speelt LeBlanc Charles Darby, een man die alles voor hem lijkt te hebben, behalve één ding: wanneer hij een nieuwe liefde ontmoet, wordt hij letterlijk krankzinnig. De film is een interessante weergave van psychische aandoeningen en bevat zelfs een paar komische legendes in de cast, zoals SNL en Community-ster Chevy Chase.

3 Hij speelde zichzelf in ‘Episodes’

Hoewel Joey een flop was, keerde LeBlanc uiteindelijk zegevierend terug op televisie met de Showtime-netwerkserie Episodes, die werd uitgezonden van 2011 - 2017. Leblanc speelde, nou ja, Matt LeBlanc (in ieder geval een satirische versie van zichzelf) als acteur een belangrijke rol vervullen waar hij niet geschikt voor is. De eerste afleveringen van de serie werden gepand door critici, maar het tweede seizoen opende voor een warmere ontvangst en de show vond uiteindelijk een solide aanhang en een toegewijd publiek. Afleveringen duurden 5 seizoenen en schoten 41 afleveringen.

2 ‘Man met een plan’

LeBlanc speelde ook in een CBS-sitcom met de titel Man With A Plan van 2016 - 2020. De show volgde LeBlanc als Adam Burns, een aannemer die drie kinderen in Pittsburgh probeert op te voeden met een vrouw die terugkeert naar de werkplek. De show werd 4 seizoenen uitgezonden en nam 69 afleveringen op voordat het werd afgesloten en het bevatte de talenten van verschillende grote Hollywood-namen, zoals Kevin Nealon van Weeds en Saturday Night Live, en de bekroonde acteur Stacy Keach, die sommigen zich misschien herinneren van films als Escape Uit LA, American History X, of als Sgt. Stedenko uit de Cheech en Chong films Up in Smoke en Nice Dreams.

1 De ‘Vrienden’ Reünie

Na jarenlang online geruchten te hebben gecirculeerd, kregen fans van de show eindelijk wat ze wilden op 27 mei 2021, toen James Corden, presentator van de Late Late Show, een speciale Friends-reünie organiseerde voor HBO Max, de huidige streaming-thuisbasis van Friends. In de special zien we LeBlanc klassieke momenten uit de show herbeleven en verhalen delen over capriolen achter de schermen, waaronder de keer dat LeBlanc per ongeluk wat eten at dat David Schimmer (Ross) tussen de opnames had uitgespuugd. Dit was de eerste keer dat de cast herenigd werd als een hele groep op televisie, maar het was niet de eerste keer dat LeBlanc herenigd werd met enkele van zijn castmates. Vergeet niet dat hij al in Lisa Kudrow's Web Therapy was verschenen. Hoewel IMDb momenteel geen aankomende projecten voor LeBlanc laat zien, kan hij altijd terugvallen op zijn nettowaarde van $ 80 miljoen en het feit dat hij een van de meest populaire personages in de televisiegeschiedenis tot leven heeft gebracht.

Aanbevolen: