Deze acteur/regisseur duo's zijn absoluut onafscheidelijk

Inhoudsopgave:

Deze acteur/regisseur duo's zijn absoluut onafscheidelijk
Deze acteur/regisseur duo's zijn absoluut onafscheidelijk
Anonim

Soms komen twee mensen samen en maken ze absolute magie. De wereld van Hollywood is hier niet van vrijgesteld, want keer op keer zien geselecteerde acteurs/regisseurs-duo's hit na hit. Door op elkaars visie en begrip van het script te vertrouwen, kunnen eenvoudige woorden en plotwendingen in een avontuur op het scherm worden gegooid dat anders is dan alle andere. Hoewel het gebruikelijk is om een paar de aftiteling een paar keer op het scherm te zien delen, deden deze acteurs-/regisseurduo's er alles aan om keer op keer samen te werken.

10 Martin Scorsese en Robert De Niro veroverden de Mean Streets

Als bioscoopfans denken aan iconische duo's die de kassa veroveren, zijn de namen Martin Scorsese en Robert De Niro niet ver van hun gedachten. Deze twee, vaak genoemd als een van de beste regisseur/acteur-duo's, kwamen aanvankelijk met elkaar in contact door de vriendelijke suggestie van Brian De Palma, die met De Niro had gewerkt aan zowel Greetings als The Wedding Party, wat de start van een samenwerking bekrachtigde met 9 films en één kort tot nu toe.

9 Wes Anderson en Bill Murray haastten zich naar het scherm met Rushmore

Vanaf zijn eerste project in de industrie wist Wes Anderson dat hij niemand minder dan Bill Murray wilde en toen hij het script voor Anderson's tweede film, Rushmore, ontving, wist Murray dat Wes Anderson een regisseur was die wist hoe hij moest werken. Sindsdien is Murray te zien geweest in elke film van Wes Anderson, al was het maar voor kleine rollen en korte schermtijd, tot nu toe negen met een tiende in 2022. Het duo houdt van de energie die de ander in elk project brengt en Murray is dol op de menselijkheid die naar elk stuk is gebracht.

8 Sam Raimi en Ted Raimi bewijzen familiekwesties

Als het gaat om werken met familie, zijn Sam Raimi en Ted Raimi niet bang om werk en privé te combineren. Regisseur Sam Raimi is overal in geslaagd, van Spiderman tot Drag Me to Hell, vaak met zijn broer aan zijn zijde. Acteur Ted Raimi heeft de neiging om in de films van zijn broer in kleinere rollen te verschijnen, waardoor zijn personage naar voren kan treden en de schijnwerpers kan stelen in 11 films.

7 Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio vormen hun eigen bende

Hoewel dit duo misschien wat later in de carrière van Martin Scorsese is verschenen, is zijn samenwerking met Leonardo DiCaprio sterk sinds de twee in 2002 aan Gangs of New York werkten. Na met Robert De Niro te hebben gewerkt in This Boy's Life, DiCaprio raakte gefascineerd door de andere acteur en begon zijn eerdere werk te bestuderen. Het duo werd de helden van DiCaprio en zelfs nadat hij met Scorsese aan 6 films had gewerkt, noemt DiCaprio hem nog steeds als zijn grootste leraar en mentor.

6 John Ford en John Wayne brachten het westen terug

Zelden heeft een regisseur/acteur-combo betrekking op de oorsprong van de hele carrière van een acteur, maar John Wayne en John Ford bleken een vreemd geval. Wayne was een assistent op sets die met één blik werd ontdekt. Hoewel hij een paar jaar kleine rollen had in de films van Ford, zouden de twee pas tien jaar later op grotere schaal samenwerken, waarbij ze erin slaagden om samen 21 films te voltooien gedurende hun jaren in de industrie.

5 Richard Linklater en Ethan Hawke hebben de tand des tijds doorstaan

Richard Linklater staat bekend om zijn meer artistieke bezigheden rond tijd en ruimte en heeft zichzelf al lang gevestigd vanwege zijn unieke kijk op het reflecteren op het leven door middel van film. Al vroeg (in zijn derde film) ontketende hij een nieuwe traditie door zichzelf te koppelen aan Ethan Hawke in Before Sunrise. Het originele gebruik van tijd, ruimte en geïmproviseerde uitvoering van de film leidde tot een duo dat zich bij elkaar zou voegen in 7 andere films.

4 Blake Edwards en Julie Andrews combineerden werk en thuis

Vanaf het eerste moment dat ze hem zag, viel Julie Andrews halsoverkop voor regisseur Blake Edwards. De twee vormden in de jaren zeventig een van Hollywood's powerkoppels toen zijn klassieke comedyvaardigheden en haar ongeëvenaarde timing de handen ineen sloegen om geliefde films te maken waar het publiek geen genoeg van kon krijgen. Hoewel het duo zich voornamelijk richtte op het scheiden van privé- en openbare levens, slaagden ze erin om samen te werken aan 11 films voorafgaand aan de dood van Edwards in 2010.

3 Robert Rodriguez en Danny Trejo begonnen met stilte

Niemand kent de kracht van stilte zoals Robert Rodriguez die, toen hij voor Desperado castte, Danny Trejo's beeltenis zag en wist dat zodra hij sprak, zijn goedhartige ziel zou verschijnen. Het resultaat was dat hij de lijnen kort hield en het beeld sterk was en een duo van 11 films werd geboren, wat een goed voorteken was toen bleek dat de twee eigenlijk neven zijn.

2 Garry Marshall en Héctor Elizondo hielden de lijn vol

Garry Marshall ontmoette Héctor Elizondo op het veld in New York en tijdens een potje basketbal eindigde hij daar en dan met het pitchen van zijn film Young Doctors in Love. Na het succes en de vreugde van hun eerste film samen, bleef Garry Marshall teruggaan voor meer. Het duo heeft in totaal 18 films gemaakt.

1 Yasujirō Ozu en Chisū Ryū zijn professioneel gekoppeld

Gemakkelijk een van de machtigste duo's in de filmwereld, vormden regisseur Yasujirō Ozu en acteur Chishū Ryū al vroeg in de jaren dertig een duo en veroverden zwart-witfilms met klasse. Ozu's films zorgden al vroeg in zijn acteercarrière voor een vlotte instap voor Ryū en bepaalden zijn werk in latere jaren. De twee kwamen na de Tweede Wereldoorlog weer bij elkaar en maakten samen in totaal 52 films.

Aanbevolen: