De intense manier waarop Jamie Foxx veranderde in Ray Charles

Inhoudsopgave:

De intense manier waarop Jamie Foxx veranderde in Ray Charles
De intense manier waarop Jamie Foxx veranderde in Ray Charles
Anonim

Voorbereiding op een grote filmrol kost veel tijd en toewijding voor een artiest die alle juiste noten wil maken voor de camera, en de mensen die achterover kunnen leunen en deze films kunnen bekijken, zijn misschien niet echt begrijpen wat er in rolvoorbereiding komt kijken. Sterren als Brad Pitt, Dwayne Johnson en Jennifer Aniston hebben allemaal succesvolle filmrollen gehad en er is veel voorbereiding aan vooraf gegaan om het precies goed te maken.

Jamie Foxx is een van de grootste namen in entertainment, en dit komt grotendeels omdat hij schijnbaar alles goed kan. Tijdens de jaren 2000 speelde Foxx de rol van Ray Charles in de biopic Ray, en om te zeggen dat hij de aandacht trok met zijn optreden zou een understatement zijn.

Laten we eens kijken hoe Jamie Foxx veranderde in de geweldige Ray Charles!

Hij moest zich bewijzen tegenover Ray Charles

Tijdens de voorbereiding om Ray Charles te spelen, wist Jamie Foxx dat hij zich met zijn optreden aan de massa zou moeten bewijzen als hij grote dingen wilde laten gebeuren. Bovendien moest hij zich ook bewijzen tegenover de fans van Ray Charles. Het blijkt dat terwijl Foxx zich aan het voorbereiden was om de rol op zich te nemen, hij zich moest bewijzen tegenover de man zelf!

Volgens de San Francisco Gate zou Foxx openhartig zijn over de ervaring en zei: Het was alsof ik in een dokterspraktijk wachtte. Heb ik het, of heb ik het niet? Ray komt binnen en zegt: 'Weet je wat, man, als je de blues kunt spelen, schat, dan kun je alles. Maak je geen zorgen over het spelen van mij.' Dus hij stapt op de ene piano, ik op de andere, en we beginnen de blues heen en weer te spelen.”

En zomaar, Foxx moest een show geven voor de man die hij op het grote scherm zou spelen. Dit was geen normale auditie. Het was eerder Foxx die zijn capaciteiten demonstreerde aan een muzieklegende om zijn goedkeuring te krijgen voor een biopic die zijn levensverhaal zou vertellen zodat de hele wereld het kan zien.

Foxx ging door een proces, maar vuurde, en hij zou doorgaan met zijn auditieverhaal. In het begin was het moeilijk, maar uiteindelijk zou Foxx de test doorstaan.

Hij ging verder en zei: Je voelt dat hij je test, zoals, 'Ok, ik zit in de band en het is het optreden op vrijdagavond in Poughkeepsie en ik sloeg een slechte noot en hij hoorde het, dus hij is op mij.' En dan maakt hij de eenvoudigste opmerking: hij zegt: 'De notities zitten precies onder je vingers. Het enige wat je hoeft te doen is de tijd nemen om erachter te komen welke noot je moet spelen.' Dus ik speelde het eindelijk, en hij klapt in zijn handen: 'The kid's got it.'”

Hij lijmde zijn ogen dicht

Na de goedkeuring van de man zelf te hebben gekregen, was het tijd voor Jamie Foxx om de zaken echt op het scherm te brengen. Nu zijn er tal van verhalen van acteurs die een extra stap zetten om tijdens het filmen een personage te worden, maar wat Jamie Foxx op de set van Ray deed, is iets dat maar weinigen durven te proberen.

Volgens Cheat Sheet was Foxx bereid zijn ogen dicht te lijmen tijdens het filmen en hem stevig in de schoenen van Charles te plaatsen. De beroemde zanger bracht het grootste deel van zijn leven blind door, maar hij gaf zijn passie om een dynamische muzikant te worden nooit op.

In een gesprek met de New York Times zou Foxx zeggen: "Stel je voor dat je ogen 14 uur per dag dichtgelijmd zijn. Dat is je gevangenisstraf."

Er is gezegd dat Foxx verschrikkingen zou ervaren met zijn ogen dichtgelijmd. Bovendien viel hij ook nog eens 30 pond af. om de iconische zanger te spelen.

Hij won een Oscar voor zijn optreden

Dus, was afvallen, een vuurdoop ondergaan en urenlang zijn ogen dichtgelijmd, de moeite waard? Natuurlijk was dat zo!

Jamie Foxx kreeg ongelooflijk veel lof voor zijn optreden in Ray. Zijn vermogen om de zanger van top tot teen na te bootsen was gewoon ongelooflijk, en soms was het echt alsof je een jonge Ray Charles op het grote scherm zag.

Voor zijn ongelooflijke prestaties in de film zou Jamie Foxx volgens IMDb de Academy Award voor Beste Acteur mee naar huis nemen. Dit was een ongelooflijke triomf voor de acteur, die zichzelf officieel bevestigde als een van de grootste en meest getalenteerde namen ter wereld.

Jamie Foxx deed er alles aan om zich voor te bereiden op zijn rol in Ray, en aan het eind van de dag ging alles naar de artiest die een geweldige uitvoering gaf.

Aanbevolen: