Disney bewerkt stilletjes racistische scènes uit oude films

Inhoudsopgave:

Disney bewerkt stilletjes racistische scènes uit oude films
Disney bewerkt stilletjes racistische scènes uit oude films
Anonim

Sinds een paar maanden neemt Disney+ actief deel aan de streamingoorlogen. Het beschikt over een indrukwekkend repertoire aan films en shows, waaronder Star Wars-speelfilms, Marvel-films, nieuwe televisieshows en natuurlijk klassieke kinderfilms die W alt Disney nu al zo'n 90 jaar populair maakt.

We zullen ons op het laatste concentreren, naarmate het oudere materiaal wordt, hoe ongemakkelijker Disney begint te worden met zijn nu oude afbeeldingen van raciale minderheden, vreemde culturen en genderongelijkheid.

GERELATEERD: Nick Cannon beweert dat Eminem een racist is in zijn nieuwste diss-track

Was W alt Disney racistisch en vrouwenhater?

Afbeelding
Afbeelding

Absoluut, volgens zijn achternicht en filmmaker Abigail Disney.

“Antisemiet? Controleren. Vrouwenhater? NATUURLIJK!! Racistisch? Kom op, hij heeft een film gemaakt (‘Jungle Book’) over hoe je ‘bij je eigen soort’ moet blijven op het hoogtepunt van de strijd om segregatie!” Abigail Disney schreef op Facebook. “Alsof het nummer ‘King of the Jungle’ niet genoeg bewijs was!! Hoeveel meer informatie heb je nodig?”

"De beschuldigingen dat W alt Disney racistisch zou zijn, kunnen ervoor zorgen dat leidinggevenden bij het bedrijf dat hij heeft opgericht zich extra verantwoordelijk voelen voor het aanpakken van de onsmakelijke aspecten van zijn films", zegt Gayle Wald, voorzitter Amerikaanse studies aan de George Washington University. Ze zei dat de formulering die Disney koos vaag is en dat het bedrijf explicieter zou moeten zijn over de beoogde boodschap.

Ze vervolgde: "Disney's disclaimer is een goede manier om een discussie op gang te brengen over het grotere probleem van racisme dat is ingebed in onze culturele geschiedenis."Ons cultureel erfgoed is uiteindelijk sterk verbonden met onze geschiedenis van racisme, onze geschiedenis van kolonialisme en onze geschiedenis van seksisme, dus in die zin helpt het om vragen te stellen", zei ze. Wald zei dat Disney "de meest cultureel iconische en bekende leverancier van dit soort verhalen en beelden', maar het is zeker niet de enige.

Heeft Disney zijn koers gecorrigeerd?

In november begon Disney+ waarschuwingen weer te geven wanneer een film met racistisch of aanstootgevend materiaal op het punt stond uitgezonden te worden. Velen vonden de boodschap maar al te zacht: "de film wordt getoond zoals hij oorspronkelijk is gemaakt en kan verouderde culturele afbeeldingen bevatten."

Dit was de eerste keer dat Disney zijn eigen inhoud bekritiseerde, maar het was te vergevingsgezind. "Het voelt echt als een eerste stap", zegt Michael Baran, senior partner bij het in Illinois gevestigde adviesbureau voor diversiteit en inclusie InQUEST Consulting. “Ik denk dat ze zoveel krachtiger zouden kunnen zijn in niet alleen wat ze zeggen, in de waarschuwing, maar ook in wat ze doen.”

Sommige racistische scènes die je misschien hebt gemist:

Afbeelding
Afbeelding

Via Disney

Ondertussen was sommige inhoud volledig verwijderd… zoals het personage "Jim Crow", een van de weinige vogels in de film Dumbo die stereotypen van Afro-Amerikanen inkapselt. Als je de film op Disney+ bekijkt, zul je die scène niet vinden. Je zult ook het Siamese Cat-nummer niet vinden van de aankomende remake van Lady & The Tramp, die wordt verwacht en welkom is.

Het verwijderen van inhoud uit het verleden stra alt echter een ongevoelige sfeer uit voor racisme en hoe het veel etnische minderheden in de Verenigde Staten heeft getroffen. Velen waren van mening dat het verwijderen van oude racistische scènes veel weg heeft van ontkennen dat het ooit is gebeurd. Een oude film waar je misschien niet bekend mee bent, is een musical van W alt Disney genaamd Song of the South, uitgebracht in 1946. film met live-action en animatie. De film was destijds een succes, maar het duurde niet lang voordat er veel kritiek op de film kwam en Disney er afstand van nam. Ondanks dit alles willen veel prominente Afro-Amerikanen, zoals Whoopi Goldberg, dat de film in zijn geheel wordt vertoond: "Zodat we kunnen praten over wat het was en waar het vandaan kwam en waarom het uitkwam", zei ze. Dit zijn slechts 3 voorbeelden. Helaas zijn er ook genoeg anderen. In 1967 toonde The Jungle Book apen die Swing-muziek speelden en zongen, met "King Louie" die scat zingt als Louie Armstrong, en het lied gaat over het willen mens worden. In 1994, de hyena's in The Lion King zouden raciale minderheden vertegenwoordigen die aan de verkeerde kant van de stad wonen. In The Aristocrats speelt een Chinese Siamese kat met dunne ogen en boktanden piano met eetstokjes en zingt "Shanghai, Hong Kong, Egg Fu Yong, Fortune Cookie Always Wrong!'In Aladdin, Aladdin en Jasmine, gemakshalve de mooiste personages in de film, hebben ze ook de lichtste huid en Amerikaanse accenten, terwijl Jafaar en zijn volgelingen een donkerdere huidskleur hebben, overdreven gezichts- en fysieke kenmerken, evenals dikke accenten.

Kan Disney dit nog omdraaien?

Als je een kind was dat naar deze films keek toen je opgroeide, heb je waarschijnlijk geen van deze details opgemerkt, maar nu je het je herinnert, zou je waarschijnlijk liever hebben dat Disney meer expliciete taal gebruikte, zoals de boodschap van Warner Bros: "De cartoons die je gaat zien zijn producten van hun tijd, ze kunnen enkele van de etnische en raciale vooroordelen weergeven die gemeengoed waren in de Amerikaanse samenleving. Deze afbeeldingen waren toen verkeerd en zijn nu verkeerd." VOLGENDE: Waarom worden er zoveel verwacht Disney+ serie ontbreekt?

Aanbevolen: