Komt er nog een Percy Jackson-film? Dit is wat we weten

Inhoudsopgave:

Komt er nog een Percy Jackson-film? Dit is wat we weten
Komt er nog een Percy Jackson-film? Dit is wat we weten
Anonim

Er zijn de afgelopen jaren veel uitstekende boek-naar-film-aanpassingen geweest, waaronder de meeste binnen de Harry Potter-franchise en de films van The Hunger Games. Voor fans van de romans zijn deze films enorm populair gebleken. Maar hoe zit het met Percy Jackson?

Auteur Rick Riordan heeft vijf boeken geschreven in de Percy Jackson-serie, maar slechts twee ervan zijn op het scherm gerealiseerd. 2010 zag de release van Percy Jackson en The Lightning Thief, en in 2013 was er een vervolg; Percy Jackson: Zee van Monsters. Beide presteerden redelijk goed aan de kassa, met de eerste brutowinst van $ 226.4 miljoen en de tweede met een brutowinst van $ 199,98 miljoen. Toegegeven, de tweede film zag niet hetzelfde rendement, maar er was nog steeds enige belangstelling van het publiek voor het personage. Maar dat was toen en dit is nu, en tot op heden is er geen derde inzending geweest in de Percy Jackson-filmfranchise.

Dit is misschien verrassend, vooral gezien de populariteit van de Harry Potter-films. Ja, de boeken zijn beter, maar de tovenaarsheld domineerde nog steeds overal multiplexen tijdens zijn tienjarige loopbaan in de filmwereld.

Dus, komt er ooit een Percy Jackson 3? Of heeft hij hetzelfde lot ondergaan als andere fictieve tienerhelden, zoals de recente Artemis Fowl, die waarschijnlijk niet terugkomt in een vervolgfilm? Sorry dat ik het zeg, maar het is onwaarschijnlijk dat er een derde film komt. Dit is waarom!

Slecht nieuws voor Percy Jackson-fans

Logan Lerman
Logan Lerman

Een tijdlang stond er een derde film gepland. Het zou Percy Jackson: The Titan's Curse gaan heten en acteur Logan Lerman zou opnieuw de hoofdrol spelen. Helaas is de film er nooit gekomen, en het is onwaarschijnlijk dat dat ooit zal gebeuren. Lerman zei dat zelfs in 2014 toen hij werd geïnterviewd door MTV News. Toen hij sprak over de films en de mogelijkheid van een derde in de franchise, zei de acteur:

"Het was een geweldige ervaring voor mij. Het heeft veel deuren voor mij geopend, maar ik denk niet dat het gebeurt."

Dat was enkele jaren geleden, en sindsdien is er geen woord over een derde film. Lerman zou natuurlijk te oud zijn om het personage op dit moment te spelen, dus er zou een gloednieuwe acteur in de rol moeten komen. Toch is het vrij gemakkelijk te begrijpen waarom The Titan's Curse niet plaatsvond, of ooit zal gebeuren.

Ten eerste moeten we rekening houden met de kassabonnen van de eerste twee films. Hoewel beide inzendingen winst maakten, slaagden ze er niet in de vruchten te plukken van vergelijkbare fantasiefranchises. De eerste in de Harry Potter-serie verdiende bijvoorbeeld $ 974,8 miljoen en de eerste inzending in de Lord Of The Rings-trilogie van Peter Jackson verdiende $ 871,5 miljoen. Hoewel de eerste Percy Jackson-film een respectabele $ 226,4 miljoen opleverde, had hij duidelijk niet dezelfde aantrekkingskracht als die andere franchise-starters die een fortuin voor zijn makers en sterren veiligstelden.

We moeten ook rekening houden met de vrij slechte recensies die de Percy Jackson-films ontvingen. De twee films in de franchise staan op respectievelijk 47% en 42% op Rotten Tomatoes, waarbij veel critici opmerken dat de films verwaterde versies zijn van de romans waarop ze waren gebaseerd. De criticus van Metro UK vergeleek de tweede film bijvoorbeeld met een 'Poundland Potter', wat niet bepaald lovend is.

Dan is er de mening van auteur Rick Riordan, die verre van tevreden is met de twee Percy Jackson-films. In 2009 bekritiseerde hij de studio voor het veranderen van de leeftijd van het personage in de eerste film. In de boeken is het personage 12 tot 16 jaar oud, maar in de eerste film is hij al 16 jaar. Volgens de auteur maakte dit de mogelijkheid van vervolgfilms onmogelijk, omdat het personage te oud zou worden. Hij had ook dit te zeggen:

"Het script als geheel is verschrikkelijk. Ik bedoel niet alleen dat het afwijkt van het boek, hoewel het dat zeker doet dat het bijna onherkenbaar is als hetzelfde verhaal. Fans van de boeken zullen boos en teleurgesteld. Ze zullen massaal het theater verlaten en vreselijke mond-tot-mondreclame genereren. Dat is een absoluut gegeven als het script doorgaat zoals het nu is. Maar het grotere probleem is dat zelfs als je doet alsof het boek niet bestaat, dit script werkt niet als een verhaal op zich."

Dus, lage kassa (vergeleken met andere franchise-starters), slechte recensies, een vervreemde auteur en onverstandige karakterveranderingen, zijn allemaal redenen waarom een derde film nooit voorbestemd was om te gebeuren, ondanks de hoop op een langere reeksen. Het is echter niet allemaal slecht nieuws voor Percy Jackson-fans.

Goed nieuws voor Percy Jackson-fans

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat er een derde film komt, weten we wel dat er een Percy Jackson-televisieserie in de maak is bij Disney Plus. Hoewel er nog geen nieuws is over de casting of een releasedatum, weten we dat Rick Riordan enthousiast is over de aankomende show en dat hij meer inbreng zal hebben in de serie dan in de films. Dit is goed nieuws, want als de serie trouwer is aan de romans, kan het zijn dat de serie net zo goed is als de boeken waarop deze zal worden gebaseerd.

Fans zullen zeker enthousiast zijn over de aankondiging van de serie, dus hier hopen we op iets dat zo mythisch is als de romans, en niet op iets dat zo vervloekt is als de mislukte filmfranchise.

Aanbevolen: