Anne Hathaway trok een oud-Noors accent voor 'The Witches' van Roald Dahl

Inhoudsopgave:

Anne Hathaway trok een oud-Noors accent voor 'The Witches' van Roald Dahl
Anne Hathaway trok een oud-Noors accent voor 'The Witches' van Roald Dahl
Anonim

De film ging op 22 oktober in première op HBO Max en werd geregisseerd door Robert Zemeckis. De filmmaker schreef ook het script, samen met de zwart-achtige maker Kenya Barris en de Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro.

Anne Hathaway koos Oudnoors om haar personage op 'The Witches' een spookachtig accent te geven

Anne Hathaway als de Grote Hoge Heks
Anne Hathaway als de Grote Hoge Heks

In een interview op Jimmy Kimmel Live! Hathaway vertelde Kimmel dat ze mogelijke accenten voor haar personage aan het onderzoeken was en besloot uiteindelijk een Oudnoors te trekken omdat het bijzonder spookachtig klonk.

“Mijn dialectcoach bracht me op het idee om misschien Oudnoors te gaan verkennen”, legde de met een Oscar bekroonde actrice uit.

“Dus ik vond een man die Oudnoorse poëzie op internet reciteerde voor een berg en het was gewoon zo mystiek en onheilspellend”, voegde ze eraan toe.

Hathaway was verrast om te ontdekken dat de inhoud van de gedichten eigenlijk vrij mild was en helemaal niets engs had te maken. Ze probeerde het zelf met "het meest eenvoudige wat je zou kunnen zeggen", namelijk "Ik wil graag een Big Mac met friet", en was blij met het resultaat.

"Alles klinkt een beetje raar en spookachtig en sinister met een Oud-Noors accent," vervolgde ze.

Anne Hathaway's slechtste ervaring met een kostuum

Anne Hathaway als de Grote Hoge Heks in The Witches
Anne Hathaway als de Grote Hoge Heks in The Witches

Accent terzijde, The Devil Wears Prada-ster onderging ook behoorlijk zware, lange make-upsessies voor haar personage op The Witches. Haar Grand High Witch heeft een kaal hoofd en een angstaanjagende, oor-tot-oor Glasgow-glimlach.

“We hebben geprobeerd [de rest van de voorstelling] zo grappig mogelijk te maken om die horror een beetje in evenwicht te brengen,” zei ze.

The Grand High Witch's was echter niet de slechtste ervaring van de actrice met een kostuum.

“Het slechtste kostuum dat ik ooit heb gehad was voor Interstellar,” onthulde ze.

Die ruimtepakken… ze waren hard. En weet je, we bevonden ons in behoorlijk ruige omstandigheden. We waren in IJsland, we renden door water, we beklommen gletsjers… en misschien legde ik mezelf te veel druk op, maar ik was het enige meisje van de bemanning dat er een droeg, dus ik dacht gewoon 'ik mag niet klagen hierover, '” vervolgde Hathaway.

“En toen begon je vriend, Matt Damon, zijn eerste dag en, ongeveer twee uur later, gooide hij gewoon naar voren en zei gewoon: 'Dit is het slechtste kostuum dat ik ooit heb gedragen'” vertelde ze Kimmel.

“Het was oké, want zodra Matt Damon het zei, konden de rest van ons klagen”, grapte ze.

The Witches wordt gestreamd op HBO Max

Aanbevolen: