Heeft Ryan Reynolds echt een Indiaas accent gebruikt voor zijn allereerste filmrol?

Inhoudsopgave:

Heeft Ryan Reynolds echt een Indiaas accent gebruikt voor zijn allereerste filmrol?
Heeft Ryan Reynolds echt een Indiaas accent gebruikt voor zijn allereerste filmrol?
Anonim

Tegenwoordig is Ryan Reynolds een van de meest betaalbare sterren in Hollywood. Reynolds is net zo thuis in superheldenfilms als in romantische komedies, thrillers en sci-fi-films, en zijn meest recente film, de actiekomedie Free Guy (die drie decennia in zijn carrière werd uitgebracht) werd een van de meest winstgevende films. films die zijn uitgebracht tijdens de COVID-19-pandemie. Het is zelfs genomineerd voor een Academy Award voor beste visuele effecten. Reynolds-fans die al heel lang fans zijn, herinneren zich misschien de ster uit de sitcom Two Guys, a Girl, and a Pizza Place uit de late jaren 90, die Reynolds de credits gaf om van een televisiecarrière over te stappen naar blockbusterfilms zoals Van Wilder: Party Liaison, The In-Laws, en Blade: Trinity.

Maar wat fans van de veelzijdige acteur als een schok zou kunnen voelen, is dat Reynolds, toen nog maar 17 jaar oud, lang voordat hij drie verschillende superhelden schitterde, de ster met de hoogste rekening speelde in een weinig bekende film gewone magie genoemd. En zijn personage had een interessant achtergrondverhaal dat een optreden van Ryan Reynolds vereiste in zijn debuutfilm die we sindsdien niet meer hebben gezien.

6 Ryan Reynolds' eerste film ooit was 'Ordinary Magic'

Gebaseerd op een Amerikaanse roman, gaat de film Ordinary Magic over een jonge Canadese jongen die in India werd opgevoed door zijn activistische vader, en werd opgevoed om een volgeling te zijn van Gandhi's principe van passief verzet. Wanneer zijn vader sterft, verhuist Jeffrey, die de bijnaam Ganesh kreeg, naar een klein stadje in Ontario om bij zijn tante te gaan wonen, waar chaos ontstaat doordat de cultuur en het gedrag dat hij moest volgen, resulteren in een klassiek "volwassen worden terwijl hij een vis uit het water" verhaal.

5 Spreekt Ryan Reynolds met een Indiaas accent in 'Ordinary Magic'?

Reynolds had voor Ordinary Magic maar één televisieacteer op zijn naam staan, maar hij moet genoeg indruk hebben gemaakt op de filmmakers om hem te casten als de hoofdrolspeler in wat Variety omschreef als een 'inspirerend verhaal over individualisme en assimilatie'. Maar het was niet genoeg om indruk te maken op Geit, die Jeffrey beschreef als een "blanke tiener Gandhi" vol met een "afschuwelijk slecht" Indiaas accent.

4 Wordt het Indiase accent van Ryan Reynolds als problematisch beschouwd?

Als zoon van expats die in India wonen, is Reynolds' extreme blankheid, terwijl hij met een Indiaas accent spreekt, niet moeilijk te missen. Gelukkig zijn er geen beschuldigingen van brownface, aangezien Reynolds een blank Canadees kind speelt dat in India is opgegroeid en de leer van Mahatma Gandhi leert. Zo weet Ordinary Magic de beschuldigingen te ontlopen, zoals die van Ben Kingsley in Gandhi (1982) en Hank Azaria als de stem van Apu in The Simpsons. Maar er is kritiek geweest op bepaalde aspecten van de films van de acteur later in zijn carrière.

3 Ryan Reynolds' film 'Van Wilder' werd bekritiseerd vanwege stereotypering van indianen

In 2003 speelde Reynolds de hoofdrol in Van Wilder: Party Liaison van National Lampoon. Het was zijn eerste rol op het grote scherm na zijn succesvolle vierseizoenenrun op Two Guys, a Girl, and a Pizza Place, en zag hem Van Wilder spelen, een feestbeest zevendejaarsstudent op de universiteit die het tot zijn missie maakt om te helpen de studenten slagen. Hoewel Reynold deze keer zelf geen Indiaas accent heeft, huurt hij een buitenlandse uitwisselingsstudent, Taj Mahal Badalandabad uit Banglapore, India, in als zijn persoonlijke assistent. Taj wordt gespeeld door de Amerikaanse acteur Kal Penn (die geen Indiaas accent heeft) voordat hij bekendheid zou vinden bij Harold en Kumar. De film kreeg kritiek vanwege het overdreven accent van Penn, een verzonnen naam op basis van een bekende locatie en stereotiepe persoonlijkheid die resulteerde in humor die voortkwam uit de versprekingen van zijn personage.

2 'Deadpool' kreeg ook weerslag voor stereotypen

Reynolds heeft enorm veel succes geboekt met het personage Deadpool, dat voor het eerst verscheen als een veelbesproken iteratie van het personage in X-Men Origins: Wolverine uit 2009, voordat het personage opnieuw werd geïntroduceerd in Deadpool uit 2016, evenals het vervolg twee jaar later. Maar Deadpool kreeg ook kritiek op het personage van Dopinder, een taxichauffeur die Deadpool bevriend raakt met wie hij als stereotiep werd beschouwd voor een Indiaas personage. Eternals-acteur Kumail Nanjiani liet doorschemeren dat hij door de regisseur was gevraagd om zijn accent te versterken tijdens audities. "De regisseur zei: 'Hé, zou je het accent een beetje kunnen opvoeren?' En ik had zoiets van, het spijt me, ik zal het niet doen'", vertelde de acteur aan Variety. "En toen voelde de man zich heel slecht… Ik wilde gewoon niet dat de komedie alleen maar kwam van iemand die zijn accent overdreef."

De Indiaas-Amerikaanse acteur Karan Soni, die Dopinder speelt in de film, was het echter niet eens met de kritiek waarmee Deadpool werd geconfronteerd. "Ik heb veel in Amerika gewerkt en allerlei karakters gespeeld", vertelde Soni aan Deccan Chronicle."Ik had niet het gevoel dat ik werd gestereotypeerd in Deadpool. Sterker nog, ik ben nooit gecast als iemand die met een Indiaas accent spreekt, dus voor mij was het spelen van Dopinder anders en ik was erg opgewonden… en het was leuk."

1 Ryan Reynolds houdt van Indiase cultuur en films

Reynolds zelf is een zelfverklaarde liefhebber van de Indiase cultuur. In een interview uit 2019 met Hindustan Times onthulde de acteur zijn liefde voor de Indiase cinema en cultuur. "Oh mijn god. Ik hou van de Indiase cultuur en films. Ik denk dat er geen grotere bijdrage aan cinema is dan uit India. Toen ik een kind was, kreeg ik een paar (films) uit India te zien. Ik zou graag India bezoeken en mijn fans ontmoeten", zei hij. Reynolds bracht deze liefde naar de Deadpool-films, met verschillende Bollywood-nummers in de soundtrack, en Soni gelooft dat het personage van Dopinder is vernoemd naar iemand waarmee Reynolds opgroeide in Canada.

In een promotievideo voor Free Guy zei Reynolds dat Hollywood in feite Bollywood nabootst met hun plotpunten voor de film die "een man genaamd Guy bevat die nogal de Romeo is, een meisje dat buiten zijn klasse is … Een gekke schurk, wat krankzinnige actie en natuurlijk dansen", zegt hij."Als je je afvraagt of Hollywood gewoon Bollywood nabootst… Nou, het antwoord is ja. We hebben geen schaamte, helemaal geen schaamte." Reynolds heeft de laatste tijd geen enkele verwijzing naar Ordinary Magic gemaakt, maar gezien zijn viering van de Indiase cultuur, lijkt het niet vreemd dat hij zijn carrière een kickstart zou geven met een Indiaas accent voor zijn eerste speelfilmrol.

Aanbevolen: