Chris 'Ludacris' Bridges neemt een onwaarschijnlijke rol in aankomende film 'The Ride

Chris 'Ludacris' Bridges neemt een onwaarschijnlijke rol in aankomende film 'The Ride
Chris 'Ludacris' Bridges neemt een onwaarschijnlijke rol in aankomende film 'The Ride
Anonim

Chris "Ludacris" Bridges' carrière in de muziek en in Hollywood was uniek. Hij begon zijn carrière als hiphopartiest, Ludacris, en werd een van de eerste "Dirty South"-rappers die in de jaren '90 mainstream-succes behaalde.

Hij begon toen aan een acteercarrière en sloeg goud toen hij zich aansloot bij de Fast & Furious-franchise. Hij speelde Tej Parker in de tweede aflevering, 2 Fast 2 Furious.

Bridges rijdt nog steeds mee op het voortdurende succes van de Fast and Furious-franchise, maar is onlangs een andere richting ingeslagen met zijn nieuwste film, The Ride.

In tegenstelling tot de Fast and Furious-franchise is The Ride een indiefilm. Dit is de eerste keer dat Bridges in een film met een klein budget speelt sinds zijn acteerdebuut in The Wash uit 2001.

In het verleden speelde Bridges actie-sidekicks, gangsters en kleine komische rollen. In The Ride probeert Bridges een personage te spelen dat tegen het type is dat hij typisch in Hollywood wordt gecast.

Het is een gedurfde zet voor een acteur die de badboy-persona die hij tijdens zijn tijd als rapper en zijn personage in eerdere films heeft opgebouwd, lijkt te willen afschudden.

The Ride is een sportfilm gebaseerd op het waargebeurde verhaal van het leven van de Schotse BMX-rijder John Bultjen.

Het volgt het leven van Buultjen, van een jong kind dat opgroeit in een blank supremacistisch gezin, zich een weg baant door het jeugdgevangenissysteem, en vervolgens wordt geadopteerd door een interraciaal stel dat hem kennis laat maken met de wereld van BMX-fietsen.

Bridges portretteert de adoptievader van Bultjen. Dat hij een vader speelt, is misschien even wennen voor de fans van Bridges, die eraan gewend zijn geraakt hem te zien als een hardcore rapper en actiester.

Er zijn in het verleden veel hiphopartiesten en rappers geweest die een acteercarrière begonnen. De meeste van hen, van Eminem, LL Cool J, Tupac en Ice-T, hebben voornamelijk stoere jongens, politieagenten en criminelen gespeeld. De beslissing van Bridges om een meer dramatische en lichtere rol te spelen is zeldzaam voor een voormalige rapper.

De jury is er nog niet uit of hij het voor elkaar krijgt, maar het is een gedurfde poging om de stereotypen van hiphopartiesten te veranderen.

The Ride wordt op 13 november uitgebracht op Amazon Prime.

Aanbevolen: