Waarom noemde een zwaargewicht regisseur uit Hollywood het werken aan een aankomende MCU-film 'The Hardest Thing'?

Inhoudsopgave:

Waarom noemde een zwaargewicht regisseur uit Hollywood het werken aan een aankomende MCU-film 'The Hardest Thing'?
Waarom noemde een zwaargewicht regisseur uit Hollywood het werken aan een aankomende MCU-film 'The Hardest Thing'?
Anonim

Terwijl de meeste grote films tegenwoordig uitkomen, brengen de sterren van de film dagen door met het maken van het talkshowcircuit en het beantwoorden van vragen van spraakmakende YouTube-kanalen. De reden daarvoor is dat veel bioscoopbezoekers opletten als grote sterren over hun projecten praten, dus ze daar naar buiten brengen is de meest effectieve manier om een film te promoten.

Naast de filmsterren die de ronde doen, neemt de regisseur van de film doorgaans deel aan enkele interviews in de aanloop naar de release van hun project. De opmerkingen van de regisseur krijgen echter zelden veel aandacht, wat interessant is gezien de hoeveelheid macht die een filmregisseur achter de schermen uitoefent. Helaas is de reden waarom de pers zelden aandacht besteedt aan de opmerkingen van een filmregisseur, dat de meeste van hen niet erg beroemd zijn.

Natuurlijk zijn er een handvol beroemde filmregisseurs, waaronder Steven Spielberg, George Lucas, James Cameron, Martin Scorsese, Kevin Smith, Kathryn Bigelow en Quentin Tarantino. Naast al die regisseurs is Ryan Coogler ook tot een bepaald niveau van bekendheid gestegen sinds hij verschillende uiterst succesvolle films regisseerde. Desondanks hebben veel mensen geen idee dat Coogler onlangs het werken aan een aanstaande Marvel Cinematic Universe film beschreef als “het moeilijkste”.

Ryan Coogler Rode Loper
Ryan Coogler Rode Loper

Ryan's opkomst aan de macht

Op een bepaald moment in het verleden van Ryan Coogler werd zijn leven bepaald door atletiek toen hij met een voetbalbeurs naar Saint Mary's College of California ging. Gelukkig voor filmfans overal werden de voetballers van die school aangemoedigd om een cursus creatief schrijven te volgen en toen Coogler dat deed, kreeg zijn stijl veel lof. Nadat hij was aangemoedigd om scripts te leren maken omdat zijn schrijven zo visueel was, veranderde Coogler's focus en ging hij verder met leren aan de USC School of Cinematic Arts.

Na zijn afstuderen aan de USC School of Cinematic Arts, schreef en regisseerde Ryan Coogler de onafhankelijke film Fruitvale Station met Michael B. Jordan in de hoofdrol. Fruitvale Station, een extreem krachtige film, zette Jordanië op de kaart en zorgde ervoor dat hij in veel geliefde films speelde. Bovendien gaf Fruitvale Station Coogler veel geloofwaardigheid in Hollywood.

Ryan Coogler en Michael B Jordan Fruitvale Station
Ryan Coogler en Michael B Jordan Fruitvale Station

Toen Ryan Coogler onthulde hoe getalenteerd hij is als regisseur, werd hij gevraagd om mee te schrijven en te regisseren Creed, de eerste film in de Rocky-franchise in bijna tien jaar. Op basis van het enorme succes dat de film genoot, werd Coogler vervolgens aangeboord om een van de meest populaire, succesvolle en geprezen stripboekfilms aller tijden te regisseren, Black Panther uit 2018.

Marvel Movie Struggle

Toen Black Panther in alle opzichten zo'n overweldigend succes was, dachten Marvel-fans overal dat het een kwestie van tijd was voordat Ryan Coogler en Chadwick Boseman herenigd zouden worden om een vervolg te maken. Toen waren Black Panther-fans overal geschokt toen ze hoorden dat Boseman tragisch was overleden op slechts 43-jarige leeftijd.

Toen Chadwick Boseman zijn leven verloor, begonnen veel mensen zich af te vragen wat dat betekende voor de reeds aangekondigde Black Panther II. Boseman was tenslotte duidelijk erg trots op de impact die Black Panther op de wereld had, dus elk idee dat het vervolg kon worden geschrapt, voelde gewoon verkeerd. Gelukkig duurde het niet lang voordat werd bevestigd dat Black Panther II nog steeds aan de gang was, maar dat betekent niet dat het maken van de film gemakkelijk zou zijn voor de betrokkenen. Zo vertelde Ryan Coogler hoe moeilijk het is om zonder Boseman aan de film te werken tijdens een optreden op de podcast Jemele Hill is Unbothered.

Ryan Coogler en Chadwick Boseman Black Panther
Ryan Coogler en Chadwick Boseman Black Panther

“Dit is een van de meer diepgaande dingen die ik in mijn leven heb meegemaakt, een deel moeten zijn om dit project draaiende te houden zonder deze specifieke persoon die als de lijm is die het bij elkaar hield. Ik probeer een balans tussen werk en privé te vinden. Maar ik ben er nog niet, dus dit is zonder twijfel het moeilijkste wat ik in mijn professionele leven heb moeten doen.”

Coogler spreekt zijn verdriet uit

Toen de wereld erachter kwam dat Chadwick Boseman eind 2020 voortijdig aan zijn einde was gekomen, was er een uitbarsting van verdriet. In feite leek het erop dat sociale media werden gedomineerd door fans en sterren die vele dagen na zijn overlijden hulde brachten aan Boseman. In de maanden sinds die eerste golf van verdriet begon te ebben, hebben veel mensen die een persoonlijke relatie met Boseman hadden, gesproken over hoe zijn verlies hen heeft beïnvloed. Zo beschreef Ryan Coogler in maart 2021 aan The Hollywood Reporter hoe moeilijk het is om te rouwen om Boseman.

Ryan Coogler en Chadwick Boseman vrienden
Ryan Coogler en Chadwick Boseman vrienden

Ik mis hem op elke manier dat je iemand zou kunnen missen, als vriend, als medewerker. En het is klote, want ik hou van films kijken, en ik kan niet het volgende zien dat hij zou hebben gemaakt. Dus het is verdriet op veel niveaus, maar dan is het een diep gevoel van dankbaarheid omdat ik mijn ogen kan sluiten en zijn stem kan horen."

Aanbevolen: