Disney's 'Lilo & Stitch' krijgt een live-action reboot en fans weten niet hoe ze zich moeten voelen

Disney's 'Lilo & Stitch' krijgt een live-action reboot en fans weten niet hoe ze zich moeten voelen
Disney's 'Lilo & Stitch' krijgt een live-action reboot en fans weten niet hoe ze zich moeten voelen
Anonim

Terwijl Disney doorgaat met het maken van live-action remakes van hun geliefde films, lijkt Lilo & Stitch hun volgende project te worden. Crazy Rich Asians-regisseur Jon M. Chu is in onderhandeling om de live-action bewerking van de geliefde klassieker uit de jaren 2000 te regisseren.

Disney moet nog een scenarioschrijver of andere castleden aankondigen, laat staan een releasedatum of dat het bedoeld is voor theaters of het streamingplatform Disney +. We weten echter wel dat de producers achter de live-action remake van Aladdin, Dan Lin en Jonathan Eirich, het team zullen vervoegen voor dit komende project.

De iconische Disney-film werd uitgebracht in 2002 en werd geschreven door Dean DeBlois en Chris Sanders. Het verhaal volgt een 6-jarig Hawaïaans meisje genaamd Lilo en haar tienerzus Nani, nadat ze per ongeluk een blauwe buitenaardse voortvluchtige genaamd Stitch hebben geadopteerd, omdat ze denken dat hij een hond is. Ze ontwikkelen een hechte band door de film en Stitch helpt de twee meisjes de betekenis van familie te herontdekken nadat ze hun ouders hebben verloren.

Het succes van Lilo & Stitch produceerde een aantal spin-off films en het werd omgezet in een Disney Channel TV-serie die liep van 2003 tot 2006.

Lilo Stitch danst samen
Lilo Stitch danst samen

Deze aankondiging komt niet als een verrassing en sluit aan bij Disney's huidige patroon van het uitbrengen van live-action remakes van hun meest geliefde animatiefilms, waarvan de meest recente bioscooprelease Lion King is. De film bevatte een met sterren bezaaide cast van Donald Glover als Simba, Seth Rogen als Pumbaa, Beyoncé als Nala en andere opmerkelijke castleden.

Dit jaar bracht Disney ook een live-action remake van Mulan uit, die vanwege de pandemie in première ging op Disney+.

Het nieuws dreef fans naar sociale media om hun gedachten - en hun favoriete nummers - van de Lilo & Stitch-soundtrack te delen. Terwijl sommigen herinneringen ophaalden aan de klassieke animatiefilm, waren sommigen niet blij met het vooruitzicht van weer een nieuwe live-action remake. Verschillende Lilo & Stitch-fans vonden dat de geliefde film niet mocht worden aangeraakt, en enkelen speculeerden dat het door Disney zal worden geruïneerd.

Ondanks hun vermogen om geld te verdienen voor het bedrijf en om hun auteursrechten op de verhalen intact te houden, is de voortzetting van deze live action-remakes door Disney een twijfelachtige zet, aangezien veel fans het medium beu zijn geworden. Ze noemen flauwe verhalen, twijfelachtige regiekeuzes en gebrek aan creatieve integriteit als een van de vele redenen waarom de praktijk binnenkort zou moeten eindigen - kortom, veel fans zijn van mening dat deze remakes niet veel meer zijn dan een geldklopperij die profiteert van de nostalgische aard van hun films.

Nani, Lilo en Stitch samen
Nani, Lilo en Stitch samen

Twitter-gebruiker @AsteriskOff zei: "Ik weet dat het overdreven is om te haten op de live-action Disney-remake, maar deze raakt me echt diep. Lilo & Stitch is absoluut onberispelijk in wat het wil bereiken en de live-actie zal geen van de nuances hebben die de geanimeerde had."

User @EndlessYarning ging zelfs zo ver dat hij de rol van regisseur Chu in de film in twijfel trok. Ze schreef: Ik vind dit niet leuk. Laat Lilo met rust. En waarom investeert Disney niet gewoon in Pasifika-regisseurs, vooral iemand die Kānaka Maoli is. Ik ben het gewoon heel erg zat dat Hawaï wordt gebruikt en misbruikt en als het op hun verhalen aankomt, zijn zij ook niet degenen die het vertellen.'

Er is geen officiële releasedatum aangekondigd voor de aankomende live-action remake. Als je de nostalgie van Lilo & Stitch opnieuw wilt beleven, is de animatiefilm momenteel beschikbaar om nu te streamen op Disney +.

Aanbevolen: