De echte geschiedenis van de Monty Python-musical 'Spamalot

Inhoudsopgave:

De echte geschiedenis van de Monty Python-musical 'Spamalot
De echte geschiedenis van de Monty Python-musical 'Spamalot
Anonim

Al meer dan 50 jaar wordt Monty Python beschouwd als een van de grootste comedyfranchises ooit gemaakt. Zonder twijfel hebben de gekke en creatieve capriolen van John Cleese, Michael Palin, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones en Graham Chapman talloze van onze favoriete komische geesten vandaag beïnvloed. Het v alt te betwijfelen of een van deze in het VK geboren talenten dacht dat ze de hele wereld stormenderhand zouden veroveren.

In Noord-Amerika is Saturday Night Live de meest succesvolle sketchshow, ook al hebben veel sterren het afgewezen. Het is verantwoordelijk voor het lanceren van de carrières van een aantal ongelooflijk succesvolle sterren zoals Adam Sandler, Tina Fey en Eddie Murphy. Hoewel SNL verantwoordelijk is voor veel van de meest populaire sterren op aarde, heeft de show veel van zijn succes te danken aan Monty Python. Monty Python dateert tenslotte van vóór het en liet het publiek echt zien hoe goed sketchcomedy kan worden uitgevoerd.

Maar in tegenstelling tot SNL, was Monty Python constant dezelfde zes jongens met een paar andere terugkerende gezichten.

Samen produceerden deze briljante mannen een aantal werken onder de vlag van hun originele sketchshow, Monty Python's Flying Circus (1969 - 1974). Dit omvat meerdere tv-specials tot aan Monty Python's Personal Best in 2006, een heleboel verschillende boeken, audio-opnames, optredens en producties op het toneel, computerspelletjes, documentaires en zes glorieuze films… waarvan er één werd omgezet in een van de meest succesvolle Broadway-musicals aller tijden.

Dit is hoe het echt gebeurde…

Monty Python Spamalot
Monty Python Spamalot

Monty Python en de heilige graal in Spamalot veranderen

Voor velen regisseerde Terry Gilliam Monty Python And The Holy Grail is de beste van de Python-films. Je hoeft zeker geen die-hard fan van Monty Python te zijn om te denken dat het waanzinnig grappig is. De absurdistische en genre-doorbrekende kijk op de klassieke mythe van King Arthur en de Heilige Graal is ronduit briljant en wordt zelfs beoordeeld als een van de 200 beste films aller tijden, volgens IMDB.

Dus het was logisch dat de film uit 1975 degene zou zijn die ze in hun beroemdste toneelproductie zouden veranderen… Het was echter pas in de jaren negentig dat Eric Idle met het idee speelde. En tegen die tijd had de comedygroep al een van zijn leden, Graham Chapman, verloren.

In termen van het ontwikkelen van een musical heeft Monty Python altijd een groot aantal nummers in al hun werken opgenomen. De Monty Python And The Holy Grail-film had al het "Camelot-lied" (waar de term 'Spamalot' werd bedacht). Maar in de jaren negentig dacht Eric Idle dat musicals niet meer grappig waren.

Volgens de mondelinge geschiedenis van Monty Python van Vulture was Eric geen fan van de melodrama's van Andrew Lloyd Webber, en daarom benaderde hij komisch genie Mel Brooks om van de film The Producers een Broadway-show te maken… Mel wees Eric eigenlijk af, maar besloot het uiteindelijk alleen te doen… De producers werden een van de meest succesvolle Broadway-musicals.

Het was het waanzinnige succes van The Producers on Broadway dat Eric Idle ertoe bracht zijn hitfilm te maken en er een Broadway-musical van te maken.

Hij werkte echter in het geheim aan de musical…

Monty Python en de heilige graal
Monty Python en de heilige graal

Eric moest het uiteindelijk aan de andere Monty Python-leden vertellen… Maar hij bereidde zich eerst voor

Voordat hij input kreeg van de notoir competitieve andere leden van de Monty Python-groep, werkte Eric samen met een componist en maakte hij zelfs demo's voor elk van de nummers. Hij deed dit maar liefst twee jaar in het geheim.

Pas nadat hij een aantal stukken had gecomponeerd, stuurde hij het allemaal naar John Cleese en de rest van de Monty Python-groep.

Hoewel het hele gezelschap dol was op de liedjes, hadden ze grote bedenkingen over hoe de film op het podium zou verlopen.

Spamalot Heilige Graal Ridders die Ni. zeggen
Spamalot Heilige Graal Ridders die Ni. zeggen

Eric zorgde er echter voor dat hij te ver in ontwikkeling was om hem af te wijzen…

Het was heel stiekem.

Uiteindelijk heeft de kwaliteit van de nummers, evenals hun kennis van het succes van de originele film, het hele Monty Python-team overtuigd om Spamalot te ondertekenen.

Het succes van Spamalot bracht problemen

Volgens Vulture bracht het succes van de Spamalot-musical een hoop problemen met zich mee voor de comedygroep. Hoewel zijn prestaties onmiskenbaar zijn.

Beroemde regisseur Mike Nichols was de eerste die de show tot leven bracht in 2005. De productie van Tim Curry met in de hoofdrol won 14 Tony Awards, waaronder die voor beste musical. En tijdens de officiële run werd het gezien door meer dan twee miljoen mensen en bracht het een waanzinnige $ 175 miljoen op.

Het heeft sindsdien de wereld rondgereisd en heeft meerdere opwekkingen gehad.

Maar vanwege het succes van de Broadway-musical werd het Monty Python-team aangeklaagd. Volgens Vulture ging een van de producenten van de Monty Python and the Holy Grail-film achter de comedygroep aan en beweerde dat hij een hoop roy alty's en merchandisinginkomsten die uit de musical werden gegenereerd, verschuldigd was.

Terwijl de komediegroep terugdrong en beweerde dat de producent om te beginnen te veel betaalde, oordeelde het Britse Hooggerechtshof tegen hen.

Het Monty Python-team moest de producer 1,2 miljoen dollar betalen. Dit dwong hen om te proberen meer geld te verdienen door na 2012 een aantal shows te spelen.

Terwijl er problemen kwamen met Spamalot, v alt niet te ontkennen dat het een culturele impact en een schandalig succes heeft.

Aanbevolen: