SZA, City Girls en anderen maken een cameo in 'Big Mouth' seizoen 4 terwijl Missy haar raciale identiteit onderzoekt

SZA, City Girls en anderen maken een cameo in 'Big Mouth' seizoen 4 terwijl Missy haar raciale identiteit onderzoekt
SZA, City Girls en anderen maken een cameo in 'Big Mouth' seizoen 4 terwijl Missy haar raciale identiteit onderzoekt
Anonim

Afgelopen vrijdag ging het vierde seizoen van de animatieserie Big Mouth in première op Netflix. Fans zijn enthousiast over de herkenbare momenten en grappige grappen van de show op sociale media, maar vooral zwarte fans hebben hun bewondering getoond voor Missy die haar Blackness omarmt.

Missy is een half-joodse, half-zwarte tiener die, net als de andere personages in de show, op een reis is om zichzelf te vinden. Het personage werd in de vorige seizoenen ingesproken door Jenny Slate, een blanke actrice. Eerder dit jaar kondigde Slate aan dat ze vanwege haar ras zal stoppen met het uiten van het personage voor toekomstige seizoenen.

"Aan het begin van de show redeneerde ik met mezelf dat het toegestaan was om Missy te spelen omdat haar moeder Joods en blank is - net als ik," zei Slate. "Maar Missy is ook zwart, en zwarte karakters in een animatieshow zouden door zwarte mensen gespeeld moeten worden."

Missy in Big Mouth Seizoen 4
Missy in Big Mouth Seizoen 4

Ze vervolgde: "Ik erken hoe mijn oorspronkelijke redenering gebrekkig was, dat het bestond als een voorbeeld van blanke privileges en onrechtvaardige vergoedingen die werden gemaakt binnen een systeem van maatschappelijke blanke suprematie, en dat ik in mij 'Missy' speelde betrokken bij een daad van uitwissing van zwarte mensen. Het beëindigen van mijn portret van 'Missy' is een stap in een levenslang proces van het blootleggen van het racisme in mijn acties."

Na de aankondiging van Slate besloot de mede-maker van de show, Nick Kroll, om Ayo Edebiri, een zwarte vrouw, te casten om de rol van Missy op zich te nemen. Ze werd ook ingehuurd als schrijver voor seizoen 5.

GERELATEERD: Wie is het nieuwste castlid van Netflix'Never Have I Ever'seizoen 2, Megan Suri?

Hoewel Slate het grootste deel van het seizoen de stem van Missy uitsprak, nam Edebiri de rol over in de laatste twee afleveringen van de show.

Na het bekijken van het laatste seizoen van Big Mouth, zijn fans meer gaan houden van Missy. Zwarte kijkers vonden het geweldig hoe Missy haar best deed om meer in contact te komen met haar zwarte afkomst.

"Ik hou van Missy's karakterontwikkeling op Big Mouth, het komt me heel bekend voor", zei Twitter-gebruiker @kyrab_143. Een andere persoon met de gebruikersnaam @jammytyme zei: "Ik waardeer dat Big Mouth zich volledig richt op Missy die met haar raciale identiteit omgaat."

GERELATEERD: Christian Serratos onthult dat ze enorme druk voelde om Selena te spelen in nieuwe Netflix-serie

Kijkers zagen het afgelopen seizoen ook enkele cameo's van populaire muzikanten zoals SZA, City Girls en Rico Nasty. Halverwege de tweede aflevering zit Missy in de slaapkamer van haar neven en nichten terwijl ze haar leren over de zwarte cultuur. Tijdens hun gesprek toonde een reeks posters aan de muur de zwarte muzikanten.

Deze getoonde artiesten, hoewel ze weinig erkenning krijgen in de "mainstream" muziekgemeenschap, zijn goed bekend in de zwarte muziekgemeenschap. Ze zijn zeker te vinden op een paar afspeellijsten.

Nu Edebiri de stem van Missy heeft overgenomen, zijn zwarte kijkers meer dan ooit geïnteresseerd in haar groei als personage. Als je het vierde seizoen van Big Mouth wilt bekijken, is het beschikbaar om te streamen op Netflix.

Aanbevolen: