Fans op Twitter beschuldigen Netflix van het witwassen van de cast van de nieuwe 'Winx Club'-serie

Fans op Twitter beschuldigen Netflix van het witwassen van de cast van de nieuwe 'Winx Club'-serie
Fans op Twitter beschuldigen Netflix van het witwassen van de cast van de nieuwe 'Winx Club'-serie
Anonim

Eerder deze week bracht Netflix de trailer uit voor hun nieuwe serie, Fate: The Winx Saga. De live-action show is gebaseerd op de Nickelodeon-cartoon uit 2000, Winx Club. Ondanks de aanvankelijke opwinding over de aanpassing van de serie, waren Winx-fans teleurgesteld door het gebrek aan diversiteit onder de hoofdcast.

De trailer toont Bloom als een jong meisje, een fee die haar vaardigheden probeert te perfectioneren en leert vuur te maken met haar handen. De volgende scène gaat over haar als tiener en probeert hetzelfde vermogen onder de knie te krijgen. Op Alfea, een magische kostschool waar ze naar toe gaat, raakt ze bevriend met de feeën Stella, Flora, Musa en Layla.

Op Twitter wezen boze fans erop dat Flora oorspronkelijk Latina was en Musa van Aziatische afkomst. Netflix hield zich bij het casten niet aan die voorstelling, waarbij Elisha Applebaum de rol speelde van Musa en Eliot S alt als Flora. Fans klaagden dat twee personages die door blanke acteurs werden gespeeld duidelijk vergoelijkend waren.

Een Winx-fan vertelde hoe Musa's personage in de show een prominente invloed had op haar jeugd. “Musa was een van de weinige personages met Aziatische representatie die ik als kind had. Ik ben niet opgegroeid met Winx Club alleen voor Netflix om Musa en Flora wit te wassen, zei Twitter-gebruiker @cosmicwyn.

Een andere fan met de gebruikersnaam @kunsparkles zei: " Winx Club was mijn jeugd en Netflix had het lef om twee karakters te vergoelijken en een andere [Tecna] te verwijderen…respectloos."

Bovendien vergeleken veel fans de live-actionserie met Riverdale vanwege het donkere thema. Daarentegen toonde de originele Winx Club een kleurrijke esthetiek en modieuze kleding.

Winx-fans waren teleurgesteld toen ze zagen dat de castleden in de trailer niet de levendige outfits droegen die ze kennen en waar ze van houden uit de animatieserie. Ze gingen naar sociale media om hun teleurstelling te uiten en hun aanvankelijke verwachting over de kledingkeuze te delen.

De originele Winx Club-serie liep van 2004-2009 in Italië en werd omgezet in een reboot die van 2011-2019 op Nickelodeon werd uitgezonden.

Op dit moment heeft Netflix nog geen verklaring afgegeven met betrekking tot het witwassen van de cast van Fate: The Winx Saga. De serie gaat op 22 januari 2021 in première op het streamingplatform.

Aanbevolen: