Jamie Foxx opent zich over het uiten van de eerste zwarte Pixar-lead in 'Soul

Jamie Foxx opent zich over het uiten van de eerste zwarte Pixar-lead in 'Soul
Jamie Foxx opent zich over het uiten van de eerste zwarte Pixar-lead in 'Soul
Anonim

Oscar- en Grammy-bekroonde acteur Jamie Foxx vertolkt de rol van Joe Gardner in Disney en Pixar's Soul, net uitgebracht op Disney+ op eerste kerstdag.

Zwarte cultuur staat centraal in de film, met een specifieke focus op jazz. Joe is een aspirant-jazzmuzikant die lesgeeft op de middelbare school in New York City. Hij krijgt een ongeluk dat zijn ziel van zijn lichaam scheidt en wordt naar een plaats gestuurd die Great Before wordt genoemd. Eenmaal daar begint Joe aan een reis om terug te keren naar de aarde voordat het tijd is om een optreden te spelen dat zijn muziekcarrière zou kunnen beginnen.

Als de eerste zwarte hoofdrol in een Pixar-animatiefilm, vertelde Foxx aan Variety dat hij zich op zijn gemak voelde om een personage te spelen dat onbeschaamd zwart is.

"In mijn carrière heb ik me nooit hoeven verontschuldigen omdat ik zwart ben", zei Foxx. "Ik was op 'In Living Color' - ik had een zwarte baas [Keenan Ivory Wayans, die Foxx aanprijst als mentor], zwarte schrijvers, zwarte makers. Toen was het met 'The Jamie Foxx Show' helemaal zwart. Ik heb me dus nooit zorgen hoeven maken over het omhoog of omlaag draaien van mijn Black. Ik ben gewoon mezelf geweest en het is altijd voor mij uitgewerkt. Als ik dat doe, komen er geweldige dingen uit voort.”

Foxx zei verder dat het spelen van Joe tot nu toe een prominent moment in zijn carrière is. “Voor mij om te kunnen zeggen, en trots te zijn om te zeggen, [ik ben] de eerste Afro-Amerikaanse hoofdrolspeler in Disney-Pixar, dat is geweldig. Dat voelt goed', zei hij.

In een interview met Janet Davies van ABC7 Chicago, ging Foxx in detail in op hoeveel hij persoonlijk contact kon maken met het gevoel van verlies van het personage.

In de film heeft Joe zijn vader verloren. Op dit moment rouwt Foxx om het verlies van zijn zus DeOndra, die in oktober op 36-jarige leeftijd stierf.

"Het was gewoon ongelooflijk pijnlijk, en iedereen die mijn zus DeOndra kent, ze was een lichtpuntje. Het is moeilijk om haar niet bij ons te hebben," zei hij. "Om Soul uit te brengen, kunnen we niet anders dan nadenken over waar ze is, wetende dat ze nog steeds bij ons is. We hebben deze film nodig."

Foxx hoopt dat mensen die naar Soul kijken zich goed kunnen voelen en "een kans krijgen om te ontsnappen."

Pixar's Soul wordt nu gestreamd op Disney+.

Aanbevolen: