Javicia Leslie wordt openhartig over het schrijven van geschiedenis als de eerste zwarte Batwoman

Javicia Leslie wordt openhartig over het schrijven van geschiedenis als de eerste zwarte Batwoman
Javicia Leslie wordt openhartig over het schrijven van geschiedenis als de eerste zwarte Batwoman
Anonim

Nadat Ruby Rose had aangekondigd dat ze niet langer de rol van Kate Kane zou spelen in The CW-serie Batwoman, kozen de producenten ervoor om een nieuw personage te creëren dat de originele ster zal vervangen, in plaats van de rol te herschikken.

De in LA gevestigde actrice Javicia Leslie zal de rol van Ryan Wilder spelen in het nieuwe seizoen van de show. Leslie is de eerste zwarte vrouw die de rol van Batwoman op zich neemt in de DC-franchise. Haar personage zal ook de LGBTQIA+-gemeenschap vertegenwoordigen, terwijl Wilder tijdens de show met haar seksualiteit in het reine komt.

In een exclusief interview met Complex Canada deelde Leslie haar gedachten over het feit dat ze de eerste zwarte vrouw was die Batwoman speelde.

“Het is een eer, eerlijk gezegd. Ik zeg altijd dit: ik ga Black slapen en ik word Black wakker, dus er is niets anders voor mij, voor zover ik ben wie ik ben, "zei ze. "Maar er is een kracht die je hebt, of die je wint, wanneer je op het scherm kunt kijken en iemand ziet die op jou lijkt in een rol als deze. Ik herinner me dat ik een klein meisje was en niet veel van dit kon zien - niet alleen veel zwarte mensen zien, niet veel zwarte vrouwen kunnen zien, rollen als deze spelen."

De actrice ging verder en legde uit hoe belangrijk die representatie voor haar is, en voor kleine meisjes die op haar lijken.

“Een vrouwelijke superheld zijn is in het algemeen al het meest epische ooit, en het is zo krachtig en zo empowerment. Maar om een zwarte vrouwelijke superheld te zijn is zo representatief en het is gewoon… het is opwindend, vervolgde ze.

“Ik denk dat het op dit moment zo belangrijk is om de kleine baby's constant te laten zien dat ze op al deze verschillende manieren worden weergegeven. En ik denk dat dit de reis is die onze entertainmentgemeenschap echt moet maken. Het gaat gewoon om inclusie op alle verschillende manieren."

Leslie benadrukte verder hoe belangrijk het is om ook LGBTQIA+-vertegenwoordiging in de entertainmentindustrie te hebben. “Ik wil een superheld uit onze transgemeenschap. Ik wil dat we een echte, representatieve overvloed aan superhelden kunnen zien waarbij elk klein kind het gevoel kan hebben dat ze door deze superheld worden geïdentificeerd. En ik denk dat het belangrijk is. Ik denk dat het mogelijk is, 'zei ze.

"Ik denk dat zolang we onze schrijvers en makers blijven diversifiëren, we de inhoud die op het scherm verschijnt, kunnen diversifiëren", vervolgde ze. "Het inhuren van makers zoals Caroline Dries, die deel uitmaakt van onze LGBT-gemeenschap, is wat ervoor zorgt dat de deur voor mij openstaat om door te lopen.

Dus ik denk dat het gewoon belangrijk is dat het niet alleen begint met het inhuren van diverse acteurs, het begint met het inhuren van een divers creatief team. En ik denk dat dat de energie en de richting is die we echt moeten inslaan in.”

Het tweede seizoen van Batwoman gaat deze zondag (17 januari) in première op The CW.

Aanbevolen: