Prime Special 'Yearly Departed' is het perfecte antwoord op seksistische comedy-stereotypen

Inhoudsopgave:

Prime Special 'Yearly Departed' is het perfecte antwoord op seksistische comedy-stereotypen
Prime Special 'Yearly Departed' is het perfecte antwoord op seksistische comedy-stereotypen
Anonim

Première vandaag (30 december) op Amazon Prime Video, de special wordt gehost door Phoebe Robinson, bekend van haar podcast 2 Dope Queens. De 44 minuten durende comedyshow bevat een line-up van enkele van 's werelds grappigste vrouwen die reflecteren op de grootste conceptuele slachtoffers van 2020, van tv-politieagenten tot casual seks en alles daartussenin.

Van Sarah Silverman tot Tiffany Haddish,’Yearly Departed’ heeft een geweldige cast

Yearly Departed ziet Sarah Silverman, The Marvelous Mrs. Maisel-hoofdrolspeler Rachel Brosnahan, Tiffany Haddish en meer hun lofrede op 2020 houden tijdens de begrafenis.

Geregisseerd door Linda Mendoza, Yearly Departed is ontwikkeld door een volledig vrouwelijke schrijfkamer. Op Twitter prees co-schrijver Bess Kalb het werken met een team dat volledig uit vrouwen bestaat.

“Jaarlijks vertrokken gaat morgen, 30 december, in première op Amazon”, schreef Kalb op Twitter voorafgaand aan de première.

“Het is volledig door vrouwen geschreven, geregisseerd, uitgevoerd en bewerkt. Ik hoop dat je ervan geniet. Fk die vent, voegde ze eraan toe.

‘Yearly Departed’ And The Moe Trope Of Unfunny Women

In een andere tweet zei Kalb dat ze hoopt dat de comedyspecial kan helpen de stereotypen te doorbreken die grappig zijn met iemands geslacht.

“In 2007 was ik een tweedejaarsstudent die terugkeerde naar de campus van de winterstop en ik pakte een Vanity Fair in Penn Station en las het artikel van Christopher Hitchens 'Waarom vrouwen niet grappig zijn'”, schreef ze.

“Dit is hoe het begon. Dit is een echt artikel dat in een echt tijdschrift is gedrukt door een (voorheen) echte man, vervolgde ze, terwijl ze een fragment van de functie deelde.

In het stuk legt wijlen auteur Christopher Hitchens uit (of mansplaint, zo je wilt) dat vrouwen vaak het vermogen van een man prijzen om mensen aan het lachen te maken, terwijl het nooit andersom is. Dat wil zeggen, een man die over een vrouwelijke partner praat, zegt bijna nooit dat ze grappig is.

De schrijver heeft ook het antwoord op de vraag waarom dit het geval zou kunnen zijn. Het komt allemaal neer op het verhelderende argument dat vrouwen niet grappig hoeven te zijn. Mannen daarentegen wel. En waarom is dat? Omdat vrouwen mannen natuurlijk al aanspreken door aantrekkelijk te zijn, terwijl Moeder Natuur 'niet zo aardig is voor mannen'. Werkelijke woorden.

Het stuk is misschien in 2007 geschreven, maar zo'n seksistische echo schaadt nog steeds vrouwen in komedie vandaag. Studies die beweren grappig te zijn en een vrouw zijn niet compatibel, bestendigen de genderongelijkheid in komedie met schadelijke gevolgen, variërend van het afschrikken van aspirant-komieken om zo'n carrièrepad te volgen tot het valideren van de genderongelijkheid bij stand-up boekingen. Absoluut niet iets dat we het nieuwe jaar in willen dragen.

Yearly Departed wordt gestreamd op Prime

Aanbevolen: