‘Bridgerton’-ster Jonathan Bailey heeft een oogje op deze Disney-prins

Inhoudsopgave:

‘Bridgerton’-ster Jonathan Bailey heeft een oogje op deze Disney-prins
‘Bridgerton’-ster Jonathan Bailey heeft een oogje op deze Disney-prins
Anonim

De Engelse acteur speelt Burggraaf Anthony Bridgerton in het historische drama gecreëerd door Chris Van Dusen en geproduceerd door Shonda Rhimes. Ondanks dat zijn karakter hetero is, is Bailey openlijk homoseksueel.

‘Bridgerton’-acteur Jonathan Bailey hield vroeger van prins Eric

Toen hem werd gevraagd naar zijn verliefdheid op beroemdheden, onthulde Bailey dat hij een fan was van Prins Eric van De Kleine Zeemeermin. De liefdesbelang van hoofdrolspeler Ariel, Prins Eric, is de reden waarom een krachtige zeemeermin besluit haar stem op te geven voor een paar benen. Twijfelachtig.

"Hij heeft me op gang gebracht", zei Bailey in een video die is vrijgegeven door Netflix.

"Hij is gewoon onstuimig", zei hij ook.

Hij voegde eraan toe: “Ariel was een beetje ambitieus, en Eric was net het eindpunt. Hij was de man op het land, toch?”

Bailey legde ook uit dat Eric "voelde als een metafoor voor mijn jeugd."

Jonathan Bailey over de vraag of hetero-acteurs homo- en biseksuele rollen moeten spelen

Voordat hij de burggraaf Anthony Bridgerton was, speelde de Engelse acteur Jonathan Bailey in de Britse dramaserie Crashing. Gemaakt door en met in de hoofdrol Fleabag's Phoebe Waller-Bridge, de serie ziet zes twintigers samenleven in een niet meer gebruikt ziekenhuis.

In de kortstondige show die op Channel 4 wordt uitgezonden, speelt Bailey het door seks geobsedeerde personage Sam. Hij raakt bevriend met de homoseksuele man Fred, wat aanleiding geeft tot een gesprek over zijn eigen seksuele geaardheid.

In een recent interview met Digital Spy heeft Bailey het gesprek gewogen over de dubbele standaard met betrekking tot hetero-acteurs die een homoseksueel personage spelen.

De 32-jarige acteur is van mening dat een homoseksuele acteur die een heteroseksueel personage speelt, genormaliseerd moet worden in de entertainmentindustrie. Hij zou echter ook willen dat er meer mogelijkheden waren voor homoseksuele acteurs om hun eigen ervaringen te vertellen.

“Het feit dat veel heteromannen iconische homorollen zijn gaan spelen en daarvoor geprezen worden, is fantastisch, dat dat verhaal wordt verteld,” zei hij.

Maar hij vervolgde: "Maar zou het niet geweldig zijn om homomannen hun eigen ervaring te zien spelen?"

Bridgerton streamt op Netflix

Aanbevolen: