Twitter reageert op 'Parasite'-regisseur Bong Joon-ho benoemd tot juryvoorzitter van filmfestival van Venetië

Inhoudsopgave:

Twitter reageert op 'Parasite'-regisseur Bong Joon-ho benoemd tot juryvoorzitter van filmfestival van Venetië
Twitter reageert op 'Parasite'-regisseur Bong Joon-ho benoemd tot juryvoorzitter van filmfestival van Venetië
Anonim

Vorig jaar schreef de Zuid-Koreaanse filmmaker geschiedenis toen zijn film Parasite de eerste niet-Engelstalige film werd die de Academy Award voor Beste Film won. Joon-ho is weer bezig nu hij de eerste persoon uit Zuid-Korea zal zijn die de functie van president van Venetië, een van de meest prestigieuze filmfestivals in Europa, zal vervullen. Hij zal de zevenkoppige jury van het filmfestival voorzitten.

Bong Joon-ho wordt benoemd tot juryvoorzitter in Venezia 78

De regisseur van Snowpiercer zal de juryvoorzitter zijn op het 78e filmfestival van Venetië.

Joon-ho's fanbase - bekend onder de bijnaam Bonghive op socials - verwelkomde het nieuws op de meest positieve manier.

“Grote overwinning voor Venetië hier. Het zal een nog grotere overwinning zijn als ze op de een of andere manier naar voren komen als het enige grote filmfestival dat nooit is verstoord door de pandemie”, schreef @GuyLodge.

“Wat heerlijk nieuws in wat lijkt op een eeuwige golf van onheil en somberheid: Bong Joon Ho gaat de jury leiden op het 78e Filmfestival van Venetië! Hij wordt de eerste Zuid-Koreaanse filmmaker die de jury leidt', schreef @Jasebechervaise.

Tot slot vatte gebruiker @georgiebroad het mooi samen.

“dit voelt heel correct”, schreven ze.

Bonghive sloeg het artikel van The Hollywood Reporter dicht en noemde 'parasite' een 'vreemde' film

Bong Joon-ho's benoeming volgt op een controversieel artikel dat eerder deze maand door The Hollywood Reporter werd gepubliceerd. In het stuk suggereerde de auteur dat Parasite een trend was begonnen van 'vreemde' films die meededen aan de Oscars. Parasite, die in mei 2019 in Cannes in première ging, is een felle sociale satire van het huidige Zuid-Korea.

Critici en fans bestempelden het stuk als racistisch en keken niet verder dan het overweldigend door blanken gedomineerde filmaanbod. Het Twitter-account van Parasite sloeg terug, plaatste het artikel opnieuw en voegde de regel toe: "Wie noemt u 'vreemd?'"

Na de verontwaardiging op sociale media, werd de oorspronkelijke titel "Oscars: Has 'Parasite' ingeluid in een gouden tijdperk van vreemde films?" werd later opnieuw geformuleerd met een andere kop ("Oscars' International Feature Race: Has 'Parasite' Inluidde in een bredere acceptatie van genre in de categorie?").

Aanbevolen: