Timothée Chalamet verbluft in opvallende blik op filmfestival van Venetië

Timothée Chalamet verbluft in opvallende blik op filmfestival van Venetië
Timothée Chalamet verbluft in opvallende blik op filmfestival van Venetië
Anonim

Timothée Chalamet staat bekend om het nemen van moderisico's en de rode loper van het Filmfestival van Venetië was niet anders!

Op vrijdag betrad de Dune-acteur de rode loper van het filmfestival van Venetië bij de première van zijn nieuwe film, Bones & All. De film werd geregisseerd door Luca Guadagnino, die eerder Chalamet regisseerde in de met een Oscar bekroonde film, Call Me By Your Name.

Maar wat Twitter echt in vuur en vlam zette, was de rode loper-look van Chalamet. Hij droeg een rood satijnen broekpak zonder rug, ontworpen door Haider Ackermann. Chalamet heeft vaak provocerende outfits gedragen op de rode loper. Zijn gender-buigende stijl werd door velen geprezen op sociale media.

"Ik hou van TimotheeChalamet's gewaagde modekeuzes en hoe hij niet bang is om tegen de stroom in te gaan", schreef een gebruiker."Kleding heeft geen geslacht. Zachte stoffen en felle kleuren veranderen iemand niet in het andere geslacht. Als iemand zich identificeert als een man en een jurk draagt, is hij nog steeds een man."

Guadagnino sprak vorig jaar met IndieWire en sprak lovend over de rol van Chalamet in de nieuwe film.

"Toen ik het las, zei ik: ik denk dat alleen Timothee deze rol kan spelen", zei hij. "Hij is fantastisch, een geweldige artiest en om hem zo te zien stijgen zoals hij nu doet, ben ik trots op hem. En dit personage is iets heel nieuws voor hem, zowel vertederend als hartverscheurend."

Volgens Variety bevat Bones & All scènes van grafisch kannibalisme, omdat dit centraal staat in de plot van de film. Chalamet schittert naast Taylor Russell, met beide spelende kannibalistische minnaars. De outlet meldt dat de film een staande ovatie van 8,5 minuten kreeg en dat fans buiten Guadagnino's naam scandeerden.

De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Camille DeAngelis. Het werd aangepast door David Kajganich en vertelt het verhaal van een stel dat in de jaren tachtig een band vormt in het Amerikaanse middenwesten. Maren (Russell) wordt in de steek gelaten door haar vader en Lee (Chalamet) is een zwerver. Ze hebben allebei de drang om mensenvlees te eten en hebben moeite om de immorele aard ervan te verzoenen.

Tijdens de persconferentie van de film sprak Chalamet over het oordeel dat hoogtij viert op sociale media.

"Om nu jong te zijn, moet je intens beoordeeld worden", zei hij. "Het was een verademing om personages te spelen die worstelen met een intern dilemma zonder de mogelijkheid om op Reddit of Twitter of Instagram of TikTok te gaan en erachter te komen waar ze passen. Zonder daar een oordeel over te vellen, want als je je stam daar kunt vinden, dan alle macht. Maar ik denk dat het moeilijk is om nu te leven. Ik denk dat de ineenstorting van de samenleving in de lucht hangt, het ruikt ernaar, en zonder pretentieus te zijn, hoop ik dat dit de reden is waarom deze films ertoe doen, want dat is de rol van de artiest licht laten schijnen op wat er aan de hand is."

Bones & All draait op 23 november in de theaters en we zijn er zeker van dat Chalamet in de tussentijd andere verbluffende looks klaar zal hebben.

Aanbevolen: