De waarheid over de 'Werewolf Bar Mitswa' op '30 Rock

Inhoudsopgave:

De waarheid over de 'Werewolf Bar Mitswa' op '30 Rock
De waarheid over de 'Werewolf Bar Mitswa' op '30 Rock
Anonim

Tina Fey maakte haar tijd op 30 Rock onvergetelijk. We kunnen zelfs zo ver gaan te zeggen dat haar werk aan de NBC-show iconisch is. En dat zegt wat, want ze heeft echt geweldige rollen gespeeld. Niet alles werd echter gevoed door Tina Fey of zelfs Alec Baldwin. Enkele van de beste momenten gingen helemaal over Tracy Morgan. En dat omvat de Werewolf Bar Mitswa-schets, met een lied dat perfect was voor Halloween en voor het coming-of-age-evenement voor jonge Joodse mannen.

Dankzij 30 Rock (naast andere projecten) heeft Tracy Morgan maar liefst $ 70 miljoen aan nettowaarde verdiend. Het lijdt geen twijfel dat dit klassieke 30 Rock-bit op de een of andere manier heeft bijgedragen aan zijn succes. Het is tenslotte een van zijn meest memorabele. Hier is een diepe duik in de creatie van het hilarische nummer…

Hoe het nummer van Halloween en bar mitswa zijn ontstaan

Volgens een artikel van laist is het Werewolf Bar Mitzvah-bit, dat te zien was in de aflevering "Jack Gets in the Game", bedacht door 30 Rock-showrunner Robert Carlock en ontwikkeld door schrijver Tami Sagher. Het nummer was 30 Rock's eigen "Monster Mash" met hilarische teksten als "Werewolf Bar Mitzvah, spooky, scary. Boys being men - men being wolves"

"Ik denk dat het in het ontwerp van mijn schrijver stond", vertelde 30 Rock-showrunner Robert Carlock aan The Laist. "Ik denk dat dit rond die tijd was - wat is het nummer van Black Eyed Peas waar ze 'mazel tov' hebben? "I Gotta Feeling." En het voelde gewoon alsof ze duidelijk probeerden gespeeld te worden op bar mitswa's. En ik dacht dat Tracy zijn eigen mening zou hebben, maar begreep de gebeurtenis niet echt, en probeerde het nieuwe Halloween-lied te verdubbelen - combineer de twee. Dat was het denken, van: 'Wat doen mensen om ervoor te zorgen dat die BMI- en ASCAP-controles blijven komen?' Ik weet niet zeker of hij precies wist wat hij aan het doen was.

Zonder twijfel resoneerde het nummer bij het publiek dat de tekst oppikte.

"Het was Roberts script, en ik denk dat hij "Werewolf Bar Mitswa, spooky, eng" had. En ik gooide "Jongens worden mannen, mannen worden wolven", zei scenarioschrijver Tami Sagher. "Het is zo maf. Het is onze "Monster Mash". Ik denk dat iedereen er klaar voor was, het was hoeveel jaar, 30 jaar geleden sinds de "Monster Mash."

En dankzij 30 rockcomponist Jeff Richmond werd het nummer werkelijkheid. Zo'n realiteit dat het op meerdere Bar Mitswa's speelde waar zowel Tami als Robert kort daarna aanwezig waren.

Tracy Morgan was niet de enige ster van de schets…

Tracy Morgan was de ideale persoon om in deze cutaway te spelen, die trouwens maar 8 seconden duurde en behoorlijk wat tijd kostte om uit te voeren. Dit komt omdat er een hele set moest worden gebouwd, en toen was er het kostuum …

"Als een acteur binnenkomt om valse tanden te zetten, is het goed dat we voor een nummer zongen, want Tracy kon niet goed praten met de tanden", lachte Robert. "Je loopt daarheen en realiseert je: 'Oh, we hebben een begraafplaats gebouwd voor deze acht seconden tijd, en we nemen drie uur van onze dag om deze acht seconden te krijgen.'"

"Ik denk dat dat een andere reden is waarom het zo goed ging, het visuele element was. Want hoewel het net een swish, cut-to van acht seconden was, was het gewoon zo perfect - Tracy's weerwolfkostuum, en ze zijn erin geslaagd om op de beste manier een live-action cartoon te maken, "zei Tami.

Toen hadden ze onverwachts een hit… Eentje waarvoor Jeff Richmond een volledige versie wilde schrijven.

"En dus nam ik een eerste poging voor de songtekst, " legde Tami uit. "Ik denk dat ik de enige Joodse persoon ben die de credits ervoor schrijft. En dus schreef ik de teksten en stuurde ze naar Robert - en Robert, zijn opmerking was om het een beetje meer te laten ontsporen. Dat het Tracy-personage gewoon meer de weg kwijtraakt. Ik bedoel, eerlijk gezegd, ik was het die Wikipedia aan het doen was."

Tami kreeg ook een beetje hulp van een andere grote ster… iemand die uiteindelijk zijn stem leende aan de volledige versie van het nummer…

"[Donald Glover/Childish Gambio] werkte aan de tekst. Ik weet zeker dat hij daar nu de eer voor zou willen hebben. Hij werkte aan de tekst en we deden allemaal mee", zei Robert.

Omdat Tracy er niet was toen de volledige versie werd opgenomen, lieten ze Donald invullen.

"Hij kon een heel goede Tracy Morgan-indruk maken. En dus stapte hij in en deed wat van de vocalen, om in te vullen, en deed er ook wat andere reclame voor", zei Tami. "Na die teksten te hebben geschreven, was het verrassend hoe gemakkelijk het was voor een bar mitswa om een weerwolffeest te worden. Dus ik denk dat er iets logisch was."

Aanbevolen: