De ware oorsprong van het muziekalbum 'The Simpsons

Inhoudsopgave:

De ware oorsprong van het muziekalbum 'The Simpsons
De ware oorsprong van het muziekalbum 'The Simpsons
Anonim

The Simpsons staat bekend om veel dingen. Eerst en vooral staat The Simpsons bekend om zijn iconische afleveringen, zoals de aflevering The Monorail. Elk van deze afleveringen werd vakkundig tot leven gebracht door de geweldige schrijvers en getalenteerde castleden van de show. Dan zijn er nog de waanzinnig nauwkeurige voorspellingen die ze hebben gedaan. Maar het fenomeen popcultuur is niet bepaald het meest bekend om het album dat het uitbracht.

Dat klopt, de langlopende geanimeerde satire/sitcom maakte een muzikaal album genaamd "The Simpsons Sing The Blues". Hoewel we ons dat nu misschien niet meer herinneren, toen het in 1990 werd uitgebracht, was het een ENORM succes.

Volgens een fascinerend artikel van Complex was de release van het album uiteindelijk te wijten aan de grote vraag naar merchandising. Maar het voelt nog steeds als een vreemde keuze. Dit is de waarheid over "The Simpsons Sing The Blues"…

Early Simpsons-afleveringen zoals "Moaning Lisa" inspireerden het Blues-album… Dat en geld

De sterren die op "The Simpsons Sing The Blues" verschenen, zijn behoorlijk indrukwekkend. En dit was een van de belangrijkste redenen waarom het 10-track album (waarop ook de cast zingt als hun personages) op nummer 3 in de Billboard-hitlijsten kwam en een single in het VK had, "Do The Bartman". Uiteindelijk kwam het idee voor een album voort uit zowel het vroege succes van de show als het feit dat de aflevering van de show al blues- en jazznummers bevatte. In feite hebben muzikale nummers uiteindelijk een enorme impact gehad op The Simpsons. Maar specifiek was de Jazz/Blues-invloed op The Simpsons enorm dankzij Lisa en Bleeding Gums Murphy.

Kort nadat de aflevering "Moaning Lisa" was uitgebracht, kregen de mede-makers van Simpsons Sam Simon, Jim Brooks en Matt Groening een aanbod om een album met Simpsons muziek te maken bij Geffen Records.

"Ik kende James Brooks al een tijdje, sinds Terms of Endearment", zei de producer van het album, John Boylan."Ik was perifeer betrokken bij die film als muziekadviseur, niet op plaat of zo. Ik was bevriend met Jim Brooks en ik denk dat hij een geweldige filmmaker is. Wat er waarschijnlijk is gebeurd was, en ik heb hier geen bewijs van, maar Geffen gaf hem een shortlist van platenproducenten en ik was de enige op de lijst die Brooks kende."

The Simpsons Sing The Blues
The Simpsons Sing The Blues

De show was een succes en het was gewoon logisch om er nog meer geld mee te verdienen door een album uit te brengen. En vanwege die scène met Lisa die de Blues zong in het eerste seizoen van de show, was het logisch om er een bluesalbum van te maken.

"Je moet niet vergeten dat dit zeer collaboratief was en onder enorme druk stond", zei John tegen Complex. "The Simpsons waren destijds aan de top van de tijdgeest. Ik denk dat ze ongeveer 250.000 Bart T-shirts per week verkochten. Het was gewoon belachelijk. En natuurlijk werden alle rechtse mensen boos bij The Simpsons. Het was toen the talk of the country. David wilde het album zo snel mogelijk uitbrengen. Op een gegeven moment werkte ik samen met Geffen Records en Fox en Gracie Films waren er allemaal bij betrokken. Een man genaamd Matt Walden was de man bij Fox. Natuurlijk heb ik te maken gehad met Jim Brooks, Richard Sakai bij Gracie Films en The Simpsons-personages. Geffen Records had voornamelijk te maken met Eric Eisner, Al Coury en Eddie Rosenblatt. We probeerden dat allemaal bij elkaar te houden."

Er is veel geld in de creatie van het album gestoken om het eerder vroeger dan later uit te brengen. Dit leek geen van de schrijvers te storen omdat ze allemaal enthousiast waren over het idee.

"Brooks en iedereen dachten dat het geweldig zou zijn om een bluesalbum te maken," vervolgde John. "De schrijvers raakten betrokken om met titelideeën te komen. Ik schreef een paar dingen. Brooks wilde binnenkomen en iets schrijven over de rivaliteit tussen Lisa en Bart, dus kwam ik op het idee dat Homer 'Born Under a Bad' zong. Sign, "en we begonnen net blues-ideeën te krijgen. Zelfs meneer Burns heeft dingen om over te klagen, en het past.'

Natuurlijk moesten alle stemacteurs een manier vinden om (goed) te zingen met behoud van hun karakterstemmen. Dit bleek een hele uitdaging te zijn, maar hielp hen allemaal in de toekomst, aangezien hun personages in feite allemaal hebben gezongen gedurende de meer dan 30 jaar durende show van de show.

De sterrenkracht van het album rond Michael Jackson

De grootste ster van "The Simpsons Sing The Blues" was ongetwijfeld Michael Jackson. The King of Pop heeft een lange geschiedenis met The Simpsons, vooral omdat hij een grote fan was!

"[Michael Jackson] belde en bood zich aan [om het album te maken]", zei John. "Ik kende Michael omdat hij een Epic-artiest was. Hij was onze bestverkopende artiest toen ik daar was. Omdat ik een A&R-persoon was bij Epic, kende ik hem genoeg zodat hij me herkende. Hij bracht een co-producer binnen met de naam Bryan Loren Hij en Loren gingen een lied schrijven gebaseerd op een dans die Michael verzonnen had, genaamd 'The Bartman.'"

Natuurlijk bevatte het album ook een aantal andere artiesten die het stuk hielpen om enorm succes te behalen. Een van die artiesten was DJ Jazzy Jeff.

"[Het album] kwam uit en explodeerde gewoon. Het was geweldig", verklaarde DJ Jazzy Jeff. "Het was echt grappig, want ik herinner me dat ik na het succes van de plaat niet zomaar mensen vertelde dat ik "Deep Deep Trouble" produceerde in The Simpsons Sing the Blues. Maar als ik het mensen vertelde, " Ik deed een nummer op het album van The Simpsons, "het was geweldig. [Ik] kreeg er bijna meer rekwisieten mee dan sommige van de andere platen die ik deed. Je wist dat mensen echt grote fans waren van The Simpsons, maar niet op het punt dat mensen kochten de plaat en kenden de naam van de plaat."

Aanbevolen: