De blockbuster-flop waarvoor Katie Holmes 'The Dark Knight' verliet

Inhoudsopgave:

De blockbuster-flop waarvoor Katie Holmes 'The Dark Knight' verliet
De blockbuster-flop waarvoor Katie Holmes 'The Dark Knight' verliet
Anonim

Stripfilms domineren al jaren de kassa's, en veel mensen wijzen op 2008 als een enorm keerpunt voor het genre. Dat jaar begon de MCU officieel met Iron Man, waardoor films voor altijd veranderen. DC bracht ondertussen The Dark Knight uit, wat heel goed de beste stripboekfilm ooit zou kunnen zijn.

Vóór de release van The Dark Knight stapte Katie Holmes uit het project. Ze verscheen in Batman Begins als Rachel Dawes, en ze werd vervolgens vervangen door Maggie Gyllenhaal. Het echte interessante feit hier komt voort uit het feit dat Holmes ervoor koos om een andere film te maken in plaats van The Dark Knight.

Laten we terugkijken op wat hier is gebeurd.

Holmes speelde in Batman Begins

Katie Holmes Batman Begins
Katie Holmes Batman Begins

Om hier een volledig beeld te krijgen, moeten we teruggaan naar het begin van Christopher Nolan's Dark Knight-trilogie en kijken hoe het ging. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de Batman-films van de jaren 90 de zaken zuur maakten en dat Nolan een heel andere aanpak moest kiezen dan fans hadden gezien.

Nolans eerste film, Batman Begins, zou dingen veranderen voor het personage, waardoor de wereld om hem heen echter dan ooit zou aanvoelen. Voorbij was de campiness en het over-the-top karakter van de Schumacher-films. Om Nolans visie tot leven te laten komen, had hij de perfecte cast nodig, en hij gaf Christian Bale en Katie Holmes de hoofdrol in Batman Begins.

Zowel Bale als Holmes waren op dat moment succesvolle artiesten en fans waren oprecht benieuwd hoe deze film zou uitpakken. Het zag er van buiten geweldig uit, maar previews kunnen vaak bedrieglijk zijn. Gelukkig eindigde deze film met het afleveren van de goederen en werd het een hit aan de kassa. In een oogwenk was Batman weer een kaskraker.

Aan het einde van Batman Begins is er een plaagstoot voor de Joker die problemen veroorzaakt in Gotham, en dit gaf de fans aan dat de Clown Prince of Crime de schurk is in de volgende film. De meesten gingen ervan uit dat de primaire cast terug zou zijn, maar Holmes zou merkbaar afwezig zijn in het vervolg.

Ze gaf de Dark Knight door voor gek geld

Katie Holmes gek geld
Katie Holmes gek geld

Er is veel gemaakt over The Dark Knight voorafgaand aan de release, hoewel de meeste berichtgeving gericht was op het vroegtijdig overlijden en de ongelooflijke uitvoering van Heath Ledger. Hierdoor hebben sommigen misschien over het hoofd gezien dat Katie Holmes nergens te vinden was in The Dark Knight.

In plaats van terug te komen voor het vervolg, koos Holmes ervoor om een andere weg in te slaan en koos hij voor een film genaamd Mad Money met Diane Keaton en Queen Latifah. Dit wekte de woede van Christopher Nolan, die uiteindelijk Maggie Gyllenhaal in Holmes' plaats castte.

Per Nolan, "Katie was niet beschikbaar voor de rol, waar ik niet erg blij mee was, maar deze dingen gebeuren, en ik had veel geluk dat Maggie [Gyllenhaal] het kon overnemen."

“Weet je, ik heb echt genoten van het werken aan de eerste en ik wou dat ik weer met Chris Nolan had kunnen werken en ik hoop weer met hem samen te werken. Het was een beslissing die ik op dat moment nam en het was op dat moment de juiste voor mij, dus ik heb er geen spijt van. Ik denk dat Maggie geweldig werk heeft geleverd. Maar ik hoop echt dat ik ooit met Chris aan de slag kan', zei Holmes.

Of deze beslissing nu neerkwam op plannen of gewoon de verkeerde baan kiezen, de beslissing van Katie Holmes om niet deel te nemen aan The Dark Knight was niet de beste zet.

Mad Money was een flop

Katie Holmes gek geld
Katie Holmes gek geld

Mad Money, de film waarvoor Katie Holmes The Dark Knight verliet, zou 26 miljoen dollar opleveren aan de kassa. Sindsdien is het eigenlijk vergeten en is het vooral een film die opduikt in de filmografie van Holmes.

The Dark Knight wordt echter beschouwd als misschien wel de beste superheldenfilm ooit gemaakt en bracht meer dan $ 1 miljard op aan de kassa. De film heeft een ongelooflijke erfenis in het bedrijf en was ook de voorloper van het succesvolle vervolg, The Dark Knight Rises.

Door de jaren heen is Holmes gestaag doorgegaan met filmen en heeft hij zelfs wat televisiewerk gedaan. Hoewel ze succes heeft gehad als actrice, is niets in de buurt gekomen van wat ze had kunnen bereiken met The Dark Knight.

Het is niet altijd gemakkelijk om de juiste film te kiezen in Hollywood, maar dit leek een vrij eenvoudige keuze die Holmes gewoon fout had.

Aanbevolen: