Nee, 'Ant Man' is niet de rol waarvoor Paul Rudd het meest wordt herkend

Inhoudsopgave:

Nee, 'Ant Man' is niet de rol waarvoor Paul Rudd het meest wordt herkend
Nee, 'Ant Man' is niet de rol waarvoor Paul Rudd het meest wordt herkend
Anonim

Paul Rudd heeft een lange weg afgelegd als hamglaaser. Je hebt ons goed gehoord. Dat was een van zijn eerste banen voordat hij naar Hollywood verhuisde om acteur te worden.

Sinds Rudd in de jaren '90 voor het eerst in de acteerscene verscheen, speelde hij in enkele van de beste films in meerdere genres en is hij letterlijk op geen enkele manier veranderd. Leeftijd heeft helemaal geen invloed op hem. Misschien ziet hij er zo tijdloos uit omdat hij tijdens de puberteit nooit een van zijn puistjes heeft uitgeknepen. Hoe dan ook, Rudds babyface en charme fascineren fans al tientallen jaren, maar slechts één van zijn rollen schittert boven de rest.

Hoewel veel mensen hem nu misschien kennen als Ant-Man, hij zit tenslotte in de MCU, er is nog een andere rol waar fans hem meer aan herinneren. Wie zou de prachtige Josh met blauwe ogen kunnen vergeten, Cher's uiteindelijke liefdesbelang uit Clueless ?

Jos
Jos

Ondanks de populariteit van Marvel, komt 'Clueless' nog steeds als beste uit de bus voor Rudd-fans

Als je eenmaal naar Marvel gaat, ga je niet meer terug. Kijk naar Robert Downey Jr. Natuurlijk verdiende hij een hoop geld, honderden miljoenen, door Iron Man te spelen. Maar de kans is groot dat fans zijn superheldnaam roepen als ze hem in de stad zien. We denken niet dat iemand roept: "Hé kijk! Het is Harry Lockhart (van Kiss Kiss Bang Bang)" wanneer ze RDJ zien.

Nu Rudd een paar keer Ant-Man heeft gespeeld, zou je denken dat al zijn andere rollen op dezelfde manier overschaduwd zouden worden. Maar dat is gewoon niet het geval, volgens Rudd zelf.

Blijkbaar heeft zelfs het succes van Ant-Man het niet geholpen om het meest gevraagde personage van Rudd te worden. Niet veel mensen vragen hem naar het kwantumspringende wonder. In plaats daarvan vragen ze hem naar Josh, en meestal alleen Josh.

Josh is absoluut een van de beste personages van Rudd. Wie anders zou proberen om Tai's verlegenheid weg te nemen nadat ze van de trap is gevallen? Wie anders zou Cher proberen te vertellen dat haar nieuwe bae een "ring-a-ding kind" is? En wie zou er nog meer voor Cher kunnen opkomen als een van haar vaders collega's haar beledigt? Josh, en alleen Josh.

Deze "aardige kerel" persona is iets wat Rudd erg gewend is om te spelen. Ook al heeft Rudd dat type personage door veel verschillende genres gespeeld, het verbaast hem nog steeds altijd dat hij erin belandde, een beetje in een hokje gestopt.

Hij geeft toe dat hoewel hij nu de "aardige kerel"-rollen bezit, hij ze niet altijd graag speelde. Toen hij voor het eerst uitbrak, zeiden leidinggevenden dat hij "geen voorsprong" had of dat hij "niets gevaarlijks" was.

Rollen in films als The 40-Year-Old Virgin en I Love You, Man bracht Rudd in de comedywereld, maar nog steeds als de aardige vent. Hij beschrijft deze rollen als "bochten naar links" in zijn carrière. Niets slechts, gewoon onverwacht.

"Mijn carrière, het is raar", vertelde Rudd aan de Independent. "Ik ben zeker op filmsets geweest en heb rondgekeken en besefte dat ik de veteraan van de groep ben. Het gebeurde gewoon zonder dat ik het merkte. Maar als ik terugkijk, realiseer ik me dat mijn carrière verschillende bochten naar links heeft gehad. Voordat Anchorman gebeurde, Ik heb nooit echt in dat soort komedies gezeten, dus dat hele Judd Apatow-hoofdstuk van mijn carrière is een bocht naar links. Als acteur heb ik altijd verschillende rollen en verschillende genres en dingen willen doen die interessant voor me waren, maar zeker niet de hetzelfde."

Rudd probeert ook in het echte leven net zo goed de "aardige vent" te zijn. "Wat betreft sympathie, ik denk niet dat ik meer heb dan de meeste mensen, maar ik probeer niet onbeleefd te zijn," zei Rudd. "Ik vind het leuk als mensen beleefd en aardig zijn voor andere mensen. Ik denk gewoon dat het leven zo moeilijk is, waarom zou ik het moeilijker maken?"

Het is een verademing om Rudds gedachten over aardig zijn te horen, en blijkbaar is een van Rudd's Clueless co-sterren het daarmee eens. Vulture schrijft: "Ageless Wonder Paul Rudd lijkt het meest op zijn onwetende karakter", en Alicia Silverstone vertelde Vogue dat ze dacht dat Rudd "het meest leek op hun tegenhanger op het scherm".

Rudds 'aardige kerel'-rollen
Rudds 'aardige kerel'-rollen

"Paul Rudd misschien?" ze zei. "Hij is gewoon een goede vent die slim en lief is en al die goede dingen waaruit Josh bestaat." Ga door Cher, vertel het ze.

Rudd houdt van Josh, en het idee van een 'Clueless: The Musical'

Hoewel sommige acteurs en actrices misschien het personage dat hen beroemd heeft gemaakt, recentelijk hebben ontdekt, blijft Rudd van Josh houden en dankt hij zijn gelukkige sterren dat hij ooit zo'n geweldige rol heeft gekregen.

"Ik kijk met dankbaarheid terug en heb alleen maar gelukkige herinneringen. Alles was zo nieuw", vertelde hij aan Vanity Fair. Hij kan niet geloven dat de film in de loop der jaren alleen maar populairder is geworden of dat hij nog steeds wordt gevraagd naar zijn rol in de cultfilm.

"De film heeft zo goed standgehouden", zei hij. "Het is iets dat ik nooit had voorspeld. Het is de film waar ik het meest naar wordt gevraagd. Het is echt te danken aan Amy [Heckerling]'s slimme schrijfstijl. Ze deed het geweldig en Alicia Silverstone is zo goed. Ik denk dat de podiumshow zal het alleen maar groter maken."

Josh en Cher
Josh en Cher

Hij hoopt ook dat de muzikale versie met net zo veel succes komt. "Ik ben blij dat het naar het podium komt. Het lijkt erop dat veel films de overstap naar het podium maken, en ik geloof absoluut dat je een geweldige show op Broadway kunt hebben vanuit een film. Mensen kijken liefdevol naar Clueless. Ik denk zeker dat het goed zou vertalen."

We denken niet dat mensen "Alsof!" zullen zeggen. naar een Clueless-musical. Maar het zou tien keer beter zijn als Rudd zijn rol opnieuw zou spelen. Hij ziet er nog steeds uit alsof hij in de twintig is, hij zou het kunnen.

Aanbevolen: