De film van een miljard dollar waarvoor Chris Pratt werd afgewezen omdat hij de "it"-factor niet had

Inhoudsopgave:

De film van een miljard dollar waarvoor Chris Pratt werd afgewezen omdat hij de "it"-factor niet had
De film van een miljard dollar waarvoor Chris Pratt werd afgewezen omdat hij de "it"-factor niet had
Anonim

Chris Pratt roem vinden leek een schot in de roos, vooral toen hij op jongere leeftijd stopte met community college. De acteur was onzeker over zijn toekomst en werd zelfs een korte tijd dakloos terwijl hij in Maui, Hawaii was. In zijn tienerjaren werkte hij als ober voor Bubba Gump, hoewel langzaam maar zeker zijn acteercarrière van de grond zou komen.

Het is eerlijk om te zeggen dat de acteur tegenwoordig niet worstelt voor geld, noch voor werk. Hij heeft een nettowaarde van $60 miljoen, samen met het breken van records met betrekking tot zijn nieuwe salaris.

Het was 'Parks And Rec' dat hem tot een bekende komedie in de tv-wereld maakte. De overstap naar film maken was in het begin echter niet gemakkelijk, en hij kreeg te maken met een groot aantal afwijzingen.

In feite had Chris gemakkelijk de hoop kunnen verliezen, een grote rol misgelopen en te horen krijgen dat hij die "het"-factor gewoon niet had. Gelukkig deed de mislukte auditie zijn hoop niet al te slecht, want een paar jaar later kreeg hij de grootste rol van zijn carrière op het grote scherm.

Het was niet alleen een winstgevende rol, maar uiteindelijk zagen fans een andere kant van hem, namelijk als een hoofdrol in een actiefilm.

'Parks And Rec' Zet hem op de kaart

'Parks And Rec' werd de show die zijn carrière veranderde. Een groot deel van de tijd stond hij bij de meeste fans bekend als Andy Dwyer. De show was een groot succes en de waarde ervan nam alleen maar toe tijdens de pandemie, omdat fans genoten van herhalingen van de show.

De sitcom duurde zeven seizoenen samen met 126 afleveringen.

De sitcom had een speciaal plekje in Pratts hart. Zelfs toen de filmrollen binnenkwamen, had hij geen interesse om de show achter zich te laten, zoals hij uitlegde met IGN.

Het kan me niet schelen hoeveel geld iemand me zou bieden of wat ik zou kunnen worden aangeboden, ik zou het schip niet verlaten. Er is geen verdomde manier. Dit team was geweldig, en het proces van maken deze show sprak me aan en was zo perfect voor mij, zoals de manier waarop ik graag werk. Alsof het los en leuk is, en je elke keer iets nieuws mag proberen, en je krijgt de kans om Amy Poehler aan het lachen te maken of Adam Scott aan het lachen maken…”

Zijn loyaliteit is zeker iets anders, want belangrijke rollen kwamen op zijn pad.

Op 'Guardians Of The Galaxy' komen was niet gemakkelijk

Misschien was zijn zelfvertrouwen destijds geschokt, omdat Pratt aanvankelijk niet eens auditie wilde doen voor de rol, geloof het of niet.

Volgens Sarah Finn, de castingdirecteur van Marvel, kostte het Pratt enige overtuigingskracht om de rol van Star-Lord op zich te nemen. Alsof dat nog niet uitdagend genoeg was, was James Gunn ook niet zo enthousiast over de auditie, gezien Pratts verleden in de sitcomwereld.

"Ze zijn allemaal op hun eigen manier een uitdaging, maar ik zou waarschijnlijk voor Guardians of the Galaxy gaan. James Gunn is hier erg genereus over geweest door te zeggen dat ik, tot het punt dat ik hem irriteerde, bleef aandringen dat Chris Pratt de man was voor de rol, maar Chris wilde de rol niet spelen en weigerde auditie te doen."

Uiteindelijk, zodra de auditie van start ging, wist Gunn vanaf zijn eerste woordjes dat Pratt de perfecte man voor de baan was. Hij miste op zijn minst één carrièreveranderende rol, maar belandde kort daarna onder.

'Avatar' zei nee

De film verdiende miljarden aan de kassa, wat Pratt zoveel meer moet hebben gestoken. Hij had ook de kans kunnen krijgen om samen te werken met James Cameron, nog een kans die hij heeft laten liggen.

De film 'Avatar' sloot de deur voor Pratt en verklaarde dat hij de "it"-factor miste.

"Ze zeiden dat ze iemand wilden die 'dat ding' zegt, die 'het-factor'… Ik liep die kamer binnen in de wetenschap dat ik dat ding niet had, en ik liep naar buiten met de gedachte dat ik dat ding waarschijnlijk nooit zou hebben."

Alsof dat nog niet moeilijk genoeg was om te verteren, wees een andere grote franchise Pratt af, in de vorm van Stark Trek.

Dat had een andere spelveranderende rol kunnen zijn, maar het was niet de bedoeling.

Fans kunnen het er allemaal over eens zijn, Pratt is gemaakt voor 'Guardians' en iedereen is blij met de manier waarop de dingen zijn verlopen. Hij had gemakkelijk bij de tv kunnen blijven na de afwijzing, maar dank aan Pratt voor het levend houden van de hop.

Aanbevolen: