Hoe Edward Norton 30 pond spiermassa kreeg van 'American History X

Inhoudsopgave:

Hoe Edward Norton 30 pond spiermassa kreeg van 'American History X
Hoe Edward Norton 30 pond spiermassa kreeg van 'American History X
Anonim

In deze tijd is het verrassend gebruikelijk geworden dat grote acteurs volledig transformeren om een rol op de juiste manier te belichamen. Christian Bale heeft bijvoorbeeld herhaaldelijk veel spieren gekregen voor rollen in het verleden en hij verloor een angstaanjagende hoeveelheid gewicht toen hij zich voorbereidde om te schitteren in een film genaamd The Machinist.

Edward Norton Rode Loper
Edward Norton Rode Loper

Toen American History X in 1998 werd uitgebracht, stonden bioscoopbezoekers over de hele wereld versteld van de boeiende en soms verontrustende uitvoering van Edward Norton in de film. Bovendien waren miljoenen filmfans ook verrast om te zien hoe geript Norton er op het scherm uitzag, aangezien hij behoorlijk mager was in zijn vorige rollen. Dat roept natuurlijk een voor de hand liggende vraag op, hoe heeft Edward Norton dertig pond spiermassa verzameld voor de rol?

Verpakken op de ponden

Toen Men's Journal hun lijst met de vijftien meest inspirerende Hollywood-fitnesstransformaties opstelde, eindigde Edward Norton op de negende positie. Volgens het begeleidende artikel heeft Norton "in slechts drie maanden tijd 30 pond spieren gekregen" om Derek Vinyard van American History X tot leven te brengen.

Natuurlijk kost het heel veel discipline voor iemand om dertig kilo spieren in te pakken, zelfs als ze meer tijd hebben om dat te doen. Om die prestatie zo snel voor elkaar te krijgen, meldt Men's Journal dat Norton "de hele dag eiwitten verpletterde, waarbij hij in totaal vijf ma altijden perste, aangevuld met eiwitshakes".

Naast het volledig herzien van zijn dieet, volgde Edward Norton op zijn zachtst gezegd een extreem intensief trainingsregime. Volgens Men's Journal omvatten de trainingen van Norton "compound lifts zoals squats en presses gedaan zonder rust tussen de sets". De reden dat Norton niet rustte, was dat de "non-stop activiteit ervoor zorgde dat hij meer calorieën verbrandde tijdens de training en een grotere mate van uitputting in zijn spieren veroorzaakte, wat resulteerde in een grotere groei.

Edward Norton Amerikaanse geschiedenis X
Edward Norton Amerikaanse geschiedenis X

Wat betreft de reden waarom Edward Norton zo hard heeft gewerkt om te worden opgejaagd voordat hij American History X maakte, is dat omdat hij een specifieke visie in gedachten had voor zijn personage. "Ik wist dat deze man echt fysiek angstaanjagend zou moeten zijn en gekenmerkt zou worden door woede … zichzelf wapenen tegen zijn eigen emotionele pijn, en dit lichaam dat hij heeft gecreëerd, is daar de fysieke manifestatie van." Naast de bioscoopbezoekers die verrast waren door Nortons transformatie, gaat het gerucht dat Arnold Schwarzenegger Edward belde om te vragen of hij steroïden nam.

A Co-Star's Take

Hoewel de meeste mensen in de eerste plaats aan Edward Norton denken wanneer American History X ter sprake komt, pochte de film een ongelooflijke cast van ondersteunende acteurs. Ethan Suplee's optreden in de film was bijvoorbeeld zo verontrustend dat het moeilijk was om weg te kijken toen hij op het scherm verscheen.

Toen American History X werd gefilmd, was Ethan Suplee een persoon met extreem overgewicht. In de afgelopen jaren heeft Suplee zelf een geweldige transformatie ondergaan omdat hij nu volledig is opgevijzeld. Met dat in gedachten is het interessant om Suplee's mening te weten te komen over de transformatie die Edward Norton onderging om American History X te maken.

Edward Norton en Ethan Suplee
Edward Norton en Ethan Suplee

Tijdens een interview voor het YouTube-kanaal Generation Iron Fitness & Bodybuilding Network sprak Ethan Suplee over de American History X-transformatie van Edward Norton. "Als je kijkt naar de films die hij daarvoor had gemaakt, zag hij er zeker niet zo uit." "Als je vet verliest, maar alleen vet, en je laat je spieren toe", "zie je er opgejaagd uit".

Een moeilijke situatie

Gezien het feit dat American History X nog steeds een alom gerespecteerde film is, lijkt het veilig om aan te nemen dat Edward Norton blij is dat hij alles heeft gegeven aan de film. Het is echter overduidelijk dat de regisseur van de film, Tony Kaye, niet hield van de manier waarop American History X uitpakte en hij geeft Norton en New Line Cinema daarvan de schuld.

Volgens rapporten is de reden waarom Tony Kaye zo negatief is over American History X, dat New Line Cinemas Edward Norton toestond de montage van de film over te nemen. Tijdens een gesprek met Entertainment Weekly in 1998, vertelde Tony Kaye waarom hij een hekel heeft aan American History X en zelfs rechtstreeks op Edward Norton heeft geschoten. 'Nou, het is goed genoeg om Hollywood voor de gek te houden. Het is goed genoeg om New Line voor de gek te houden. En het houdt Edward Norton zeker voor de gek. Maar het houdt me niet voor de gek. Mijn normen zijn veel hoger.”

Tony Kaye en Edward Norton
Tony Kaye en Edward Norton

Als het niet helemaal duidelijk was dat regisseur Tony Kaye American History X nu al niet kan uitstaan, is het feit dat hij nog verder achter de schermen ging. Per slot van rekening heeft Kaye naar verluidt geprobeerd filmfestivals ervan te overtuigen American History X niet te vertonen sinds New Line Cinemas Nortons versie van de film uitbracht.

Aanbevolen: