Bill Nye onthult hoe hij de rol van Sinclair kreeg in 'Mank' van David Fincher

Inhoudsopgave:

Bill Nye onthult hoe hij de rol van Sinclair kreeg in 'Mank' van David Fincher
Bill Nye onthult hoe hij de rol van Sinclair kreeg in 'Mank' van David Fincher
Anonim

Je weet al alles over Bill Nye the Science Guy van zijn populaire televisieserie in de jaren '90, die de kijkers hielp; kinderen en volwassenen, om de wereld vanuit een wetenschappelijk perspectief te bekijken. De met een Emmy bekroonde televisiepresentator speelde sindsdien een gastrol als wetenschapsdocent in verschillende shows zoals The Big Bang Theory en Stuff Happens.

Nye speelde ook in Bill Nye Saves The World, een Netflix-serie waarin hij experts uitnodigt om wetenschappelijke kwesties te onderzoeken die relevant zijn voor ons leven. Hij was onlangs te zien in Mank, het magnum opus van David Fincher dat de gouden eeuw van Hollywood verbeeldt, dat eerder deze week via Netflix werd uitgebracht.

Zo kreeg Bill Nye de rol van Upton Sinclair in Mank

In de film portretteerde Bill Nye Upton Sinclair, een productieve, Pulitzer-winnende Amerikaanse schrijver met meer dan 100 boeken op zijn naam. De schrijver die politicus werd, was in 1934 genomineerd voor de gouverneur van Californië, iets waar Herman J. Mankiewicz (Mank) in de film bijzonder gemotiveerd over is.

Tijdens Nye's interview met Netflix Queue deelde de acteur-docent het verhaal achter zijn allereerste acteerrol, besprak hij zijn favoriete Fincher-film en onthulde hij de details achter het bemachtigen van een rol in de met sterren bezaaide Mank.

Nye legde uit hoe hij bij de film betrokken raakte en deelde: "Nou, ik weet niet of hij [David Fincher] zei: 'Wil je dit spelen?' Zo veel als: 'Kom naar mijn kantoor en we zullen praten over wat je gaat doen in mijn film.'"

"Dus ik moet naar het kantoor van David Fincher, mensen!" voegde hij er hartelijk lachend aan toe.

Nye deelde zijn favoriete feitje over zijn karakter

De acteur deelde zijn favoriete feit over Upton Sinclair, zijn personage in Mank.

"De bewering in de film, en het is heel redelijk dat wat we tegenwoordig 'nepnieuws' zouden noemen, de reden was waarom Upton Sinclair de verkiezingen verloor." zei hij.

Bill Nye vergeleek de overeenkomsten tussen filmmaken en wetenschap en gaf inzicht in hoe Fincher met zijn optreden experimenteerde. "Wat het experimenteren betreft, probeer je verschillende dingen. David Fincher laat mensen op verschillende plaatsen staan, waardoor ik lijnen op enigszins verschillende manieren aflever."

Nye vertelde verder dat de film "op het juiste moment" was en dat zijn favoriete film van David Fincher Fight Club was, omdat het "gewoon zo cool" is.

Finchers vertelling ziet Hollywood in de jaren dertig, door de ogen van de vernietigende criticus en scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz, terwijl hij zich haast om het script voor Citizen Kane af te ronden. Mank streamt nu op Netflix.

Aanbevolen: