De enige rol die Leonardo DiCaprio speelde, kreeg 15 pond spiermassa voor

Inhoudsopgave:

De enige rol die Leonardo DiCaprio speelde, kreeg 15 pond spiermassa voor
De enige rol die Leonardo DiCaprio speelde, kreeg 15 pond spiermassa voor
Anonim

We zullen niet zeggen dat Leonardo DiCaprio op gelijke voet staat met mensen als Shia LeBeouf en Jared Leto als het gaat om over-the-top method acting. Hij is echter zeer serieus over de rollen die hij op zich neemt, en voordat hij de set betreedt, doet hij veel onderzoek voor de gegeven rol.

Dat begon lang geleden, tijdens zijn eerste breakout-film, 'What's Eating Gilbert Grape'. Voorafgaand aan de film woonde Leo naast gehandicapte tieners. Hij woonde in het huis en kreeg contact met anderen terwijl hij aantekeningen maakte over hoe de anderen ook zouden omgaan.

Dat thema bleef gedurende zijn hele carrière waar en het bleek dat hij zich zelfs fysiek zou voorbereiden op bepaalde rollen. Terwijl hij zich voorbereidde op een bepaald optreden, wilde Leo spieren kweken, met name gezien de rol die hij in de film speelde, hij er op een bepaalde manier uit moest zien.

Bovendien wordt er gezegd dat hij dat beeld van de knappe jongen 'Titanic' in het verleden wilde verlaten. We kunnen gerust zeggen dat de film daarbij heeft geholpen, want Leo was geweldig en de film ook.

We bekijken wat de rol was, samen met zijn voorbereiding voor de film.

Leo doet zwaar onderzoek naar zijn rollen

Leo staat erom bekend erg intens te zijn bij het voorbereiden van een rol, en soms houdt dat ook in dat je op de set van een film verder gaat dan dat. 'The Revenant' is het grootste voorbeeld, Leo at niet alleen rauwe bizons tijdens de ervaring, maar hij sliep ook in kadavers… Ja, het filmen van de film was een behoorlijk avontuur en extreem gevaarlijk. Ondanks Leo's verleden omarmt hij het gevaarsaspect.

"Mijn vrienden hebben me de persoon genoemd met wie ze het minst extreme avonturen willen beleven, omdat ik altijd heel dicht bij een ramp lijk te zijn. Als een kat negen levens heeft, denk ik dat ik die heb gebruikt een paar. Ik bedoel, er was het incident met de haai …"

Alsof dat nog niet wild genoeg was, vertelde Leo aan Wired dat hij in feite in een bevroren rivier was gegooid… godzijdank won hij eindelijk een Oscar voor de rol, gezien alles wat hij zichzelf had aangedaan.

"Oh, daar hadden ze ambulancepersoneel. En ze hadden deze machine die ze in elkaar zetten - het was een soort gigantische föhn met octopustentakels - zodat ik mijn voeten en vingers na elke take kon verwarmen, omdat ze werd opgesloten door de kou. Dus ze schoten me in feite negen maanden lang na elke opname met een octopus-föhn."

Nu was zijn voorbereiding op een nieuwe film niet zo intens, hoewel het fysiek gezien wel een flinke duw kostte om zijn uiterlijk te veranderen.

Spier aantrekken voor 'The Departed'

In 2006 nam Leo de rol van agent Bill Costigan op zich. Om de rol te zien, besloot hij wat spieren aan te trekken. We gaan ervan uit dat zijn tegenspeler hem misschien wat advies heeft gegeven, Mark Wahlberg, die een workout-freak is, behoort tot de cast. Natuurlijk is de film waar we het over hebben niemand minder dan 'The Departed'.

Volgens Pop Workouts voegde Leo 15 pond spier toe aan zijn frame, wat een grote verandering was in vergelijking met zijn vorige look. Trainingen waren eenvoudig en to the point, volgens zijn trainer Gregory Roche, bestond het uit stretching, conditionering om slank te blijven en spieropbouw. De splitsing bevatte borst en schouders, de gevreesde beendag en veel buikspieren en cardio ertussenin.

Het was een ander soort voorbereiding voor Leo, maar gezien hoe goed de film werd ontvangen, kunnen we gerust stellen dat het allemaal ten goede is gekomen.

De film was een succes

Terugkijkend was het bijna onmogelijk dat deze film faalde aan de kassa of in de recensies, alleen al op basis van de acteurslijst. Het bevatte onder meer Leo, Jack Nicholson, Matt Damon, Mark Wahlberg, Vera Farmiga, Martin Sheen, Alec Baldwin, Anthony Anderson en nog veel meer.

De film was een financieel succes en bracht bijna $ 300 miljoen op aan de kassa. De recensies waren ook geweldig, IMDB gaf de film een 8,5 van de 10 sterren, terwijl het een goedkeuringsscore van 90% heeft op Rotten Tomatoes.

Martin Scorsese heeft geweldig werk geleverd met de film, omdat het een ander thema was, gericht op de thrillerkant van de dingen.

Het liet fans in 2006 zeker op het puntje van hun stoel zitten en tot op de dag van vandaag kan de aanwezigheid ervan nog steeds worden gevoeld als een van de topprojecten uit Leo's legendarische carrière.

Aanbevolen: