Blake Lively's rol in 'Savages' ging bijna naar deze actrice

Inhoudsopgave:

Blake Lively's rol in 'Savages' ging bijna naar deze actrice
Blake Lively's rol in 'Savages' ging bijna naar deze actrice
Anonim

Als er één ding is dat consistent is als het gaat om het maken van films, dan is het dat er altijd dingen in de lucht zijn. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken dat zodra een film begint te filmen, de acteur in de hoofdrol er zeker van kan zijn dat hun baan veilig is. Er zijn echter veel gevallen geweest waarin hoofdrolspelers hun baan verloren nadat het filmen al was begonnen.

Natuurlijk is het vrij gemakkelijk om je in te leven in de pijn die filmsterren moeten voelen als ze hun baan op zo'n spraakmakende manier verliezen. Dat gezegd hebbende, het is niet zo dat onvoorspelbaarheid maar één kant op gaat, omdat het veel gebruikelijker is dat acteurs zich terugtrekken uit projecten nadat ze alle betrokkenen hebben laten geloven dat ze in een film gaan schitteren.

Jennifer Lawrence en Blake Lively
Jennifer Lawrence en Blake Lively

Tijdens het begin van de jaren 2010 werd aangekondigd dat Blake Lively zou gaan schitteren in de film Savages, wat een groot probleem was omdat haar carrière toen echt in de lift zat. Desondanks blijkt dat een andere opmerkelijke acteur oorspronkelijk de rol van Lively in de film zou spelen totdat ze zich terugtrok.

Een vergeetbare film

Toen Savages in 2012 werd uitgebracht, deed de film goede zaken, aangezien hij naar verluidt $ 83 miljoen opbracht aan de kassa en werd gemaakt voor $ 45 miljoen. Terwijl de accountants in Hollywood blij moeten zijn geweest dat Savages niet veel geld heeft verloren, moeten de mensen die betrokken waren bij het maken van de film teleurgesteld zijn geweest over hoe het presteerde. Savages kreeg tenslotte matige recensies en het lijkt veilig om aan te nemen dat zelfs de mensen die de film hebben gezien er op dit moment al jaren niet meer over hebben nagedacht.

Savages Cast
Savages Cast

Gezien het feit dat de meeste mensen Savages lijken te zijn vergeten, kunnen sommige mensen zich afvragen waarom het interessant is om nu terug te kijken op de productie van de film. Allereerst zijn er veel films die het bekijken en bespreken waard zijn, ook al praten mensen er zelden over. Bovendien is het fascinerend om terug te kijken en je af te vragen hoe anders de filmwereld zou zijn als de originele acteur die werd gecast als het personage van Blake Lively's Savages in de rol zou blijven.

Originele plannen

In de loop der jaren heeft Oliver Stone enkele van de meest geprezen en besproken films aller tijden gemaakt. Stone zorgde bijvoorbeeld voor klassiekers als Platoon, Wall Street, Born on the Fourth of July en Natural Born Killers, naast het schrijven van het script voor Scarface. Als gevolg van het geweldige verleden van Stone, toen werd aangekondigd dat hij aan een film met de naam Savages werkte, stonden veel acteurs te trappelen om met hem samen te werken.

Uiteindelijk zou Savages een indrukwekkende cast hebben met onder meer Taylor Kitsch, Blake Lively, Aaron Johnson, John Travolta, Benicio del Toro en Salma Hayek. Begin 2011 meldde Deadline echter dat Jennifer Lawrence in gesprek was om het personage dat Lively uiteindelijk uitbeeldde, tot leven te brengen. Een van de redenen waarom dat zo fascinerend is, is dat ook naar buiten is gekomen dat Lawrence een auditietape heeft ingestuurd voor Lively's beroemde Gossip Girl-personage.

Oliver Stone, Benecio del Toro en Salma Hayek Savages Premiere
Oliver Stone, Benecio del Toro en Salma Hayek Savages Premiere

Toen werd gemeld dat Lawrence mogelijk de hoofdrol zou spelen in Savages, nam haar carrière echt een grote vlucht. Lawrence kwam tenslotte van haar ster-makende en Oscar-genomineerde rol in Winter's Bone, en een paar maanden later zou haar eerste kaskraker, X-Men: First Class, worden uitgebracht. Als gevolg hiervan lijkt het veilig om aan te nemen dat Oliver Stone diep teleurgesteld was toen Lawrence ervoor koos om Savages door te geven voor een ander project.

Een verhaal over twee carrières

Als je terugkijkt op de filmografie van Blake Lively, is het overduidelijk dat de hoofdrol in Savages uit 2012 niet veel heeft bijgedragen aan haar carrière. Het duurde tenslotte bijna drie jaar voordat de volgende film van Lively werd uitgebracht en The Age of Adaline uit 2015 werd ook grotendeels genegeerd. Aan de positieve kant, Lively's carrière kreeg het jaar daarop een enorme klap in de schouder toen de getalenteerde acteur schitterde in The Shallows, aangezien de haaienfilm een verrassingshit was.

Volgens IMDb.com was de reden waarom Jenniffer Lawrence niet in Savages speelde, dat haar de hoofdrol werd aangeboden in The Hunger Games en dat de filmschema's van de films elkaar overlapten. Natuurlijk was The Hunger Games een enorme hit en Lawrence zou tot nu toe in alle vier de films in de franchise gaan schitteren. Bovendien lijdt het geen twijfel dat de hoofdrol in The Hunger Games Lawrence in een enorme ster heeft veranderd, en van alle acteurs die de hoofdrol hebben gespeeld in die franchise, heeft Jennifer het meeste succes gehad.

Jennifer Lawrence Hongerspelen
Jennifer Lawrence Hongerspelen

Sinds de hoofdrol in The Hunger Games enorm was voor de carrière van Jennifer Lawrence, is het echt interessant om je voor te stellen hoe anders de dingen voor haar hadden kunnen verlopen als ze in plaats daarvan in Savages had gespeeld. Lawrence is tenslotte zo'n getalenteerde acteur dat haar carrière een vlucht had kunnen nemen vanwege een andere rol, maar het is ook mogelijk dat ze in plaats daarvan een personageacteur had kunnen worden.

Aanbevolen: