Hoe Selma Blair van worstelen naar een Grammy-genomineerde actrice ging

Inhoudsopgave:

Hoe Selma Blair van worstelen naar een Grammy-genomineerde actrice ging
Hoe Selma Blair van worstelen naar een Grammy-genomineerde actrice ging
Anonim

Hollywood-actrice Selma Blair schoot in de schijnwerpers in de jaren '90, met in de hoofdrol in films als In & Out, Strong Island Boys, en de suspensethriller uit 1998 Brown's Requiem In het begin leek het erop dat Blair langzaam maar zeker op weg was om een van Hollywoods meest gewilde actrices te worden. En dat is ze zeker geworden met de tijd.

Maar hoewel Blair een uitstekende acteercarrière heeft opgetekend, heeft ze ook haar eigen ups en downs gehad. Van meerdere mislukte audities in haar vroegste dagen in de entertainmentindustrie tot persoonlijke problemen, Blairs uiteindelijke succes is niets ver van een inspirerend verhaal… misschien goed genoeg om een Hollywood-klassieker te worden. Nu met verschillende films op haar naam, meerdere prijsnominaties en verschillende positieve recensies, is Blair ongetwijfeld een van de beste om het tot nu toe te doen. Hoe ging ze van een worstelende actrice naar het in ontvangst nemen van verschillende prijzen? Ontdek het hieronder!

8 Selma's vroegste dagen

De actrice, geboren als Selma Blair Beitner, werd geboren in Michigan als zoon van rechter Molly Ann en Elliot I. Beitner. Ze begon haar hogere opleiding aan het Stella Adler Conservatory of Acting voordat ze naar de University of Michigan verhuisde, waar ze een bachelordiploma behaalde. Blair begon kort na haar afstuderen haar acteercarrière na te streven en nam verschillende kleine rollen op zich. Toen ze zich haar vroege dagen herinnerde, onthulde Blair dat ze nooit had gedacht dat 'een meisje uit Michigan' ooit een podium of scherm zou halen. Het lijkt erop dat ze toch ongelijk had

7 Blairs doorbraak in Hollywood kwam net voor de jaren 2000

Toen ze in de twintig was, had Blair tegenstrijdige gedachten over wat ze wilde worden, maar ze bleef acteren."Ik wilde ballerina worden, paardentrainer, en toen wilde ik fotograaf worden", zei de actrice ooit. Dingen keerden echter ten goede na de hoofdrol in Wrede bedoelingen, waar ze samen met sterren als Blair Ryan Philippe en Sarah Michelle Gellar optrad. De film diende als een opstap naar een levenslange erkenning in Hollywood. Terwijl Cruel Intentions een Teen Choice Award won, sleepte Blair een MTV Movie Award in de wacht voor Breakthrough Female Performance.

6 Blair speelde meer rollen die haar carrière een boost gaven

Na wrede bedoelingen zette Blair haar carrière op tv voort en speelde ze een rol in de WB-serie, Zoe, Duncan, Jack en Jane. Dit werd gevolgd door een rol in Legally Blonde waar ze samen met Reese Witherspoon speelde. De nu 49-jarige actrice stapte over naar Independent-films en begon al snel haar weg te vinden naar de top van de acteerwereld.

5 Ze nam diepere rollen op zich

Naarmate haar carrière vorderde, nam Blair meer duistere en controversiëlere rollen aan. In 2004 nam Blair de rol aan van Liz Sherman, een depressieve pyrokinetische superheld in de fantasiefilm Hellboy. Datzelfde jaar verscheen Blair als danseres in de satirische sekskomedie A Dirty Shame. Vervolgens nam de actrice nog veel meer gedurfde rollen op zich die uiteindelijk haar recensies opleverden van veel van de critici uit de industrie.

4 Toen kwam de Grammy-nominatie

Nadat ze op het grote scherm verscheen, verkende Blair al snel het gebied van stemacteren. In 2010 leende ze haar stem voor de vertelling van The Diary Of A Young Girl: The Definitive Edition, een verhaal geschreven door Anne Frank. Het audioboek plaatste Blair in een ander spectrum van recensies en leverde haar uiteindelijk een Grammy-nominatie op voor Best Spoken World Album For Children.

3 Blair neemt al haar rollen serieus

De After We Collided-actrice heeft gedeeld dat ze "onbelangrijke rollen" heeft gespeeld die niettemin ondersteunend en "karaktergedreven" waren, en ze heeft ook meer uitdagende rollen op zich genomen. Maar wat de rol ook inhoudt, Blair neemt elk onderdeel serieus en met dezelfde toewijding. "Ik neem elke rol heel serieus en dus denk ik dat als je alleen de rol speelt van de mooie, glamoureuze rollen, het zeker het tegenovergestelde is van de mooie glamoureuze…" zei de actrice ooit.

2 Blair keerde in 2016 terug naar televisie

In 2016 nam Blair opnieuw een televisierol op zich toen ze werd gecast als Kris Jenner in Ryan Murphy's American Crime Story: The People Vs O. J Simpson. Blair heeft niet alleen opmerkelijk werk geleverd door de rol te leveren, maar ze heeft blijkbaar ook een vriend gekregen in Jenner. Het paar ontmoette elkaar ooit op een rode loper-evenement en kreeg een dikke knuffel. De actrice heeft sindsdien gedeeld dat ze Jenner als een grote zus ziet.

1 Meer positieve recensies in de afgelopen jaren

In juni 2016 kreeg Blair een rol in de horrorkomedie van Brian Taylor, Mom and Dad. Het project werd twee jaar later in januari 2018 uitgebracht en werd gevolgd door verschillende positieve recensies van zowel critici als filmliefhebbers. Een paar maanden nadat mama en papa waren vrijgelaten, kreeg Selma een terugkerende rol in Another Life, een populaire Netflix-sci-fi-dramaserie.

Selma Blair heeft het zeker zwaar gehad in het leven, maar als er iets is dat ze heeft bewezen, is het dat hard werken in combinatie met talent een ongeëvenaarde combinatie is - een die haar duidelijk tot een internationale ster heeft gemaakt!

Aanbevolen: