Waarom HBO de serieaanpassing van de roman 'Americanah' van Chimamanda Ngozi Adichie heeft laten vallen

Inhoudsopgave:

Waarom HBO de serieaanpassing van de roman 'Americanah' van Chimamanda Ngozi Adichie heeft laten vallen
Waarom HBO de serieaanpassing van de roman 'Americanah' van Chimamanda Ngozi Adichie heeft laten vallen
Anonim

Fans die ernaar uitkeken om de veelgeprezen roman Americanah van Chimamanda Ngozi Adichie in 2021 op het kleine scherm te zien verschijnen, zijn teleurgesteld.

HBO had een rechtstreekse bestelling geplaatst voor de serie, die zou worden geschreven door Danai Gurira (The Walking Dead). Haar tegenspeler in Black Panther, Lupita Nyong'o, zou de headliner zijn als hoofdpersoon.

Romanschrijver Chimamanda Ngozi Adichie leest een passage voor uit haar boek 'Americanah&39
Romanschrijver Chimamanda Ngozi Adichie leest een passage voor uit haar boek 'Americanah&39

Een slachtoffer van de COVID-pandemie

Het project werd echter het zoveelste slachtoffer van de COVID-19-pandemie, omdat planningsproblemen Nyong'o ertoe dwongen te stoppen met de show. HBO besloot daarom niet door te gaan met de productie.

Op dit moment richt Nyong'o zich op een andere romanbewerking, Laura Lippman's Lady in the Lake, waarin ook Natalie Portman te zien zal zijn op Apple TV+.

De verhuizing van HBO veroorzaakte nogal wat opschudding op sociale media, omdat fans vol ongeloof achterbleven dat het netwerk geen geschikte vervanger kon vinden. 'Was dit project afhankelijk van de vraag of Lupita het wilde doen of niet?' een schreef. "Of was het een excuus om het project helemaal te laten vallen?"

Noch het netwerk, noch Nyong'o (die naast Gurira ook uitvoerend producent voor Americanah zou worden) hebben een officiële opmerking gemaakt over de annulering. Er is echter waarschijnlijk een meer zinnige verklaring voor het niet herschikken van de hoofdrol.

In 2014 meldde ELLE dat Nyong'o de levensrechten had verworven voor de roman van de Nigeriaanse schrijver Chimamanda, en dat hij Ifemelu zou spelen, het centrale personage in het verhaal. Nyong'o heeft in het verleden haar bewondering voor Chimamanda en haar werk beleden, met deze specifieke onderneming een langdurig passieproject voor de in Mexico geboren Keniaanse actrice.

Dit laat de deur open voor een toekomst waarin we Nyong'o nog steeds Ifemelu tot leven kunnen zien brengen op het scherm, maar of dat nog steeds op HBO zal zijn of niet, v alt nog te bezien.

Gurira en Lupita als Okoye en Nakia op de set van 'Black Panther&39
Gurira en Lupita als Okoye en Nakia op de set van 'Black Panther&39

De roman Americanah volgt het leven van Ifemelu vanaf haar dagen als jong meisje dat opgroeide in Lagos, Nigeria. Ze wordt verliefd op een klasgenoot genaamd Obinze. Nu het land in de ban is van een militaire dictatuur, vertrekt ze om in de Verenigde Staten te gaan studeren. Obinze daarentegen verhuist naar Londen.

Jaren later ontmoeten ze elkaar weer thuis, Ifemelu een succesvolle blogger in de Verenigde Staten en Obinze een rijke projectontwikkelaar in het nu democratische Nigeria. Hun pogingen om hun oude liefde nieuw leven in te blazen, worden bemoeilijkt door hun uiteenlopende persoonlijke evolutieprocessen terwijl ze uit elkaar waren.

Met sterren bezaaide cast

Voordat de plannen voor de aanpassing van de serie uit elkaar vielen, waren er al een paar grote namen bevestigd als onderdeel van de cast naast Nyong'o. Zackary Momoh (Seven Seconds, Dr. Sleep) zou Obinze hebben geportretteerd. Corey Hawkins (24: Legacy, Straight Outta Compton) was gecast als Blaine, een Yale-professor die verliefd wordt en uiteindelijk met Ifemelu uitgaat. Uzo Aduba (Orange Is The New Black, Mrs. America) zou tante Uju hebben gespeeld, de tante en vertrouwelinge van Ifemelu.

Americanah was Chimamanda's derde roman, na Purple Hibiscus (2003) en Half A Yellow Sun (2009). Beiden waren ook enorm succesvolle projecten voor de schrijver, die ook bekend staat als een uitgesproken pleitbezorger van vrouwenrechten.

Aanbevolen: