Disney's 'WandaVision' is een volledige zoektocht naar paaseieren: hier is elke aanwijzing die ze tot nu toe hebben laten vallen

Disney's 'WandaVision' is een volledige zoektocht naar paaseieren: hier is elke aanwijzing die ze tot nu toe hebben laten vallen
Disney's 'WandaVision' is een volledige zoektocht naar paaseieren: hier is elke aanwijzing die ze tot nu toe hebben laten vallen
Anonim

Wat is een MCU-productie zonder een hoop paaseieren? Flitsen van het geheugen, een storing in de matrix, zelfs de commercials in de nieuwe Disney+ show WandaVision resoneren met hints van verschillende verhaallijnen uit strips en andere Marvel-films.

De show is een enorm succes geweest als eerbetoon aan de bepalende sitcoms van de Amerikaanse televisie, zoals The Dick Van Dyke Show, Bewitched en The Brady Bunch. In de laatste aflevering zien we een drone met een Stark-logo erop, een van de grootste en duidelijkste paaseieren tot nu toe.

Dit kan een aanloop zijn naar Tony die S. W. O. R. D. toegang tot zijn technologie Hoewel MCU-fans inmiddels zullen weten dat Stark sterft in de gebeurtenissen van Avengers: Endgame, maar aangezien WandaVision zich vermoedelijk direct voor en na de tweede "blip" in de MCU afspeelt, is het mogelijk dat zijn personage er nog een kan verschijnen tijd.

De paaseieren zijn echter niet het enige dat aandacht trekt voor de serie. Met elke nieuwe aflevering vervormen de setting, de look, feel, mode en de strijd van het sterrenduo met een decennium. Fans van klassieke tv- en filmgeschiedenis zijn extatisch over de nauwkeurigheid en aandacht voor detail in elke aflevering.

Afbeelding
Afbeelding

Het is moeilijk te zeggen wie er enthousiaster is: de liefhebbers van tv-geschiedenis of de Marvel die-hards. Het verhaal krijgt langzaam vorm, met een aantal van de paaseieren die we al in de afleveringen hebben gekregen, beginnen samen te komen.

In een van de eerste hints zien Wanda en Vision allebei vlinders, terwijl Wanda een schaduw ziet, beide wijzend op de grote opname van Doctor Strange.

Er was ook de commerciële onderbreking voor de Toastmate 2000, die een broodrooster toont die piept als een tikkende bom, met het Stark Industries-logo erop. Dit doet denken aan het oorsprongsverhaal van Wanda en haar broer Pietro Maximoff; in Avengers: Age of Ultron, Wanda beschreef hoe zowel zij als haar broer vastzaten onder puin tijdens de ondergang van Sokovia. Ze lagen allebei stil en staarden naar een niet-ontplofte bom.

"We wachten twee dagen tot Tony Stark ons vermoordt", zegt ze in de film. De terugroepactie naar het verhaal kwam met de slogan "Vergeet het verleden, dit is jouw toekomst."

Afbeelding
Afbeelding

In de tweede aflevering maakt Wanda een nieuwe vriend, die zichzelf voorstelt als Geraldine (Teyonnah Parris). Als we beter kijken, zien we dat we haar al in Captain Marvel hebben gezien als Monica Rambeau, dochter van Maria Rambeau.

We hebben ook geleerd over de overgang van S. H. I. E. L. D. in de Sentient World Observation and Response Department (S. W. O. R. D.) in de vierde aflevering - hoewel dit een belangrijk plotpunt was, geen paasei, introduceert het nog steeds nieuwe informatie in het universum.

En voor de aflevering van deze week slaat Wanda een drone weg die boven Westview opdoemt, en wanneer hij landt, moet je snel een logo van Stark Industries opmerken.

De drone is blijkbaar verzonden door S. W. O. R. D., dus de vraag rijst: zal Tony Stark in de WandaVision verschijnen voordat hij sterft? Of geeft Pepper de organisatie achteraf toegang tot Stark-technologie? Wat natuurlijk de overkoepelende vraag oproept: wat is er precies aan de hand in Westview?

Nieuwe afleveringen van WandaVision uitgezonden op Disney+ elke vrijdag om middernacht Pacific Time, 3 AM EST.

Aanbevolen: