Falcon and The Winter Soldier' Episode 4 bevat een subtiele callback naar een Captain America-verhaal uit de jaren 80

Falcon and The Winter Soldier' Episode 4 bevat een subtiele callback naar een Captain America-verhaal uit de jaren 80
Falcon and The Winter Soldier' Episode 4 bevat een subtiele callback naar een Captain America-verhaal uit de jaren 80
Anonim

De allereerste aflevering van Falcon en Winter Soldier eindigde met een cliffhanger, toen John Walker werd geïntroduceerd als de nieuwe Captain America om Steve Rogers te vervangen.

In korte tijd vestigt de verhaallijn hem als de nieuwe antagonist tegen Sam Wilson, ook bekend als de Falcon.

In de volgende aflevering, getiteld 'The Star-Spangled Man', kwamen kijkers meer te weten over de man, terwijl hij op een massale perstournee gaat, compleet met posters met de titel 'Cap Is Back'. De hele tour in deze aflevering eindigde op een voetbalveld met een Good Morning America-interview. Meteen waren er opmerkelijke verschillen tussen Walker en Rogers.

Een van de meest opvallende verschillen blijft dat de twee helden waren uit twee verschillende tijdperken. Terwijl Rogers morele gevechten aanging en verdedigde wat hij objectief gezien goed vond, lijkt Walker in grijze gebieden te opereren.

Wyatt Russel, de acteur die Walker speelt, legde aan EW uit: "Het zijn allebei soldaten uit verschillende tijdperken, en het tijdperk van John is heel anders dan het tijdperk van Steve. naar Irak en Afghanistan was anders omdat de tijd anders was, en het grijze gebied, nu zie je alles."

"Alles is gefilmd", vervolgde hij. "Er is nu een heel andere manier van vechten. Je gaat eerst met vuurwapens en stelt later vragen. John is het type man dat zegt: 'Kijk, wil je dat ik het werk doe? Ik zal het werk voor je afmaken. Soms is dat heeft misschien dingen nodig in de grijze gebieden waar jij je niet op je gemak voelt, maar ik wel, en ik moet mijn werk kunnen doen.'"

Het lijkt erop dat niet alleen Marvel-fans verschillen opmerkten; Twee recente afleveringen van The Falcon and The Winter Soldier tonen Sam Wilson en Bucky Barnes die worstelen met de vervanging van hun vriend. Nu de regering de kwestie aandringt dat Walker net zo belangrijk is als Rogers, hebben de drie al verschillende keren de kop opgestoken.

In de strips gaat Walker oorspronkelijk het leger in om het voorbeeld van zijn familie te volgen. Hij was een gretige patriot, bereid om zijn land te dienen, en stemde daarom in met experimenten die hem tot een supersoldaat maken. Hij neemt de Captain America-mantel en zijn schild op zich, terwijl Rogers om ethische redenen vertrekt.

Russel zegt dat hij amper Marvel-films heeft bekeken voordat hij de rol kreeg. Toen hij eenmaal keek, realiseerde hij zich waarom Evans zo goed was als Captain America.

"Het is bijna een onmogelijke klus wat mij betreft," zei hij. "Je probeert een personage te zijn dat perfect is. Toen hij daartegen speelde, probeerde hij een personage te zijn dat perfect is maar het gevoel heeft dat hij dat helemaal niet is, hij deed het onwerkelijk om die lijn te trekken."

Sommige fans hopen nog steeds dat deze nieuwe installatie van Captain America niet permanent is en dat Wilson of Barnes het over zullen nemen, maar anderen willen graag zien hoe de nieuwe dynamiek met Captain America als antagonist zal uitspelen.

De eerste vier afleveringen van The Falcon and the Winter Soldier zijn nu te bekijken op Disney+ en elke vrijdag verschijnen er nieuwe afleveringen.

Aanbevolen: