Jensen Ackles speelde bijna Clark Kent in 'Smallville

Inhoudsopgave:

Jensen Ackles speelde bijna Clark Kent in 'Smallville
Jensen Ackles speelde bijna Clark Kent in 'Smallville
Anonim

Jensen Ackles is een van de weinige acteurs die het geluk heeft om meerdere centrale rollen te krijgen in verschillende grote tv-shows in de loop van hun carrière.

De 43-jarige begon zijn acteercarrière toen hij nog een tiener was in het midden van de jaren negentig, toen hij te zien was in shows zoals Wishbone, Sweet Valley High, Mr. Rhodes en Cybill. In 1997 werd hij gecast in zijn eerste grote tv-rol, als Eric Brady in de NBC-soap Days of Our Lives.

Hij bleef ongeveer drie jaar in de show, met in totaal 115 afleveringen. Kort nadat hij Days of Our Lives had verlaten, kreeg Ackles zijn tweede grote rol toen hij deelnam aan het tweede seizoen van het Fox sciencefictiondrama Dark Angel als het personage Alec McDowell/X5-494.

Rond dezelfde tijd speelde hij ook een terugkerende rol als C. J. Braxton in het tienerdrama Dawson's Creek.

Meest bepalende rol als tv-acteur

In 2005 werd Ackles gecast als Dean Winchester, een van de twee hoofdrolspelers uit het fantasiedrama Supernatural dat oorspronkelijk werd uitgezonden op The WB Network en later op zijn opvolger, The CW.

Ackles' vertolking van Dean Winchester besloeg een periode van 15 jaar en 327 afleveringen, tot de seriefinale in november 2020.

Bovennatuurlijk is de afgelopen 15 jaar het belangrijkste huis van Ackles geweest
Bovennatuurlijk is de afgelopen 15 jaar het belangrijkste huis van Ackles geweest

Ergens tussen al deze succesvolle rollen, slaagde de in Dallas geboren acteur erin om aan weer een ander iconisch personage te werken. Tussen 2004 en 2005 verscheen hij als Jason Teague, een hoofdantagonist in seizoen 4 van The CW's superheldenserie Smallville.

Het was een vervullende rol voor Ackles, maar het had voor de acteur en inderdaad voor de hele Smallville-outfit heel anders kunnen aflopen. Aan het begin van de show deed Ackles auditie om zich bij de cast van de serie aan te sluiten, maar hij probeerde eigenlijk voor Clark Kent. Het optreden ging uiteindelijk naar Tom Welling, die het karakter van Clark Kent/Superman met grote onderscheiding belichaamde in de loop van de tien seizoenen van de serie.

Een mooie close-run race

Het is nu misschien moeilijk om je iemand anders in die schoenen voor te stellen, maar volgens Ackles was de race om wie Clark zou spelen vrij nauw tussen hem en Welling. Hij geeft echter wel toe dat het waarschijnlijk maar het beste was dat hij die specifieke strijd verloor en dat Welling hem won.

De rol van Clark Kent ging uiteindelijk naar Tom Welling
De rol van Clark Kent ging uiteindelijk naar Tom Welling

"Het kwam redelijk dichtbij en kwam eigenlijk neer op Tom en mij", zei Ackles in een oud interview. "We moesten een paar keer terug naar het netwerk en ze gingen uiteindelijk met Tom mee, wat ik logisch vond omdat hij er meer uitzag dan ik. Als ik naar de afgelopen drie seizoenen kijk, zou ik zeggen dat ze de juiste keuze hebben gemaakt."

De twee acteurs zouden gaan samenwerken aan het vierde seizoen van de show, terwijl hun personages het tegen elkaar opnemen om te vechten voor hun respectievelijke motieven en voor de aandacht van Clarks eerste liefde, Lana Lang.

Aanbevolen: