De film die George Clooney $ 3 betaalde

Inhoudsopgave:

De film die George Clooney $ 3 betaalde
De film die George Clooney $ 3 betaalde
Anonim

Een enorme ster in Hollywood zijn, biedt veel mogelijkheden om echt ongelooflijke dingen te doen. De meeste acteurs zijn gewoon blij om een enorm salaris te ontvangen en te schitteren op een foto, terwijl anderen bereid zijn wat risico's te nemen om een ongelooflijk verhaal tot leven te brengen op het grote of kleine scherm.

George Clooney is een van de grootste acteurs ter wereld en nadat hij groot werd op televisie, veranderde hij in een grote filmster. Tijdens de jaren 2000 wilde Clooney een passieproject tot leven brengen, en om dat te doen, nam hij een salaris dat snel de krantenkoppen haalde.

Laten we eens kijken naar de film die George Clooney slechts $ 3 miljoen betaalde.

Hij kreeg $ 3 voor 'Good Night And Good Luck'

George Clooney Goedenacht Veel succes
George Clooney Goedenacht Veel succes

Er zijn maar weinig Hollywood-sterren op de planeet die in de buurt komen van wat George Clooney heeft kunnen doen tijdens zijn illustere carrière, en voor het grootste deel ha alt Clooney enkele van de grootste betaaldags in de branche. Maar als het ging om het maken van Good Night en Good Luck, nam George Clooney een salaris van $ 3 mee naar huis, en dit was om zijn passieproject tot leven te brengen.

Good Night, and Good Luck is mede geschreven en geregisseerd door George Clooney, die er alles aan deed om dit verhaal tot leven te brengen. Het verhaal, dat zich concentreerde op een botsing tussen journalistiek en politiek, sloeg aan bij Clooney, wiens vader een beroemde journalist en televisiepresentator was tijdens zijn hoogtijdagen.

Het komt niet vaak voor dat een grote acteur zijn best doet om een project als dit te maken, maar het is duidelijk dat Clooney bereid was alles en nog wat te doen om dit project van de grond te krijgen. Dit kleine budgetproject had veel te bieden, maar om Good Night en Good Luck te maken, moest George Clooney enkele drastische maatregelen nemen.

Hij nam een hypotheek op zijn huis om de film te maken

George Clooney Goedenacht Veel succes
George Clooney Goedenacht Veel succes

Voor het grootste deel gaat een acteur in Hollywood gewoon tekenen op de stippellijn en schitteren in een nieuw project zonder zich al te veel zorgen te maken, maar voor Good Night en Good Luck was George Clooney ook schrijven en de hoofdrol in de film. Om Good Night en Good Luck te helpen maken, werd George Clooney gedwongen een hypotheek op zijn huis te nemen.

Naast het verpanden van zijn huis, kon George Clooney ook investeringen krijgen van Mark Cuban en Jeffrey Skoll, die productiekrediet voor de film konden ontvangen. George Clooney zou aanvankelijk $ 120.000 met de film binnenhalen, maar in plaats daarvan stelde hij het terug naar de studio en koos hij ervoor om alleen de $ 3 te nemen voor het schrijven, regisseren en acteren in de film.

Onnodig te zeggen dat dit een ongelooflijk gedurfde zet was van George Clooney, want er is gewoon geen zekerheid dat een film een hit zal worden aan de kassa. Ondanks zijn bewezen staat van dienst als een ster op de A-lijst, was George Clooney nog steeds niet immuun voor een film die ondermaats presteerde. Gelukkig kon het goed komen met Clooney.

Hij ontving Oscar-nominaties

George Clooney Goedenacht Veel succes
George Clooney Goedenacht Veel succes

Uitgebracht in 2005, Good Night, and Good Luck was een fantastische film die lovende kritieken kreeg van critici, en het kreeg een aanzienlijke hoeveelheid buzz tijdens het prijsuitreikingsseizoen. Nog indrukwekkender was dat de film, die een budget van $ 7 miljoen had, in staat was om $ 54 miljoen op te halen aan de kassa, wat betekent dat het een aanzienlijk financieel succes was voor Clooney en de investeerders van de film.

Toen het prijzenseizoen eenmaal rond was, waren mensen geïnteresseerd om te zien hoe Good Night en Good Luck het zouden doen met enkele van de meer prestigieuze prijzen die er zijn. Bij de Academy Awards zou de film genomineerd worden voor in totaal zes prijzen, waaronder die voor Beste Film. Indrukwekkend genoeg werd Clooney zelf genomineerd voor Beste Regisseur en Beste Originele Scenario, samen met co-schrijver Grant Heslov.

Plots werd de enorme gok die George Clooney nam om Good Night en Good Luck naar het grote scherm te brengen, volledig beloond. Het kritische en financiële succes van de film betekende dat studio's in de toekomst opnieuw bereid zouden zijn om de dobbelstenen op Clooney-projecten te gooien. Niet alleen dat, maar deze film liet zien hoe veelzijdig Clooney is met wat hij voor en achter de camera kan doen.

Hypotheek nemen op zijn huis en slechts $ 3 nemen om Good Night te maken, en Good Luck was een enorm risico voor George Clooney, maar uiteindelijk kwam alles goed op weg naar de filmbank en uiteindelijk genomineerd voor een Oscar.

Aanbevolen: