Deze blockbuster-film betaalde alleen zijn kindsterren 'minimumloon

Deze blockbuster-film betaalde alleen zijn kindsterren 'minimumloon
Deze blockbuster-film betaalde alleen zijn kindsterren 'minimumloon
Anonim

De film 'E. T.' is tegenwoordig misschien oud nieuws, maar dat betekent niet dat het publiek het heeft opgegeven. In feite is de popcultuur sterk met deze.

Fans hebben zich misschien afgevraagd wat er met Elliott is gebeurd, maar wees gerust, hij wordt nog steeds lastiggevallen door mensen die "E. T. phone home!" roepen. naar hem en wil vingers aanraken.

Fame kwam voor kindacteur Henry Thomas op een grote manier terug in de jaren '80, en dat was zelfs vóór sociale media. Mensen herkenden hem overal, vertelde Thomas aan Mirror, en het was alsof hij "een circusfreak" was.

Maar was het de prijs waard die hij ervoor betaald kreeg?

Het lijkt erop dat Henry Thomas van niet denkt. De inmiddels volwassen Elliott werd niet rijk van 'E. T.', beweert hij. Over zijn rijkdom merkte hij op: "Ondanks het populaire geloof heb ik niet veel geld verdiend aan de film… Ik was 10 jaar oud, weet je nog. Ik kreeg eigenlijk het minimumloon."

Verder verklaarde hij: "Universal en Spielberg deden het heel goed. De volgelingen moesten weer aan het werk." Dat is waar, veronderstellen fans, maar het lijkt nauwelijks eerlijk.

Dus terwijl hij aan het filmen was, klonk het alsof Thomas geen kaskraker kreeg. Maar hoe zat het met het moment dat de film een hoge vlucht nam aan de kassa?

Wereldwijd verdiende de film naar schatting $ 793 miljoen, merkt IMDb op. De productie kostte de crew ook minstens $ 10 miljoen, wat klinkt alsof er ruimte in het budget had moeten zijn om een zelfverklaard arm kind te betalen voor zijn acteerprestaties.

Henry Thomas als Elliott in 'ET&39
Henry Thomas als Elliott in 'ET&39

Maar Henry maakte één voorbehoud bij zijn hele minimumloonoverzicht: hij krijgt wel resterende cheques van de film. Geen officieel woord over hoeveel ze zijn (of hoe vaak ze aankomen). Maar een paar jaar geleden werd Henry's vermogen geschat op ongeveer $ 1,5 miljoen. Dus het gaat niet al te slecht met hem.

Nogmaals, vergeleken met de miljoenen van Drew Barrymore, klinkt het mee naar huis nemen van Henry Thomas niet veel. Hoewel ze jonger was op de set van 'E. T.', genoot Drew in de jaren '90 van een illustere carrière, met terugkeer naar die films die tegenwoordig haar sociale media domineren.

Maar het kan zijn dat het werken met een rudimentair animatronic E. T. littekens de jongen acteur voor het leven; Drew Barrymore heeft toegegeven dat ze doodsbang is voor enge films.

Gelukkig voor Henry Thomas heeft de kinderrol hem niet voor het leven getekend, ook al was het niet zo geweldig als hij had gedacht. Het was tenslotte een Spielberg-film, maar Thomas had lichtzwaarden of coole gadgets verwacht, geen door poppenspelers bestuurde aliens.

Maar Thomas gaf toe dat hij tegenwoordig beter af is dan zijn buitenaardse vriend; de alien zelf woont blijkbaar in een opbergdoos terwijl de menselijke acteur in de buitenwijken van LA woont.

Aanbevolen: