De film die Jack Nicholson $ 166.000 per woord betaalde

Inhoudsopgave:

De film die Jack Nicholson $ 166.000 per woord betaalde
De film die Jack Nicholson $ 166.000 per woord betaalde
Anonim

Er zijn maar weinig acteurs in de geschiedenis die in de buurt komen van de erfenis die Jack Nicholson in Hollywood heeft bereikt, en dit komt op de hielen van tientallen jaren werk. Nicholson heeft de ene belangrijke rol na de andere gehad tijdens zijn carrière, en zelfs nadat hij een aantal grote kansen had gemist, vond hij nog steeds een manier om te gedijen en indruk te maken met zijn werk.

Nicholson heeft door de jaren heen een fortuin verdiend, met veel films die een premie betaalden om hem aan boord te krijgen. Eén studio betaalde hem zelfs zes cijfers voor elk woord dat hij in hun project sprak!

Laten we eens kijken welke film Jack Nicholson een fortuin betaalde voor elk woord dat hij sprak.

Jack Nicholson is een legendarische acteur

Weinig artiesten in de geschiedenis krijgen de kans om de geschiedenis in te gaan als een legende van het bedrijf, en de weinigen die de neiging hebben om een carrière te hebben die tientallen jaren floreert. Natuurlijk, sterren als James Dean zijn een uitzondering, maar ze zijn niet de regel. In het geval van Jack Nicholson heeft zijn illustere carrière meerdere decennia bestreken, en door dit alles leverde Nicholson voortdurend geweldige uitvoeringen die legioenen acteurs inspireerden.

Na zijn carrière in de jaren vijftig te zijn begonnen en in de jaren zestig gestaag te hebben gewerkt, kwam het echt tot een hoogtepunt voor Nicholson toen hij doorbrak als een ster dankzij zijn optreden in Easy Rider. Die film was het startpunt voor Nicholson, en filmfans hadden destijds absoluut geen idee wat hij zou gaan bereiken. Onnodig te zeggen dat Nicholson de leiding over zijn carrière nam en nooit in de achteruitkijkspiegel keek.

De jaren zeventig zouden Nicholsons indrukwekkende reeks voortzetten, aangezien films als Carnal Knowledge, The Last Detail, Chinatown en One Flew Over the Cuckoo's Nest allemaal hielpen om de wereld te laten zien dat hij een van de beste acteurs was. De jaren 80 waren meer van hetzelfde, want Nicholson was subliem in films als The Shining, Terms of Endearment en Batman.

Gedurende de jaren '90 en daarna zou Nicholson zijn nalatenschap gestaag uitbreiden, en op dit moment kunnen maar weinig artiesten wedijveren met zijn prestaties. Dankzij dit heeft Nicholson geld verdiend, net als een paar andere artiesten die de top bereikten. In feite hebben sommige van deze sterren de neiging om een munt te maken met relatief weinig woorden, afhankelijk van het project waarin ze zijn gegoten.

Sommige sterren hebben geld verdiend aan hun woorden

Voor de meeste mensen zou minder werken en meer verdienen een droom zijn die uitkomt, en hetzelfde geldt voor acteurs. Waarom een langdradig optreden voor standaardschaal als je weinig woorden kunt spreken en een fortuin kunt verdienen? Het gebeurt niet vaak, maar sommige artiesten hebben geld verdiend dankzij hun uitvoeringen die weinig woorden bevatten.

Een perfect voorbeeld hiervan is het salaris per woord van Chris Evans in Avengers: Infinity War. Voor die film kreeg Evans maar liefst $ 15 miljoen betaald, en hij sprak in totaal maar 145 woorden in de film. Dit verta alt zich naar maar liefst $ 102, 740 voor elk woord dat hij sprak. Dit is een van de hoogste salarissen per woord in de geschiedenis, en een paar andere sterren hebben ook serieus geld verdiend.

Kurt Russell verdiende $ 144, 231 per woord voor Soldier, Johnny Depp verdiende $ 66, 606 per woord voor Alice in Wonderland en Keanu Reeves nam $ 159, 393 per woord mee naar huis voor zijn wereld op Matrix: Reloaded en Matrix: Revolution. Nogmaals, dit is niet iets dat al te vaak gebeurt, maar als het gebeurt, moeten de sterren die de cheques verzamelen enthousiast zijn over de manier waarop de dingen zijn verlopen.

Dit zijn allemaal superhoge salarissen, maar ze voldoen allemaal niet aan wat Jack Nicholson maakte voor een van zijn beroemdste films.

‘Batman’ betaalde Nicholson een fortuin

In 1989 speelde Jack Nicholson de Joker in Batman, wat destijds een enorme prestatie was voor stripfilms. De film blijft een klassieker aller tijden en Nicholsons optreden in de film staat nog steeds hoog in het vaandel. Dankzij zijn enorme salaris verdiende de acteur een duizelingwekkend bedrag per gesproken woord.

Nicholson verdiende naar schatting iets meer dan $ 166.000 per woord dat in Batman werd gesproken. Nicholson sprak slechts 585 woorden in de film, maar zijn salaris voor Batman was bananen. Aanvankelijk kreeg hij $ 6 miljoen als basissalaris, maar onderhandelen over een deel van de winst van de film bracht hem ten noorden van $ 90 miljoen, wat een van de hoogste salarissen in de filmgeschiedenis is. Praten over een enorme overwinning voor Nicholson, die op dat moment al een serieus deeg had gemaakt.

Batman is een klassieker, net als het optreden van Jack Nicholson in de film, en het feit dat hij zoveel geld verdiende voor elk gesproken woord, voegt gewoon een nieuwe laag toe aan de erfenis van het project. We zijn er zeker van dat mensen die schurken spelen in andere stripboekfilms zouden willen dat ze zoiets voor elkaar konden krijgen.

Aanbevolen: