De ware oorsprong van Will Ferrell's cultklassieker 'Old School

Inhoudsopgave:

De ware oorsprong van Will Ferrell's cultklassieker 'Old School
De ware oorsprong van Will Ferrell's cultklassieker 'Old School
Anonim

Kun je je Old School voorstellen als iets anders dan het rumoerige, ongepaste en wilde broederschapsavontuur dat het is? De waarheid is dat sommige filmmakers die verantwoordelijk waren voor de cultklassieker uit 2003 de film bijna iets lieten worden dat het niet was. En dat zou een enorme schande zijn geweest. Als ze hun zin hadden gekregen, was de kans groot dat het geen cultklassieker was geworden.

In tegenstelling tot veel flops die uiteindelijk hun publiek vinden, zoals Scott Pilgrim V. S. The World, Old School was een film die het echt goed deed aan de kassa voordat hij een cultfavoriet werd. Hoewel de komedie in de vergetelheid is geraakt, afgezien van in de harten en geesten van zijn diehard fans, toen het voor het eerst werd uitgebracht, maakte het een moord. Dit is ongetwijfeld te wijten aan de betrokkenheid van Will Ferrell en het feit dat het script is gewijzigd. Dit is de ware oorsprong van Old School…

Een script gebaseerd op echte ervaringen dat "slecht uitgevoerd" werd

Als je nu aan Old School denkt, is het moeilijk om niet op zijn minst te bedenken dat een film van zijn aard vandaag waarschijnlijk niet zou worden gemaakt. Maar dat betekent absoluut niet dat we er niet nog van kunnen genieten zoals het was toen het uitkwam. Niet alleen dat, maar de buitensporige komedie was waarheidsgetrouw aan de ervaringen van veel studenten, waaronder de co-schrijver van de film, Court Crandall.

Volgens een spectaculair interview door Playboy slaagde Court, een reclameman, erin zijn broederschapskomedie te pitchen voor de toekomstige Hangover en Joker-regisseur, Todd Phillips. De regisseur had een film gemaakt met de naam Road Trip, maar op het moment dat het idee voor Old School aan hem werd voorgelegd, regisseerde Todd ESPN-commercials bij Courts firma om wat extra geld te verdienen. Hij wist niet dat deze baan hem uiteindelijk zijn doorbraakfilm zou opleveren.

"Court Crandall leidde het bureau, en hij was op een dag op de set, en hij zei: 'Weet je, ik heb een interessant idee voor een film. Ik heb dit ding geschreven'", legde Todd Phillips uit aan Playboy. "Het heette Frat Men. En hij wist dat ik destijds een film had gemaakt met de naam Frat House voor HBO - het was een documentaire waarvan veel dingen die je in Old School ziet, is geleend van of beïnvloed door."

Maar zo veel van het oorspronkelijke concept van de film kwam eigenlijk uit het leven van Court.

"Ik zat in een studentenvereniging op de universiteit van New Hampshire, en jaren later, toen ik in de reclame zat, was ik op een feest in Hollywood Hills dat enkele van onze creatieve regisseurs hielden. Ze hadden gesneden ham en wijn, en er was letterlijk iemand die harp speelde. En ik dacht gewoon: "Heilig, waar is de lol gebleven? Is dit wat ons leven is geworden? Kan iemand me een vat en een rode Solo-beker geven?" ' zei Court Crandall tegen Playboy.

Nadat hij door Court was gepitcht, bracht Todd het idee naar de beroemde producer Ivan Reitman, die Road Trip produceerde. Hoewel Ivan het idee leuk vond, had hij een aantal belangrijke opmerkingen die hij wilde implementeren. Kortom, het script dat door de reclameman was geschreven, sloeg de plank mis en nam het verhaal en de personages in feite een andere richting op dan het eindresultaat.

"Ivan vond het leuk, maar wilde toen dat de jongens jonger waren, enzovoort", zei Court. "Destijds was ik daar een beetje onzeker over - ik had het gevoel dat dat een iets andere film was, een beetje zoals Seventh-Year Senior. eerlijk tegen je. Die jongens kozen uiteindelijk voor het script. De volgende keer dat ik ze zag, was op het premièrefeest."

"Ik heb het gelezen, en om eerlijk te zijn, het was een geweldig idee, maar de uitvoering was niet echt geweldig", zei Todd Phillips over het script van Court."En ik zei: 'Ik vind dit echt een leuk idee - ik zou dit graag willen nemen en het herschrijven met mijn vriend Scot Armstrong,' met wie ik Road Trip had geschreven. En Court had zoiets van, ja! Ik deed het gewoon het als een grap - ik wist niet of er iets uit zou komen.' Scot en ik gingen weg en brachten anderhalf jaar door met het schrijven en herschrijven van wat Old School uiteindelijk zou worden. Het kernidee kwam van Courts brein - hij is geweldig."

Het wijzigen van het project resulteerde in enkele juridische problemen

In totaal werden vijf verschillende schrijvers, waaronder Todd, Court en Scot Armstrong, op Old School gecrediteerd. Hoewel de twee andere schrijvers, evenals Court, alleen een "Story By" kregen. Dit is iets waar het Hof enigszins van overstuur lijkt te zijn, volgens zijn interview met Playboy.

"Om eerlijk te zijn, ik denk echt dat ik een scenario-credit had moeten krijgen. Het ging naar arbitrage, en ik denk dat het een paar arbitragerondes ging waarbij ze probeerden een aantal dingen uit te zoeken, " legde de rechtbank uit."Ze hadden me naar het einde van de verhaallijn geduwd, en ik suggereerde dat ik schrijfkrediet zou krijgen, en het woord dat ik van de WGA kreeg was dat ze een extra arbiter binnenbrachten en dat die arbiter uiteindelijk de kant koos van Todd en Scot en besloten dat ze me niet de eer zouden geven om te schrijven, maar dat ze mijn naam naar de voorkant van story-by zouden verplaatsen, voor die jongens."

Helaas voor Court was de Writer's Guild of America het volledig met hem oneens en zag uiteindelijk enorme verschillen in de concepten van Court en die van Todd en zijn medewerkers. Een van deze medewerkers, Scot Armstrong, beweerde dat hij het script van Court zelfs nooit had gelezen omdat iedereen alleen onder de indruk was van het concept en niet van het schrijven van Court.

Toch is Court het ermee eens dat het eindresultaat een zeer plezierige film is. Maar het is twijfelachtig of alle betrokkenen wisten hoe geliefd hun cultklassieker uiteindelijk zou worden.

Aanbevolen: