Hoe denkt Elliot Page echt over zijn filmcarrière als Ellen?

Inhoudsopgave:

Hoe denkt Elliot Page echt over zijn filmcarrière als Ellen?
Hoe denkt Elliot Page echt over zijn filmcarrière als Ellen?
Anonim

De acteur, die vooral bekend staat om zijn rollen als Vanya Hargreeves in The Umbrella Academy en Juno in de gelijknamige film, is uit de kast gekomen als trans.

Toen Bruce Jenner Caitlyn was geworden, schreven alle media van de wereld erover. Dit veroorzaakte veel controverses en begon het onderwerp van discussie rond transgenders en gesprekken over acceptatie en tolerantie.

Een jaar voor de aankondiging van Jenner was actrice Ellen Page uit de kast gekomen als homoseksuele vrouw, en nu, zes jaar na het eerste nieuws, was Page uit de kast gekomen als transgender. Hoe reageerden zijn fans en de media op het eerste nieuws?

Zal zijn rol in de populaire Netflix-show The Umbrella Academy worden beïnvloed? En wat zou dit kunnen betekenen voor zijn carrière?

De carrière van Ellen Page

Haar eerste optreden op het scherm kwam in 1997 op 10-jarige leeftijd, waar ze speelde als Maggie MacLean in de CBC-televisiefilm Pit Pony. Voor de rol werd de jonge ster genomineerd voor een Young Artist Award.

In 2002 werd ze gecast in de televisieserie Trailer Park Boys, waar ze de rol van Treena Lahey speelde, en waarin ze in vijf afleveringen verscheen.

Desalniettemin was de rol waarvoor ze de meeste erkenning kreeg in 2005 met Hard Candy, en hoewel de film een kritisch en commercieel succes was, zou het niet degene zijn die haar inderdaad in de Hollywood-schijnwerpers zou zetten. De film die daarin slaagt, was Juno in 2007. Het project was zowel een kritisch als financieel succes en werd beschouwd als een van de beste van de jaren 2000.

Wat is een betere doorbraakrol dan degene die haar talloze prijsnominaties zou opleveren, waaronder een Oscar-nominatie? Vanaf dat moment kwam haar carrière in een stroomversnelling. Ze verscheen in veel meer veelgeprezen films. Daarna ging de ster aan de slag met enkele van de meer opvallende regisseurs, zoals haar optreden in de film van Christopher Nolan uit 2010 die iedereen in de war bracht: Inception.

Er wordt tot op de dag van vandaag veel over de film gepraat en de cast, inclusief Page, ontving verschillende onderscheidingen. Alsof het nog niet genoeg was om over haar veelgeprezen rollen te praten, in 2014 stond de naam van de ster op ieders lippen om een andere reden.

Coming Out Story

Begin 2014, tijdens het bijwonen van een Time to Thrive-conferentie die gericht was op het bevorderen van het welzijn van LGBT-jongeren, had Ellen aan iedereen aangekondigd dat ze aanwezig was en aan de hele wereld dat ze homo was. In haar toespraak, die 8 minuten duurde, vertelde ze hoe moe ze was van het moeten liegen door nalaten en legde ze uit hoe ze al die jaren had geleden door de angst om zichzelf te zijn.

Iedereen die de toespraak van Page heeft gezien, weet hoe emotioneel ze is geweest, maar ook hoe trots en uitdagend ze de woorden zei: "Ik ben hier vandaag omdat ik homo ben."

Daarna waren veel van de Hollywood-elite er snel bij om hun steunbetuigingen voor de ster te schrijven, waaronder Kristen Bell en Mandy Moore. Het lijkt erop dat de ster zes jaar nadat ze die toespraak had gehouden, zich op haar gemak voelde met zichzelf en zelfverzekerd genoeg om meer nieuws te delen, aangezien Ellen begin december een brief naar haar Instagram had gestuurd om de massa toe te spreken.

Zal Elliot de carrière van Ellen Page verpesten?

In sommige van zijn meer bekende films, zoals Juno en Tallulah, waren de personages van Page duidelijk vrouwen en typisch vrouwelijke rollen. Zonder enige twijfel was zijn meest prominente rol de laatste tijd in de Netflix-serie The Umbrella Academy als Vanya Hargreeves.

Veel fans van de show hadden gevraagd wat dit zou betekenen voor zowel zijn rol als voor het personage, en een insider van de streaminggigant vertelde Variety dat er geen veranderingen zouden zijn. In het rapport schreven ze dat "Vanya een cisgender-vrouw is wiens superkracht het ontketenen van kracht door het gebruik van geluid inhoudt. Er zijn geen plannen om het geslacht van het personage te veranderen."

Kan dit van invloed zijn op eventuele toekomstige rollen die Page zou kunnen hebben? Acteur Rupert Everett heeft onthuld dat nadat hij als homo uit de kast kwam, de reactie niet zo slecht was als gedacht. Desalniettemin, toen hij daarna hoofdrollen in Hollywood kreeg, was het moeilijk voor hem. In een interview met The Hollywood Reporter sprak hij over hoe de industrie werkt en naar zijn mening door te zeggen "showbusiness is bij uitstek geschikt voor heteroseksuelen, het is een zeer heteroseksuele business, het wordt voornamelijk gerund door heteroseksuele mannen, en er is een soort pikorde."

Sommige fans online discussiëren zelfs over de effecten die het kan hebben op de carrières van mensen. Zovelen kozen ervoor om uit de kast te komen als ze veel ouder zijn of al een gevestigde naam hebben, zoals Ian McKellen en Cynthia Nixon, omdat ze bang waren populariteit of de steun van het publiek te verliezen. Desalniettemin levert de industrie tegenwoordig aanzienlijke inspanningen om meer inclusief te zijn. Het succes van Page is daar het grootste bewijs van.

Aanbevolen: