80s horrorcultklassieker 'The Changeling' krijgt eindelijk een remake

Inhoudsopgave:

80s horrorcultklassieker 'The Changeling' krijgt eindelijk een remake
80s horrorcultklassieker 'The Changeling' krijgt eindelijk een remake
Anonim

Aan de lijst met remakes van horrorfilms die al op onze schermen te zien waren, wordt momenteel gewerkt aan een herinterpretatie van het spookverhaal uit 1980, The Changeling.

De originele film vertelt het verhaal van een ervaren componist die onbewust naar een spookhuis verhuist na de accidentele dood van zijn vrouw en dochter. De originele film is een veel onderschatte film die meer aandacht verdient dan hij momenteel krijgt. Immers, als we je zouden vragen naar je favoriete horrorfilm uit de jaren 80, is de kans groot dat je waarschijnlijk een van de vele Stephen King-films uit die periode zou noemen, zoals The Shining of Cujo, of je zou films als A Nightmare On Elm Street, The Evil Dead of Poltergeist bovenaan je lijstje.

The Changeling is echter een van de beste spookhuisfilms aller tijden en moet worden bekeken of opnieuw worden bekeken voordat de remake op onze schermen verschijnt. Met een uitstekende uitvoering van George C. Scott als de man die wordt geplaagd door zowel verdriet als de spectrale entiteit van een jonge jongen die in zijn huis woont, doet de film veel om de botten te koelen, niet in het minst door de manier waarop het een ongemakkelijke sfeer bevordert van donkere schaduwen en angstaanjagende geluiden en beelden over het bloederige gebruik van FX dat normaal gebruikelijk was in horrorfilms van de jaren 80.

Filmbeeld
Filmbeeld

De film van Peter Medak heeft regisseurs als Martin Scorsese en Guillermo del Toro bang gemaakt en wordt sinds de release hoog gewaardeerd door critici, dus als je zin hebt in iets angstaanjagends, doe dan je lichten uit en verschuil je achter je kussen en stream deze nu klassieke film naar je woonkamer.

De remake van de vormverwisselaar

film kunst
film kunst

De remake zal geen shot-voor-shot hervertelling van de originele film zijn. In plaats daarvan zal de nieuwe film van regisseur Anders Engström een heruitvinding zijn van de film uit de jaren 80. Joel B. Michaels, de producent van zowel de nieuwe film als het origineel, heeft gezegd dat de remake lagen van nieuwe ideeën zal bevatten, met grotere inzet. In een interview op MovieWeb zei hij verder:

"Ik ben dolgelukkig dat ik de unieke kans krijg om een bijgewerkte versie van de iconische film The Changeling die ik zoveel jaren geleden heb geproduceerd opnieuw te bedenken. Het is vleiend om te weten dat het een stroom van filmmakers bleek te hebben geïnspireerd die eer betuigden naar de originele film. Ik ben verheugd om samen te werken met Anders Engström, die zijn eigen eigentijdse visie op de film zal brengen."

Tab Murphy, de voor een Oscar genomineerde scenarioschrijver voor Gorillas Of The Mist, zal de nieuwe bewerking schrijven. In een interview op Syfy Wire maakte hij melding van de setting van de nieuwe film. De originele film speelde zich af in Seattle, maar voor de nieuwe film zei hij dat de producenten het plot wilden verplaatsen naar Venetië, Italië, om het de look en feel te geven van Nicolas Roeg's klassieke jaren '70 chiller, Don't Look Now. Murphy had echter andere ideeën en heeft de producenten ervan overtuigd om de film in plaats daarvan naar Ierland te verplaatsen. Hij zei:

"Ze wilden dat het een Don't Look Now-sfeer had vanwege de grachten en het enge van die film. Maar ik overtuigde hen om met Ierland te gaan. Omdat het Ierse platteland en het oude huis, het landhuis, en al dat spul voelde gewoon alsof het beter zou spelen in Ierland … Toen ze daarmee aan boord waren, deed ik veel onderzoek en probeerde ik iets te vinden dat ik naar de tafel kon brengen dat fris en nieuw was in het verhaal. En ik Ik heb iets gevonden dat opmerkelijk en waar was, en het werkte gewoon heel goed als aanvulling op het originele verhaal."

Murphy heeft gezegd dat de film de basislijn van de originele film uit 1980 zal volgen, maar in de nieuwe film zal de hoofdpersoon terugkeren naar zijn ouderlijk huis in Ierland na de tragische dood van zijn dochter. Nadat hij zich heeft gesetteld, zal hij, net als de eerdere hoofdrolspeler, gespeeld door George C. Scott, angstaanjagende gebeurtenissen meemaken in zijn Ierse huis, en zal hij verstrikt raken in het mysterie rond de dood van de jongen die rondwaart in de griezelige woning.

Gelukkig houdt Murphy vast aan de huiveringwekkende bovennatuurlijke ondertoon van de film van Peter Medak. In het interview op Syfy Wire zei hij:

"Joel en ik zaten op dezelfde lijn, we wilden iets stijlvols, acteur-gedreven, karakter-gedreven, en een emotionele achtbaan van het hoofdpersonage doen als hij ontdekt dat dingen niet zijn wat ze lijken Joel wilde een elegante horrorfilm maken. Sterker nog, hij zei: "Kijk, ik beschouw dit niet eens als een horrorfilm, ik wil een elegante, spannende, bovennatuurlijke thriller maken. Ik wil dat het slim is. en verheven en niet vertrouwen op goedkope schrik- en springangst en dat soort shit.'"

Op het moment van schrijven hebben we geen nieuws over wie de hoofdrol zal spelen in de remake van de film, en we hebben ook geen releasedatum voor de film. Maar aangezien het team achter de nieuwe film iets probeert te maken dat net zo eng en intelligent is als de eerste film, hebben we goede hoop dat de film beter zal zijn dan veel van de horror-remakes die in de loop der jaren op onze schermen rondspoken. De originele film deed veel om het publiek van die tijd angst aan te jagen en zorgde voor angstaanjagende dingen uit gewone items, waaronder rolstoelen die demonisch bezeten werden en stuiterende ballen die weigerden stilletjes weg te rollen (bekijk de scène hieronder), dus als de nieuwe film de dezelfde scènes van huiveringwekkende terreur als de oudere film deed, gaan we een griezelig goede tijd beleven als we in de bioscoop zitten.

Aanbevolen: