Laura Linney geeft inzicht in haar karakterontwikkeling als Wendy Byrde in 'Ozark

Inhoudsopgave:

Laura Linney geeft inzicht in haar karakterontwikkeling als Wendy Byrde in 'Ozark
Laura Linney geeft inzicht in haar karakterontwikkeling als Wendy Byrde in 'Ozark
Anonim

Tweevoudig Golden Globe- en viervoudig Emmy-winnares Laura Linney ging onlangs zitten met Ben Travers van Indiewire, om karakterinzichten te geven in haar optreden als Wendy Byrde in de Netflix-hitshow Ozark.

Zoveel mogelijk informatie

Wendy Byrde is beschreven als ambitieus, intelligent, achterbaks, manipulatief en absoluut slecht. Om een personage met zoveel dimensies overtuigend te spelen, is een actrice nodig met vaardigheid, ervaring en het vermogen om te vertrouwen op de mensen om haar heen. Linney maakt vaak opmerkingen over de uitzonderlijke staf die ze heeft om haar personage Wendy te schrijven, en hun openheid over hoe ze Byrde zien ontwikkelen.

Linney merkt op dat ze "graag zoveel mogelijk informatie heeft als ik kan hebben", zodat ze de keuzes van het personage kan informeren op basis van een compleet verhaal. Ze erkent echter dat schrijvers misschien niet weten waar het verhaal van een personage zal eindigen, dus wanneer ze een uitvoering tot leven brengt, houdt ze ervan om "specifiek genoeg te zijn … dat het interessant en meeslepend zal zijn, maar niet te veel zodat je dan betrapt als de schrijvers een andere richting uitgaan."

Dit moet veel helpen bij het onderzoeken van de duistere wending die Byrde's personage heeft genomen van seizoen 1 naar seizoen 3.

Tegelijkertijd maakt Linney duidelijk dat ze de vrijheid geniet om het personage te helpen ontwikkelen op basis van haar eigen acties op het scherm.

Zaden planten

Omdat Ozark een intens, emotioneel drama is, gedragen door driedimensionale karakters, is het een balans om een gelaagde voorstelling te bereiken en niet een die slechts een reactie op een moment is.

Linney is ongelooflijk in het laten voelen van elke scène waarin hij leeft en reageert op de gebeurtenissen die eraan voorafgingen. Om deze getextureerde uitvoering te bereiken, geeft Linney de showrunner en schrijvers opnieuw de ruimte om haar veel toegang te geven tot de ontwikkeling van het personage, waardoor ze kan zien, "hoe een individuele scène het verhaal het hele seizoen vooruit helpt…"

Deze kennis stelt haar in staat om scènes te benaderen en te werken in zaden van relaties en emoties, die later in het seizoen vruchten zullen afwerpen. Ze benadrukt dat het belangrijk is om de grondwerkscènes zo te plaatsen dat het "ingebed in het publiek" wordt, zodat het een laag creëert en, "als je langzaam laagjes legt, het vruchten afwerpt."

Flexibiliteit en isolatie

Voor haar laatste gedachten over het tot leven brengen van ongelooflijk belastende en emotionele momenten voor een personage, legt ze uit dat sets nooit gaan zoals je verwacht. De sleutel tot een geweldige acteur is dat je je kunt openen en flexibel kunt zijn met wat er voor je gebeurt. Linney herinnert kijkers eraan dat het belangrijk is om "niet te vooraf bepaald te zijn bij elke beweging die je maakt… je wordt meteen gedwarsboomd als je een te solide beslissing neemt."

Als het gaat om heftige scènes met emoties, vindt Linney graag rustige plekken waar ze alleen gelaten kan worden om de gevoelens te ontwikkelen die nodig zijn om een overtuigende prestatie over te brengen.

Ozark seizoen 3 is beschikbaar op Netflix, met geen woord over seizoen 4 wordt opgepikt.

Aanbevolen: