Hoe 'Ozark'-ster Laura Linney haar gerapporteerde nettowaarde van $ 10 miljoen vergaarde

Inhoudsopgave:

Hoe 'Ozark'-ster Laura Linney haar gerapporteerde nettowaarde van $ 10 miljoen vergaarde
Hoe 'Ozark'-ster Laura Linney haar gerapporteerde nettowaarde van $ 10 miljoen vergaarde
Anonim

Als je een fan bent van Ozark van Netflix, zul je het ermee eens zijn dat Wendy Byrde van Laura Linney een stoere vrouw is. Ze heeft zoveel verschillende lagen en kanten, en we kunnen niet wachten om te zien in wat voor soort drama ze terechtkomt tijdens seizoen vier van de hitshow.

Maar voordat ze het complexe personage speelde, won Linney talloze prijzen voor haar acteerwerk op het podium, op televisie en in film. Je herinnert je haar misschien van films als Love Actually en The Truman Show, en tal van andere geweldige dingen. Meer recentelijk was ze te zien in het regiedebuut van Viggo Mortensen, Falling.

Met haar talenten zou je echter verwachten dat ze een hoger vermogen heeft dan haar $ 10 miljoen. Dus laten we, voordat we terugreizen naar de afgelegen resortgemeenschap in Missouri, eens kijken hoe Linney haar vermogen vergaarde.

Ze studeerde af aan Juilliard

Sommige van Linney's eerste rollen kwamen in Lorenzo's Oil, Dave en Searching for Bobby Fischer, maar ze waren allemaal klein. Haar eerste televisierol kwam in de beperkte serie, Tales of the City, waar ze Mary Ann Singleton speelde. Ze zou haar rol later nog twee keer herhalen.

Haar eerste grote films kwamen kort daarna in A Simple Twist of Fate met Steven Martin in 1994 en Congo in 1995. Tijdens deze eerste grote rollen vond ze ook tijd om te schitteren op Broadway. Eerst met Hedda Gabler, wat haar een Joe A. Callaway Award opleverde, en later Holiday.

Vervolgens kwamen de thrillers Primal Fear (1996) en Absolute Power (1997). In 1998 kreeg ze erkenning voor haar rol in The Truman Show en kreeg ze positieve recensies voor haar rol in You Can Count on Me in 2000, waarmee ze haar eerste nominatie verdiende voor een Academy Award voor Beste Actrice voor haar optreden. Ze kreeg naar verluidt 10.000 dollar betaald voor de rol.

Linney had het druk dat jaar en speelde ook in de films Lush, The House of Mirth en Maze.

In 2002 speelde ze in de televisiefilm Wild Iris, die haar eerste Emmy won voor Outstanding Lead Actress in een miniserie of een film. Datzelfde jaar speelde ze ook samen met Liam Neeson in de Broadway-revival, The Crucible, wat haar een nominatie voor Beste Actrice Tony Award opleverde.

Het jaar daarop speelde ze in een andere veelgeprezen film, Mystic River, geregisseerd door Clint Eastwood. Het leverde haar haar eerste BAFTA Award-nominatie op. Love Actually en The Life of David Gale kwamen datzelfde jaar ook uit.

Ze kreeg haar tweede Academy Award-nominatie, dit keer voor beste vrouwelijke bijrol, haar eerste Screen Actors Guild Award-nominatie en een Golden Globe Award voor haar werk in Kinsey. Ze won dat jaar ook haar tweede Emmy-nominatie voor haar gastoptredens in de show Frasier, en haar tweede Tony Award-nominatie voor het toneelstuk Sight Unseen.

Het ging in 2005 niet langzamer voor Linney. Haar film The Squid and the Whale kreeg ook lovende kritieken en leverde haar een Golden Globe Award-nominatie op. The Exorcism of Emily Rose was het volgende op haar agenda en daarna Driving Lessons, Man of the Year (beide in 2006), Jindabyne, The Nanny Diaries (2007). Ze won datzelfde jaar haar derde Academy Award-nominatie voor haar optreden in The Savages.

In 2008 won ze haar derde Primetime Emmy Award voor haar vertolking van Abigail Adams in de miniserie John Adams, die de meeste Emmy's won voor een miniserie ooit. In hetzelfde jaar keerde ze terug naar het theater voor de herneming van Les Liaisons Dangereuses.

Twee jaar later ontving ze haar derde Tony Award-nominatie voor haar optreden in het toneelstuk Time Stands Still, en speelde ze in de show The Big C, die ze ook uitvoerend produceerde. Ze verdiende een Golden Globe Award voor haar optreden en haar vierde Primetime Emmy Award voor het laatste seizoen van de show.

Haar Carrer werd steeds beter en beter in 'Ozark'

In 2015 speelde ze in Mr. Holmes naast Ian McKellen, die positieve recensies ontving. Een jaar later verscheen ze in een andere Eastwood-film, Sully en Nocturnal Animals.

Ze werd vervolgens gecast als Wendy in Ozark in 2017, en gelukkig, want tussen de seizoenen van de show heeft ze niet de beste rollen gehad. Wendy heeft haar twee Screen Actors Guild Award-nominaties verdiend voor zowel seizoen één als twee, en een nominatie voor een Primetime Emmy Award voor Outstanding Lead Actress in een dramaserie voor seizoen twee.

"Toen ik het script kreeg en het script las, zag je niet alleen het potentieel voor het personage van Wendy, maar ook voor het verhaal. Het had gewoon een enorm potentieel", vertelde Linney aan Collider. "Dat was meteen duidelijk. Ik was niet op zoek naar een serie, maar ik heb Jason [Bateman] altijd echt bewonderd… Het hele bedrijf was geweldig en de productie was geweldig. Ik heb echt het gevoel dat ik in een pot honing ben gevallen. Het was echt leuk."

Volgens Variety verdienden Linney en Bateman $ 300.000 per aflevering in seizoen één en twee. Dat bedrag is waarschijnlijk gestegen naarmate de show aan populariteit won.

Het afgelopen jaar speelde ze in Mortensen's Falling en het toneelstuk My Name Is Lucy Barton.

Linney's sociale media dragen ook bij aan haar vermogen, door middel van advertenties en sponsoring. Op Instagram had Linney 52,7K volgers en verdiende ze tussen de $214,5 en $357,5 per sponsorpost met een betrokkenheidspercentage van 3,99%.

Dus ze doet het niet zo slecht voor zichzelf. Er is ook haar samenwerking met PBS Masterpiece, waar ze veel van de shows van het kanaal introduceert, waaronder Downton Abbey.

Het maakt niet uit waar Linney in speelt, het wordt meestal alom geprezen. We denken gewoon dat ze nu al heel veel prijzen voor Wendy had moeten winnen… en een hoger salaris voor haar talenten.

Aanbevolen: