Inzicht in het leven en de carrière van Bill Hader

Inhoudsopgave:

Inzicht in het leven en de carrière van Bill Hader
Inzicht in het leven en de carrière van Bill Hader
Anonim

Bill Hader is een bundel talent en zijn successen door de jaren heen als klasseact zijn onbetwistbaar. Als acteur, stemacteur, komiek en filmmaker heeft zijn uitgebreide werk hem lofbetuigingen opgeleverd, waaronder de felbegeerde Primetime Emmy Awards, waar hij drie prijzen heeft gewonnen voor verschillende categorieën.

Begonnen als productieassistent op filmsets als Spider-Man, Collateral Damage en The Scorpion King, verzekerde de populaire acteur en komiek zich uiteindelijk van een prominente spelersplek op Saturday Night Live (SNL), en verzekerde zich daarna van een een historische prijsnominatie.

Met een reeds uitgekristalliseerd openbaar leven en carrière, lijkt het alleen maar passend voor fans om meer te weten te komen over het persoonlijke en liefdesleven van de acteur.

8 Bill Hader's vroege carrièrereis

Bill Hader
Bill Hader

Voordat hij de acteur en komiek was die we nu kennen, begon Bill zijn carrière op een heel ander pad. Nadat hij de universiteit had verlaten om film te gaan maken, verhuisde hij naar Los Angeles en begon hij te werken als productieassistent bij verschillende projecten, waarna hij werkte als postproductieassistent bij VH1's The Surreal Life. Hij werkte korte tijd als PA en toneelmanager aan de Playboy TV-serie Night Calls, voordat hij zijn PA-reis afsloot na een zure ervaring op de set van The Scorpion King. Hij kreeg een baan als nachtelijk assistent-editor en maakte vervolgens een korte film die hij niet uitbracht omdat hij zich te veel schaamde.

7 Hoe Bill overging in comedy

Afbeelding
Afbeelding

Bill's intrede in comedy en de SNL-cast was iets waar hij naar toe werkte. Nadat hij achter de schermen begon te werken, wilde hij een carrièreswitch en volgde daarna comedylessen in maart 2003. Zijn nieuwe comedy-roeping bracht hem ertoe een sketchcomedygroep te vormen, Animals from the Future, met Matt Offerman, Eric Filipkowski en Mel Cowan, waar ze optraden voor een kleiner publiek. Met deze kleine optredens kreeg Bill de kans om auditie te doen voor SNL. Hij had niets voorbereid en moest improviseren met een spontane imitatie van een Italiaanse man.

6 Bill's doorbraak op SNL

Afbeelding
Afbeelding

Bill had zijn loopbaanonderbreking toen hij een plek op SNL bemachtigde na een auditie in 2005 als castlid, waarbij hij verschillende personages en indrukken opnam, zoals Vincent Price, Clint Eastwood, Charlie Sheen en Al Pacino. Zijn werk aan SNL en karakterafbeeldingen, met name zijn beroemde personage Stefon, trok hem de aandacht. Hij besloot echter te vertrekken na een 8-jarige run in 2013, vanwege het reisschema van zijn en toenmalige vrouw, wat moeilijk was voor hun kinderen. Zijn laatste aflevering werd uitgezonden op 18 mei 2013. Hij keerde terug als gastheer in respectievelijk 2014 en 2018.

5 Bill Hader's acteercredits

Bill Hader skelet tweeling
Bill Hader skelet tweeling

De komiek heeft ook een duik genomen in de acteerscène, met in de hoofdrol films als It: Chapter Two, Superbad, Knocked Up, Tropic Thunder, Night at the Museum: Battle of the Smithsonian, Men in Black 3 en Trainwreck. Hij leende ook zijn stem in animatiefilms zoals Turbo, The Addams Family 2, Sausage Party, Monsters University, Finding Dory, The Angry Birds Movie en het vervolg. Hij co-creëerde en schittert in de HBO-komedieserie Barry.

4 Bill Hader's onderscheidingen en erkenningen

Bill Hader is gedurende zijn hele carrière genomineerd voor 25 Primetime Emmy Awards en scoorde drie overwinningen. Zijn eerste overwinning was voor de categorie Outstanding Animated Program voor South Park in 2009, gevolgd door nog een overwinning een decennium later, waar hij Outstanding Lead Actor in een Comedy Series won voor Barry in 2018, evenals in 2019. Hij schreef geschiedenis toen hij zijn eerste Emmy-nominatie ontving voor Outstanding Actor in een comedyserie voor SNL, waarmee hij het eerste SNL-castlid was dat deze nominatie ontving sinds Eddie Murphy in 1984.

3 Bill was tien jaar getrouwd met regisseur Maggie Carey

Bill Hader en ex-vrouw
Bill Hader en ex-vrouw

Bill trouwde in 2006 met regisseur Maggie Carey, maar kondigde in 2017 aan uit elkaar te gaan. Hun scheiding werd in 2018 afgerond. Ze delen samen drie dochters, Hayley, Hannah Kathryn en Harper Hader. Nu er na een scheiding geen romantische relatie meer is met Bill en ex-vrouw, zijn er vragen over de relatie van de komiek met zijn kinderen. Bill heeft ooit gesproken over zijn relatie met zijn kinderen, en hoe hij ze de hele zomer maar vijf dagen heeft gezien.

2 Bill's onwaarschijnlijke paring met Rachel Bilson

Via Vogue
Via Vogue

In een hartverscheurend, maar onwaarschijnlijk koppel dat niemand zag aankomen, zagen Bill Hader en The O. C. ster Rachel Bilson veroorzaakte datinggeruchten in december 2019, waarbij ze allebei voortkwamen uit langdurige relaties; Rachel met Hayden Christensen en Bill met zijn ex-vrouw. De twee speelden eerder mee in de film The To-Do List uit 2013, die werd geregisseerd door Bills ex-vrouw Maggie Carey. Ze maakten hun debuut op de rode loper tijdens de Golden Globes Awards 2020, waar ze werden gefotografeerd terwijl ze van elkaars gezelschap genoten. Helaas eindigde hun gepubliceerde relatie in juli 2020. Onlangs werd Rachel openhartig over hun breuk en hoe verwoestend het voor haar was.

1 Bill zag Anna Kendrick privé

Bill Hader Anna Kendrick Noelle
Bill Hader Anna Kendrick Noelle

De acteur en komiek deed geheimzinnig en wilde niet praten over zijn relatie met Pitch Perfect-ster Anna Kendrick, vanwege zijn kinderen, en het effect dat gesprekken over zijn datingleven op hen zouden hebben. In januari werd gemeld dat de Disney+ film Noelle mede-sterren Bill Hader en Anna Kendrick aan het daten waren en al meer dan een jaar samen waren, en hun relatie privé konden houden dankzij de hulp van de pandemie. De twee gingen helaas uit elkaar in juni.

Aanbevolen: