Henry Cavill heeft onthuld dat de gevechten op 'The Witcher' echt zijn

Inhoudsopgave:

Henry Cavill heeft onthuld dat de gevechten op 'The Witcher' echt zijn
Henry Cavill heeft onthuld dat de gevechten op 'The Witcher' echt zijn
Anonim

Of je The Witcher nu kent uit de boekenwereld, de gamewereld, de Netflix-wereld of zelfs de memewereld, één ding is heel duidelijk; Henry Cavill is gemaakt voor de rol van Ger alt. Hij is als een echt buff Legolas (minus de pijl en boog en met een echt cool zwaard). Net als Orlando Bloom van Legolas, doet Henry Cavill de meeste van zijn eigen stunts, inclusief de vechtscènes.

De man van staal kan het aan, nietwaar?

The Witcher was een van de populairste shows van Netflix in 2019 en had veel succes, misschien omdat fans, waaronder nerdy beroemdheden, vers uit hun Game of Thrones-obsessies kwamen. Maar waarschijnlijker hadden de realistische vechtscènes een nog grotere rol in de populariteit van de show.

In feite weet Cavill het een en ander over vechten. De meeste van zijn rollen vereisen het, maar deze keer waren de vechtscènes echt en niet gedaan voor een groen scherm.

Afbeelding
Afbeelding

Zijn favoriete gevecht voelde heel echt om te filmen

Cavill vertelde The Wrap dat een van zijn favoriete scènes om te filmen ook een behoorlijk echt gevecht was met een van de ergste monsters van het eerste seizoen.

CGI terzijde, Cavill zei ook dat hij precies wist hoe het eruit zou zien op het scherm, omdat ze niet veel hoefden te veranderen in het bewerkingsproces.

"Ik ga hier een echt achterlijk antwoord geven", zei Cavill. "Mijn favoriete monstergevechten waren waarschijnlijk de menselijke monsters die ik in aflevering 1 moest bevechten … OK, OK. Ik zou zeggen dat het Striga-gevecht waarschijnlijk mijn favoriete monstergevecht uit de show zou zijn."

Cavills gevecht met de Striga kwam in aflevering 3 en het was een van de meest gruwelijke in de show tot nu toe.

"Nou, het grappige is dat met alles wat je fotografeert, wat op het scherm terechtkomt heel anders kan zijn dan wat je op het scherm ziet," vervolgde hij. "Er is altijd het montageproces, dat is waar vertellers hun visie op het verhaal kunnen uiten en dat betekent dat het hele ding dat je fotografeert er uiteindelijk heel, heel anders uit kan zien. Maar wat dat eigenlijke gevecht betreft, had ik het geluk om werken met een stuntartiest in een pak voor delen ervan. Dus ik had een redelijk goed idee van hoe het eruit zou zien. En we deden praktische stunts voor zowel mij als de artiest. Ik weet dat ze de effecten hebben toegevoegd na de feit, maar alles wat daar die dag gebeurde, was een versie van wat je op het scherm ziet."

Afbeelding
Afbeelding

In een Screen Junkies-interview over de populaire Netflix-show, werd Cavill aan de orde gesteld met de vraag: "Vechten jullie echt met elkaar?" Cavills reactie was: "Ja, ik bedoel niet echt vechten, niet alsof je elkaar probeert te vermoorden. Ik heb veel mensen vermoord in die show."

Het gebruik van halflange zwaarden is lastig maar effectief

In een YouTube-video brak Cavill ook de vechtscène van Blaviken shot-by-shot uit.

De scène is ontworpen door een stunt- en vechtcoördinator genaamd Wolfgang Stegemann. Voor complexe vechtscènes zoals deze legde Cavill uit dat ze afgesneden zwaarden gebruiken. Dus in wezen blokkeert Cavill in de onderstaande scène de man die hem met niets aanspreekt.

Afbeelding
Afbeelding

"Met de halve lengte kunnen er veel meer bewegingen worden gedaan, waarbij bloed en bloed betrokken was", legde Cavill uit. "De moeilijkheid is dat we allemaal moeten presteren alsof het zwaard van de volledige lengte is in plaats van de halve lengte. Als je op volle kracht beweegt en je adrenaline stijgt en je neemt na take na take, kan dat soms lastig zijn."

Deze vechtscènes zijn niet alleen gevaarlijk voor de acteurs en stuntmannen die ze uitvoeren, maar ze zijn ook gevaarlijk voor de cameramensen. Als een persoon niet in de goede richting v alt, kan dat betekenen dat er iets in het gezicht van een operator kan vliegen.

Alles in één take filmen is bijna onmogelijk

Cavill beweerde dat het filmen van vechtscènes zoals die met de Blaviken in één take kan worden gefilmd, maar het is buitengewoon uitdagend:

"Er was nog een andere optie, die we hadden, namelijk een andere snede waarbij we op verschillende tijdstippen vanuit verschillende hoeken schoten, en dat is iets gemakkelijker om te fotograferen. Je kunt drie of vier bewegingen in een segment doen en dan stop je. Het probleem met de one-shot scene is dat als iets langzamer gaat, en als iets niet perfect werkt, het de hele scene verpest. doe het goed. …Er is geen tijd voor fouten, er is geen ruimte voor fouten."

Afbeelding
Afbeelding

Er mogen vrijwel geen fouten van wie dan ook zijn, anders werkt de scène niet en komt deze ook niet overeen met wat er is opgenomen.

"Het is niet zo simpel als iemand neerschieten die zich beweegt. Er zijn zoveel verschillende bewegende delen. Zelfs als ik mijn optreden elke keer perfect deed, en ik me elke beweging herinnerde en elke beweging er echt uitzag, had de camera misschien in een iets andere positie gestaan of was een van de stuntmannen misschien iets van zijn doel afgegaan, of naar de links, of rechts, en dus lijkt het alsof een slag mist of niet werkt."

Tijdens zwaardvechten zei Cavill dat hij ongeveer een centimeter verwijderd is van het daadwerkelijk slaan van de andere persoon. Daarom moeten de acteurs en stuntmannen zich daarvan bewust zijn en weten wanneer ze in de lucht moeten stoppen.

"Het is een echte dans en vereist veel geduld en veel vaardigheid."

Zo vechten is niet gemakkelijk, en de training om het te kunnen, duurt zelfs langer dan je zou verwachten.

Maar de eindresultaten zijn wat mensen leuk vinden aan deze vechtscènes. Het zijn ware kunstwerken en realistisch. Gelukkig heeft Cavills training om in Superman-vorm te blijven echt zijn vruchten afgeworpen voor The Witcher.

Aanbevolen: